Cum să faci cea mai bună plăcintă cu mere, după rețeta lui Radu Anton Roman. Ingredientul secret care îi dă savoare

.

Plăcinta cu mere este unul dintre cele mai iubite deserturi ale românilor. Iar în momentul în care vine toamna și se coc delicioasele fructe, gospodinele încep să își răsfețe familiile cu ea. Dacă nu ai încă o rețetă cu care să îi cucerești pe cei dragi, trebuie să o încerci pe cea a lui Radu Anton Roman.

Regretatul bucătar a dezvăluit, în cartea sa de bucate, care este secretul unei plăcinte cu mere aromate, fragede și parfumate.

Ingrediente:

250 g făină

1.5 kg mere

250 g unt

250 g zahăr

100 g pesmet

1 vârf cuțit scorțișoară

1 vârf cuțit sare

Citește și: Rețeta simplă și delicioasă de plăcintă cu mere a lui Chef Florin Dumitrescu

Citește și: Ghiveci de legume cu orez – rețeta simplă și gustoasă

Citește și: Zacuscă fără coacere – rețeta pentru „zacusca leneșului”

Citește și: Cum se prepară o salată de vinete dietetică. Reteța Mihaelei Bilic

Mod de preparare plăcintă cu mere

Potrivit rețetei lui Radu Anton Roman, scrisă în cartea „Bucate, vinuri și obiceiuri românești”, aluatul se face din făină cu apă rece şi foarte puţină sare. După frâmântare se lasă să se odihnească. Se întinde, se pune untul în aluat şi se înveleşte bucata de unt cu aluatul. Se întinde iar. Operaţia aceasta se face de patru ori (de două ori se strânge aluatul în trei şi de două ori în patru).

Între fiecare întinsoare, repaus de un sfert de oră. Când e gata, adică după ultima întinsoare, se coace jumătate din aluat în tavă şi se împrăștie pesmet fin. Când e pe jumătate copt, se pun merele peste aluat şi apoi jumătatea rămasă. Se pune tava iar la copt, la foc potrivit. Când s-a rumenit, se dă cu zahăr pudră şi se mai pune (un pic) la cuptor. Apoi, se taie după normele obişnuite.

Secretul acestei rețete sunt merele folosite. Radu Anton Roman spunea că „merele domnești sunt indicate”.

Se curăţă de coajă şi se trec prin răzătoare care le taie în felii foarte subţiri. Când sunt gata tăiate, se pune cantitatea de zahăr după plac şi se ţin la marginea maşinii de gătit, până ce se încorporează zahărul în fructe.

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton