Vila de la Izvorani a lui Irinel Columbeanu ar fi fost incendiată intenţionat. Cine este noul proprietar al casei: „Era imposibil să ia foc”

.

Au apărut noi detalii despre incendiul mistuitor care a transformat vila de la Izvorani a lui Irinel Columbeanu într-o ruină. Constructorul casei a oferit amănunte despre sistemul de stingere şi despre funcţionalităţile locuinţei, ajungând la concluzia că incendiul a fost provocat intenţionat.

Vila de la Izvorani a lui Irinel Columbeanu ar fi fost incendiată intenţionat

Vila de la Izvorani a lui Irinel Columbeanu a fost cunoscută pentru luxul și opulența sa. Situată într-o zonă exclusivistă, locuinţa era considerată una dintre cele mai impresionante proprietăți din România. Aceasta includea facilități de lux precum o piscină, teren de tenis, spații vaste de locuit și un design interior rafinat.

În urma incendiului devastator, vila a fost distrusă aproape complet, distrugând bunuri de valoare şi amintiri personale, lăsând în urmă doar ruine. Focul mistuitor a pornit în noaptea de 31 octombrie 2020 și a fost atât de intens încât pompierii au avut dificultăți în a-l stinge. Incendiul ar fi pornit de la subsolul casei şi apoi a cuprins parterul şi etajul , iar din fericire, la momentul acela nimeni nu mai locuia în vila cu 15 dormitoare.

Citeşte şi: Unde va locui fiica lui Irinel Columbeanu când va veni în România: „O invit în casa mea”

Citeşte şi: Cum vrea Irinel Columbeanu să facă bani în azil, la 66 de ani. Afaceristul a pierdut toată averea: „Am multe subiecte”

La doar câteva luni de la incendiu, Irinel Columbeanu a ieşit în spaţiul public şi a mărturisit că este de părere că a fost un furt deghizat. Totul pentru frescele de mare valoare din locuinţă realizate de Sabin Bălaşa. În ciuda spuselor fostului milionar, s-a ajuns la concluzia că ceea ce ar fi provocat, de fapt, focul mistuitor, ar fi fost un scurtcircuit de la subsolul locuinţei. Ipoteză care a fost anulată, recent, chiar de constructorul casei, Clement Mocanu.

Constructorul vilei de la Izvorani, detalii uluitoare despre incendiul locuinţei lui Irinel Columbeanu

Invitat în cadrul emisiunii de la Antena Stars, „Xtra Night Show”, Clement Mocanu a dezvăluit că întreg sistemul de stingere al incendiilor din locuinţa lui Irinel Columbeanu era unul dintre cele mai performante, motiv pentru care, supoziţia de incendiu accidental trebuie scoasă din calcul.

Potrivit constructorului, vila de la Izvorani era echipată cu unul dintre cele mai sofisticate sisteme de stingere a incendiilor, conceput pentru a preveni astfel de dezastre. Clement Mocanu a detaliat complexitatea sistemului electric al vilei, menționând că fiecare cameră avea multiple circuite și siguranțe, menite să prevină orice supraîncărcare sau scurtcircuit, astfel ca ar fi fost puţin probabil ca un simplu defect tehnic să fi cauzat un incendiu de asemenea proporţii.

”Era imposibil să ia foc, pentru că avea un sistem de stingere al incendiilor, dacă creștea puțin temperatura sau dacă era fum, imediat pornea sistemul de sprinkler system și stingea orice foc. Dacă se oprea curentul, imediat intra în funcțiune generatorul. Cel mai sofisticat sistem de stingere al incendiilor!

De la ce a luat foc, de la o instalație? Fiecare avea peste 300 de circuite, 300 de siguranțe, în tablouri, în fiecare cameră erau patru circuite”, a declatat Clement Mocanu, la Xtra Night Show, potrivit Spynews.ro.

Mai mult decât atât, pentru că sistemele de siguranță erau atât de avansate și bine întreținute, ca focul să se extindă și să provoace distrugerea completă a proprietății a fost nevoie de închiderea totală a tuturor generatoarelor şi a curentului. Constructorul formulând o ipoteză în care cineva a închis intenţionat tot sistemul ca vila să ardă din temelii.

Citește și: Ce casă modestă are Nicușor Dan. Primarul Capitalei locuiește cu chirie în Sectorul 5. „Îmi place foarte mult cartierul!”

„Cine a închis totul: curentul, generatoare, tot, tot!”, a mai declarat Clement Mocanu pentru sursa menţionată anterior.

Cine ar fi acum proprietarul vilei de la Izvorani a lui Irinel Columbeanu

Vila de la Izvorani nu mai era, în acte, în posesia lui Irinel Columbeanu încă din 2009, fiind scoasă la vânzare pentru 3.9 milioane de euro sau la închiriere pentru 15.000 de euro. Acest lucru a fost cauzat de datoriile imense pe care fostul afacerist le avea. Astfel că a mutat casa pe numele avocatei cu care a lucrat şi căreia i-ar fi datorat foarte mulţi bani.

”El mi-a spus că e a doamnei Petrovici. Nu știu, el așa mi-a zis că a avut datorii la dânsa”, a mai declarat Clement Mocanu pentru Spynews.ro.

Averea lui Irinel Columbeanu

Irinel Columbeanu s-a numărat printre cei mai bogaţi afacerişti din spaţiul românesc, în anul 2007. Averea lui a fost estimată la 150 de milioane de euro. În 2008, coborâse la 40 de milioane de euro, iar în 2009 avea cu 33 de milioane de euro mai puţin. Din cauza unor decizii greşite, fostul soţ al Monicăi Gabor a pierdut tot ce avea.

Citeşte şi: Ce meserie are Monica Gabor în America. Dezvăluirile făcute de Irinel Columbeanu: „Nu mai are nicio afacere”

În prezent, Irinel Columbeanu nu mai deţine nimic şi locuieşte într-un azil de bătrâni, având o pensie cu care nu reuşeşte să acopere nici măcar cazarea la azil. Potrivit patronului căminului de bătrâni unde locuieşte fostul afacerist, în vârstă de 67 de ani, acesta primeşte lunar din partea statului suma de 1.970 de lei, în condiţiile în care cazarea costă peste 4.500 de lei.

Sursa foto: Captură video, Facebook, Profimediaimages.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton