Well being, sau ritualul trăitului bine sănătos

.
Să mănânci sănătos, să faci sport, să nu faci excese de niciun fel. Aceasta este rețeta standard recomandată de toți specialiștii în nutriție. Dar este acesta răspunsul complet pentru o viață sănătoasă? 

Un corp sănătos are nevoie de o minte sănătoasă. Astfel, pe lângă recomandările nutriționiștilor, trebuie găsită formula prin care putem diminua stresul zilnic și găsi calea către o armonie și o liniște interioară.

Conceptul de “well being” nu se referă la o bunăstare materială, ci la una spirituală, obținută prin exerciții ale minții și control al emoțiilor.

Medicii susțin că stresul este boala secolului nostru, una care provoacă afecțiuni ale organelor interne și stă la baza multor alte boli. Prin urmare, trebuie să avem grijă ca în permanență să ținem stresul sub control. Psihologii spun că acest proces este unul conștient și funcționează pentru cei mai mulți oameni ca un exercițiu zilnic, ca un ritual. Dar cum facem asta concret?

  1. Găsim mereu echilibru între job și pasiuni. Trebuie să aibă aceeași pondere ca timp. Opt ore ale lor, opt ale tale.
  2. Funcționăm după politica pașilor mici. Nu ne setăm obiective înalte și de neatins, ci scopuri mici, consecutive, realizabile. Zilnic.
  3. Alegem să facem câte ceva frumos în fiecare zi. O plimbare, un film, o carte bună.
  4. Vorbim la telefon pentru câteva minute cu cineva drag. Nu despre lucruri cotidiene, ci despre noi înșine. Spunând cu voce tare lucruri despre tine, acestea încep să aibă alte semnificații.
  5. Acceptăm ceea ce simțim. Râdem dacă ne vine să râdem, plângem sau suntem triști dacă așa simțim. Exteriorizarea emoțiilor este unul dintre cele mai importante lucruri din lume.
  6. Acceptăm că nu poate mereu să iasă bine tot ce ne-am propus. E în regulă să nu fie sâmbătă în fiecare zi.
  7. Dormim mai mult. Opt ore de somn sunt ca un reset pentru o zi încărcată.
  8. Facem lucruri relaxante în pauze, sau înainte de culcare. Ne odihnim creierul în mod creativ.

În favoarea relaxării și eliminării stresului, a apărut o nouă tehnică de auto-terapie prin artă, dată de cărțile de colorat pentru adulți. Poți colora și te relaxa folosind cu migală creioanele de colorat pentru a acoperi suprafețe întregi de mandala sau de alte forme. Chiar ajută!

Există o întreagă colecție de cărți de colorat pentru oameni mari, prima carte din această colecție va apărea luni, 6 iunie, împreună cu ziarul Libertatea. Nu o ratați!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton