Home > Video > Vedete > Matilda Pascal Cojocărița a dezvăluit secretele tenului fără riduri, la 64 de ani: „Îmi doresc să fiu o bătrânică frumoasă” / Exclusiv
Matilda Pascal Cojocărița a dezvăluit secretele tenului fără riduri, la 64 de ani: „Îmi doresc să fiu o bătrânică frumoasă” / Exclusiv
Matilda Pascal Cojocărița face dezvăluiri sincere despre frumusețe, familie și începutul carierei. Considerată una dintre cele mai frumoase interprete de muzică populară, artista își deschide sufletul și vorbește despre realizări, bucurii și regrete, în exclusivitate, pentru UNICA.RO.
Matilda Pascal Cojocărița, 64 de ani, dezvăluie că nu face niciun efort pentru a-și păstra frumusețea. Recunoaște că moștenește o gena bună, din familie, și că vrea să îmbătrânească natural, fără intervenții estetice. În cadrul interviului oferit pentru UNICA.RO, Matilda Pascal Cojocărița își aduce aminte perioada când era cel mai „răzgâiat copil din familie”, ne spune cum este viața alături de cei 5 nepoți pe care-i are și unde își va petrece vacanța în această vară. Celebra artista povestește și cum l-a cunoscut pe soțul ei, Ștefan Cigu, dar și care este cel mai mare defect al ei. De asemenea, recunoaște că cel mai mare regret al ei este că, din cauza meseriei, nu a putut să fie tot timpul alături de copiii ei.
Matilda Pascal Cojocărița, dezvăluiri despre viața de artist: “Copiii mei au fost ‘sacrificați’ în meseria noastră”
Sunt cea mai tare bunică, am 5 nepoți deja și așteptăm să mă vină. Unii îmi spun „buni”, alții „Mati” sau „Buni Mati”. Nu este vreo regulă, cum simt fiecare așa îmi spune, n-am impus asta. Și copiii îmi spun tot Mati, ‘mama’ îmi zic doar când îi doare ceva.
Cântăreața are 5 nepoți: “Mi-ar plăcea să facă muzică pentru cultura lor generală”
Simți că vreunul din nepoți o să vă calce pe urme?
Cel mare al lui Alin vrea să se facă artist, dar nu s-a apucat încă de muzică. Are deja 10 ani, iar tati s-a apucat pe la 6 ani jumate. Miriam face pian, este deja în al doilea an. Mie mi-ar plăcea să facă muzică pentru cultura lor generală. Te înnobilează și te face să trăiești, să vezi altfel ziua de mâine.
“Nicio zi din viața mea nu m-am culcat fără să mă demachiez”
Arăți absolut minunat. Care este secretul? Îți faci singură măștile de față sau de păr, ți le comanzi, faci sport?
Nu știu dacă masca de față are mare influență la vârsta mea (râde). Merg pe jos pentru că sport în casă nu am timp să fac. Mereu îmi propun să-mi fac timp, dar drumurile nu mă lasă. Și fac ce face orice femeie, mă îngrijesc la timp. Nicio zi din viața mea nu m-am culcat fără să mă demachiez, indiferent de oră sau conjunctură. Și mai cred că de „vină” este și gena. Fără lipsă de modestie eu mă trag din niște părinți frumoși, dintr-un neam frumos.
Matilda Pascal Cojocărița: “Îmi doresc să fiu o bătrânică frumoasă”
Ești pro sau contra intervențiilor estetice?
Nici pro, nici contra. Sunt de acord, îmi place să văd la alții, dar nu exagerat. Mi se pare normal să fie și fetele, și doamnele ba chiar și bărbații ‘ajustați’, dar la mine nu m-am gândit. Nu cred că o să fac vreo intervenție pentru că mama a fost o femeie frumoasă, a îmbătrânit frumos. A murit la 90 de ani și tot frumoasă era. Îmi doresc să fiu o bătrânică frumoasă.
Matilda Pascal Cojocărița a fost Miss România în 1979: “Pe vremea aceea primordială era munca”
În 1979 ai fost aleasă Miss România. Ce a însemnat asta pentru tine? Cum erau probele, ce presupunea acest concurs?
Pe vremea aceea primordială era munca. Dacă te uiți la titlul concursului era așa: muncă, tinerețe, frumusețe. Un om care muncește este frumos și sănătos la minte și la trup. Probele, pe vremea aceea, aveau legătură cu meseriile fiecăruia. Eu m-am dus cu cântatul, celalalte colege erau: operator chimist, profesoară, țesătoare, dansatoare. Fiecare dintre noi am venit cu talentul ei.
Matilda Pascal Cojocărița, despre copilărie: “Eram foarte răzgâiată”
Ce-ți plăcea să faci când erai copil?
Am fost cea mai mică din cei 4 frați și îmi spuneau că am fost cel mai frumos copil din lume. Eram blondă și, când am început să merg, se băteau toți care să se joace cu mine, așa că eram foarte răzgâiată. Când am crescut eram foarte slabă, mă rugăm de mama să-mi dea medicamente ca să mă îngraș. Când eram mică am fost băiețoasă, am jucat fotbal, handbal, am călărit vaca și calul. Îl băteam pe fratele meu pentru că era singurul băiat. Asta până când mi-a tras câteva și i-am prins frica. Am avut o copilărie frumoasă, la țară, am făcut tot ce mi-a trecut prin cap.
“Eram cea mai gospodină dintre fete, măturam gunoiul și îl băgam sub pat”
Ai fost premiantă sau rebelă? Ce-ți mai amintești din perioada școlii?
N-am fost rebelă și premiantă am fost până în clasa a X-a. Mergeam în tabere de 2,3 ori pe an pentru că eram un copil cu merite, mai plecam și cu cântatul, deci aveam dublu avantaj. Îmi plăcea foarte tare algebra, nu geometria. Am fost un elev silitor pentru că mama mă punea la treabă. Zicea ‘mai termină cu cartea că ai treaba în casă’. Eu eram cea mai gospodină dintre fete, maturam gunoiul și îl băgam sub pat (râde).
“Mi-a plăcut să ‘fur’ din viață ce am crezut că e mai bine pentru mine”
La 16 ani ai plecat din orașul natal, Negrești. Nu ți-a fost teamă? Erai un copil, nu cunoșteai lumea.
Nu mi-a fost frică. Am plecat din Negreștiul meu cu oameni minunați la Iași, cu oameni și mai minunați. Acolo am făcut școala, am stat cu chirie, apoi la internat. Am trecut prin toate etapele vieții, am luat de la ea tot ce a fost mai frumos. Am stat lângă oameni de la care am avut ce să învăț. Mi-a plăcut să „fur” din viață ce am crezut că e mai bine pentru mine. Când am plecat de acasă era în mare vogă prima doamnă a țării, chimista de „renume mondial”. Așa că cine era student la chimie era cineva. Acolo mi-am început activitatea, la Iași.
“Prima dragoste o simt și acum”
Când te-ai îndrăgostit prima oară?
Țin minte că eram prin clasa a VII-a, o puștoaică eram. M-am îndrăgostit de un tânăr negreștean, frumos rău. Eu eram cam deșirată și abia așteptam să ieșim sâmbăta la bal, să-l văd. După care ne-am împrietenit și a durat câteva luni bune. Până la urmă el a plecat din orășel, am întâlnit pe altcineva dar prima dragoste o simt și acum.
Matilda Pascal Cojocărița, 30 de ani de iubire cu soțul ei, Ștefan Cigu
Ce înseamnă Ștefan Cigu pentru tine? Îți mai aduci aminte prima întâlnire?
Prima întâlnire cu partenerul meu de viață actual a fost pe scenă la „Floarea din grădina”. El a venit din Bistrița, concurent, eu venisem invitat că deja luasem premiul. Atunci ne-am văzut prima dată, dar nu am schimbat niciun cuvânt. Doar ne-am ținut minte figurile. Colegul cu care venise el de la Bistrița m-a invitat la un spectacol acolo. Fane era dirijor la Școala Populară de Artă. Atunci ne-am cunoscut mai bine. Am plecat în America împreună până la urmă.
Fane este iubirea și dragostea mea, omul cu care, de 30 de ani, fac lucruri extraordinare. Este mâna mea dreaptă în meserie și este omul care mi-a dăruit încă doi copii pe lângă al meu. Avem o familie frumoasă și, după 30 de ani, suntem încă pe piață, „în cărți” așa cum îmi place să spun.
“Secretul este să îți dorești acea trăinicie a cuplului pentru veșnicie”
În toate cuplurile mai există certuri. Voi cum le aplanați? Cine cedează primul?
Certurile se aplaneaza în funcție de temă. Eu sunt foarte răbdătoare, îmi calc pe inima și tac, și tac, dar când se adună multe trebuie să mă descarc. Și atunci se împrăștie toți că potârnichile. De foarte mute ori eu sunt cea care cedează, de foarte mult ori Fane. Secretul este să fii cumpătat, înțelept, să îți dorești acea trăinicie a cuplului pentru veșnicie. Dacă îți dăruiești viața cuiva îți asumi și bunele și relele.
Care a fost cel mai greu moment din viața ta?
Cred că cel mai greu moment a fost când l-am pierdut pe tata. A venit ca un fulger, fără să ne așteptăm. Cel mai greu moment din viața unui om este să-i piardă pe cei dragi. Dacă este sănătate absolut toate se rezolvă. Noi lăsăm lucrurile să curgă, viața să ne ofere tot ce are pentru noi, ce e scris. Să nu fim noi cei care să ne punem obstacole dacă nu avem de ce. Să nu facem nimic forțat.
Matilda Pascal Cojocărița: “Cel mai mare defect este că sunt un pic aprigă”
Care este cea mai importantă calitate a ta și cel mai mare defect?
Cel mai mare defect, moștenit, este că sunt un pic aprigă. Îmi dau seama, mă controlez să nu fiu cum sunt eu, să nu dau frâu unei tornade. Îmi pare rău dacă nu-mi iese. Dacă stai și gândești lucrurile se pot rezolva și altfel. Controlez acest lucru cum pot. Calitatea este că iubesc lumea și oamenii, mă doar tot ce îi doare și pe ei, dacă știu.
Ai superstiții?
Ca fiecare om, cred în ceva. Normal că îmi iau un ban la mine în noaptea de Revelion sau chiloți roșii. Când îmi taie mâța calea îmi dau de trei ori peste umăr, am chestii moștenite de la bătrâni. Când s-a născut al treilea băiat al lui Alin am luat o ață, să aibă somn lin copilul. A râs Alin de mine, a zis că așa am rămas de mică. Eu cred că un pic de energie bună nu are ce să strice.
“Sunt o mare pasionată de pescuit”
Ce nu știe lumea despre tine?
Sunt o mare pasionată de pescuit, urmăresc toate emisunile de la tv. Abia aștept să merg să pescuiesc. De asemenea colecționez pălării, Alin îmi spune să facem un târg cu ele. Îmi plac și bijuteriile de argint. Colecționez antichități.
Ce nu ai face niciodată în viața ta?
Îmi place să fac și ce n-am făcut așa că m-am dat și cu parașuta. Dar clar nu ar face rău unui om, voit, niciodată.
Matilda Pascal Cojocărița, despre regrete
Ai făcut compromisuri în viață? Care a fost cel mai greu de făcut?
Normal că da, toată viață am făcut asta, pentru copii. Nu am fost lângă ei de ziua lor, când aveau spectacole la școală sau la zile importante. Când a trebuit să le pun creionul în mâna nu am fost lângă ei. Copiii mei au fost ‘sacrificați’ în meseria noastră, asta e regretul meu. Dar pe partea cealaltă mulțumim lui Dumnezeu pentru tot ce ne-a hărăzit și ne-a dat. Omul cât trăiește, învață.
Unde v-ați planificat vacanță vara asta? Ce părere ai despre prețuri?
Nu am nicio părere despre prețurile astea pentru că nu vreau să mă enervez. Vreau să trăiesc cum îmi da Dumnezeu în fiecare zi, frumos. Voi pleca în Grecia cu un grup de oameni minunați, prieteni dragi. După asta vom face un concediu cu copiii de la București, cu Alin și băieții, să se mai odihnească și părinții un pic.