Wendy Williams a fost diagnosticată cu afazie și demență. Fosta prezentatoare tv are aceeași boală ca Bruce Willis

.

Wendy Williams, legendă americană de talk-show-uri, a fost diagnosticată cu afazie progresivă primară și demență frontotemporală. Aceasta suferă de aceeași boală ca Bruce Willis, care a fost nevoit să se retragă din viața publică din cauza acestei afecțiuni.

Wendy Williams, diagnosticată cu afazie și demență

Echipa lui Wendy Williams a afirmat că aceasta a decis să facă public diagnosticul pentru „a corecta zvonurile inexacte și dureroase despre sănătatea ei”.

Vedeta americană de televiziune, în vârstă de 59 de ani, a găzduit popularul Wendy Williams Show, timp e peste un deceniu. Emisiunea s-a încheiat în anul 2022, pe fondul problemelor de sănătate cu care se confruntă realizatoarea.

„După cum fanii lui Wendy știu, în trecut, ea a fost deschisă cu privire la luptele ei medicale cu boala Graves și limfedemul, precum și cu alte provocări semnificative legate de sănătatea ei. În ultimii ani, s-au ridicat întrebări cu privire la capacitatea lui Wendy de a procesa informații și mulți au lansat specualții referitoare la starea ei, în special atunci când a început să își piardă cuvintele și să acționeze ciudat”, a scris echipa lui Wendy Williams într-un comunicat, preluat de BBC.

Potrivit acestora, Wendy Williams a primit diagnosticul anul trecut, în urma unei serii amănunțite de analize.

Citește și: Bruce Willis nu mai poate comunica bine, după diagnosticul de afazie și demență frontotemporală. Și-a pierdut „bucuria de a trăi”

Citește și: Demi Moore, noi dezvăluiri despre lupta lui Bruce Willis cu demența. Ce sfat le-a dat actrița copiilor ei

Cum se simte Wendy Williams

Evoluția lui Wendy Williams este aceeași cu cea a lui Bruce Willis, care a fost diagnosticat în anul 2022 cu afazie, iar anul următor cu demență frototemporală.

Potrivit echipei lui Williams, demența „a prezentat deja obstacole semnificative”, dar fosta prezentatoare de televiziune „este încă capabilă să facă multe lucruri pentru ea însăși”.

„Cel mai important, își menține simțul umorului și primește îngrijirea de care are nevoie pentru a se asigura că este protejată și că nevoile ei sunt asigurate”, a anunțat echipa lui Wendy Williams.

Îngrijorările cu privire la sănătatea lui Wendy au apărut în urmă cu mai mulți ani. În 2017, aceasta a leșinat în timpul emisiunii sale.

În anul 2021, ea a fost nevoită să intre în concediu medical din cauza bolii Graves, ao tulburare autoimună.

Producătorii au decis să anuleze show-ul acesteia anul următor. Câteva luni mai târziu, Wendy Williams a fost plasată sub tutelă finaciară, după ce banca a susținut că este „incapacitată”.

Citește și: Mioara și Petre Roman, o poveste de dragoste de peste trei decenii. „A fost adevărata iubire a vieții mele!”

Citește și: Ce face Naomi Hedman după despărțirea de Florin Ristei. Cum a fost surprinsă în Marea Britanie

Ce este afazia. Ce este demența frontotemporală

Afazia este un sindrom al sistemului nervos care afectează capacitatea de a comunica, pacienții luptându-se adesea să-și exprima gândurile. De seori se întâmplă ca persoanele diagnosticate cu această afecțiune să își pierdă capacitatea de a vorbi sau de a scrie.

Potrivit doc.ro, demența frontotemporală, o cauză comună a demenței, este un grup de tulburări care apar atunci când celulele nervoase din lobii frontali și temporali ai creierului se pierd; acest lucru face ca lobii să se micșoreze. Boala poate afecta comportamentul, personalitatea, limbajul și mișcarea.

Aceste tulburări sunt printre cele mai frecvente tipuri de demență care apar la vârste mai tinere. Simptomele încep de obicei între 40 și 65 de ani, dar boala poate afecta și tinerii adulți și persoanele la vârsta a treia, bărbați și femei în mod egal.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Wendy Williams

Sursă foto: Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton