Victor Rebengiuc, o viață marcată de neajunsuri și de lipsa tatălui. Cum arată la 91 de ani și ce relație are cu Tudor, fiul mult dorit

.

Actorul Victor Rebengiuc împlinește, astăzi, 10 februarie, 91 de ani. A știut că actoria este drumul pe care își dorește să pășească și nu s-a pierdut în compromisuri. Și-a respectat cariera cu sfințenie și a făcut din fiecare apariție pe scenă un succes.

„Moromeții”, „Pădurea spânzuraților” și „De ce trag clopotele, Mitică?” sunt doar câteva dintre filmele în care a jucat, iar „O scrisoare pierdută”, „Moartea unui comis-voiajor”, și „Tatăl” sunt doar câteva dintre piesele care vorbesc despre talentul magistral cu care a fost înzestrat Victor Rebengiuc.

Victor Rebengiuc împlinește 91 de ani. Actorul a refuzat „să cânte” cum voia Ceaușescu

„Mi-am asumat riscul de a nu mă înscrie în partidul comunist. Atunci când directorul teatrului îmi spunea să mă alătur alaiului de artiști care aducea «un omagiu conducătorului iubit» în diferite spectacole, eu răspundeam scurt: «Domnule, nu sunt lăutar. Lasă-mă în pace! ». Nu-i pot înțelege pe colegii mei care i-au adus osanale lui Ceaușescu și i-au compus poezii frumoase, adică au făcut mai mult decât era cazul să facă, numai ca să ajungă directori sau să ocupe alte funcții importante”, povestea actorul în cartea „Victor Rebengiuc – Omul și actorul”.

„Am crescut fără tată, care ne-a părăsit pe mine şi pe fratele meu când eram foarte mici”

Victor Rebengiuc a crescut fără tată, de aceea s-a străduit să fie întotdeauna prezent în viața fiului său. A simțit întotdeauna lipsa părintelui său, alinarea și sfaturile care ar fi putut să îi facă viața mai ușoară, dar poate că acea perioadă l-a pregătit, într-un fel pentru tot ce a urmat.

„Am crescut fără tată, care ne-a părăsit pe mine şi pe fratele meu când eram foarte mici, eu cred că aveam 2 ani şi el 1 an. Am fost crescut de bunici, din fericire, pentru că am avut nişte bunici materni foarte buni. Cealaltă parte a familiei, familia din partea tatălui meu, nu am cunoscut-o. Era de pe undeva de prin Moldova şi n-am avut ocazia să-i cunosc.

Am simţit întotdeauna lipsa unui tată. E altceva când ai un tată, mi-nchipui, când ai cum să te sfătuieşti cu el în legătură cu fel de fel de lucruri care ţi se întâmplă copil fiind. Ţi-e părinte, ai nevoie, de aceea există doi ca să facă un copil, pentru că un copil are nevoie de amândoi“, povestea Victor Rebengiuc, la Digi 24.

Victor Rebengiuc: „Am avut o viață foarte modestă, am fost oameni săraci”

Neajunsurile le înconjurau fiecare trăire. Trăiau din salariul mamei, iar mai apoi, după moartea tatălui, Victor Rebengiuc și fratele lui au primit și o pensie. Mâncau carne doar de sărbători, în rest fasole și cartofi.

„Am avut o viață foarte modestă, am fost oameni săraci, foarte săraci Exista un singur salariu, al maică-mii, care ne ținea în viață. În copilărie am mâncat rareori carne. Fasole, cartofi, varză, ăsta era meniul nostru obișnuit. De sărbători mai prindeam câte o bucată de carne. Mama nu ne-a părăsit, tata ne-a părăsit. Și el s-a prăpădit, a murit în război, în 1942, la Stalingrad. Am avut, ca urmare a morții lui, o pensie de orfan de război, fratele meu și cu mine, și așa am putut să trăim”, mai povestea Victor Rebengiuc.

Cum a început iubirea dintre Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț

Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț s-au cunoscut pe platourile de filmare. Iubirea lor a prins rapid aripi. Nu a mai contact nici că marele actor era căsătorit în aceea vreme. Victor Rebengiuc o avea alături din 1960 pe Anca Verești.

Mariajul lor nu mai avea, însă, același parfum de câțiva ani, iar întâlnirea cu Mariana Mihuț l-a făcut să vadă viața cu alți ochi. Povestea celor doi a fost îmbogățită cu apariția lui Tudor, fiul lor.

„Relaţiile dintre mine şi Anca se răciseră şi intraseră într-o rutină”

Actorul a explicat, la un moment dat, motivul pentru care și-a părăsit prima soție și a plecat la drum cu Mariana Mihuț. Iubirea lor a trecut proba timpului și, astăzi, după aproape 59 de ani de căsătorie, se pierd unul în ochii celuilalt.

„M-am despărţit de Anca pentru că am întâlnit o altă fată foarte frumoasă, foarte talentată, pe care o chema Mariana Mihuţ. Oricum, relaţiile dintre mine şi Anca se răciseră şi intraseră într-o rutină. Eram căsătoriţi, dar nu mai era dragostea aceea de la început, de pe vremea Institutului.

A fost o femeie pe care am iubit-o, o pasiune a tinereţii, însă nu pot să fac un roman de viaţă sau de dragoste. Au trecut peste 50 de ani de când ne-am despărţit. Sunt de atâta vreme căsătorit cu Mariana, încât simt că am fost împreună de la începutul vieţii. Parcă nu a mai fost o altă căsnicie înainte”, mărturisea Rebengiuc într-un interviu, conform Newsweek.

„Ne-am cununat religios de dragul fiului nostru”

Căsătoria lor civilă a avut loc în 1965, iar 10 ani mai târziu, a venit pe lume fiul lor Tudor. Pentru el, cei doi mari actori, Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț, s-au cununat religios.

„Ne-am cununat însă religios în 1992, iar naşi ne-au fost pictorul Paul Gherasim şi soţia sa, Lilica. Ne-am cununat religios de dragul fiului nostru, Tudor, care a insistat să mergem în faţa altarului. El ne-a convins că merită să trăim acest act chiar şi după aproape 30 de ani de căsnicie. A avut dreptate. Ne-am cununat la Biserica Stavropoleos şi am trăit unul dintre cele mai emoţionante momente din viaţa noastră”, mărturisea actorul pentru Adevărul.

Mariana Mihuț: „Nu pot să uit cât era Victor de fericit pentru că urma să devină tată”

Mariana Mihuț nu poate uita nici acum momentul în care partenerul ei de viață a aflat că va fi tată. Victor Rebengiuc a fost teribil de marcat de această veste. Îi râdea sufletul de bucurie, dar asta îl responsabiliza mult mai mult.

„Nu pot să uit cât era Victor de fericit pentru că urma să devină tată. Avea o stare cu totul specială, de bucurie, şi a făcut o creaţie extraordinară în Bubnov din «Azilul de noapte», pe care-l juca atunci, în 1975, în regia lui Liviu Ciulei. Fără îndoială, acesta a fost unul dintre cele mai bune roluri ale sale. Împlinirea din familie i-a asigurat şi după aceea echilibrul de care a avut nevoie pe scenă, pentru a ajunge la esenţa personajelor”, povestea Mariana Mihuţ.

„Relaţia mea cu fiul meu nu e diferită de cea din film, dar e băiatul meu şi îl iubesc foarte tare”

Deși în decursul anior a ezitat să facă vorbească despre fiul său, Victor Rebengiuc a făcut, la un moment dat, o mărturisire. În „Câinele Japonez”, personajul, interpretat de Victor Rebengiuc are, la început o relaţie dificilă cu fiul său. „Relaţia mea cu fiul meu nu e diferită de cea din film, dar e băiatul meu şi îl iubesc foarte tare”, a spus Victor Rebengiuc la Digi 24.

Citeşte și: Lili Sandu s-a filmat bolnavă și fără machiaj: „Nu se mai termină, mi-am făcut toate analizele”

Citeşte și: Averea îi învrăjbește pe copiii lui Alain Delon. Măsura luată de celebrul actor francez după acuzațiile lui Anthony Delon

Citeşte și: „Începe distracția”. Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu nu își mai cumpără casă, și-o construiesc. Vor teren cu vedere la pădure sau la lac

Citeşte și: Alain Delon și Romy Schneider, o iubire mistuitoare. Actorul nu se desparte nici astăzi de poza actriței

„Nepoțelul a fost un cadou nemaipomenit pentru mine”

Tudor, fiul celor doi, e arhitect, iar într-o vreme a locuit cu familia în America.

„Vorba cuiva: «Dacă știam că nepoții sunt așa de mișto, îi făceam pe ei mai întâi». Pe Tudor l-am iubit și îl iubesc în continuare. Copilăria lui a fost grija mea. Am vrut să știe sigur că are un tată și că tatăl ăsta îi poate fi de ajutor când are el nevoie”, a povestit actorul în podcastul lui Bobonete.

„Nepoțelul a fost un cadou nemaipomenit pentru mine. Am mers cu el la munte pentru că nu putea fiul meu. Cel mic lucrează de dimineața până seara. Are exerciții de făcut la nu știu ce materie. Este cu olimpicii, are medalii. Învață. Are 15 ani. Și când era mai mic, îl duceam la grădiniță, îl luam. M-am dus cu el să se dea în tobogan. Nu îndrăznea să se urce pe scara aia și-mi cerea să-i dau mânuța”, a povestit emoționat Victor Rebengiuc.

Foto: Wowbiz, Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton