Viața de roman a lui Paco Rabanne. Și-a pierdut tatăl într-un mod groaznic și a moștenit talentul de la mama sa, croitoreasă pentru Balenciaga

.

Designerul Paco Rabanne, care a șocat lumea modei cu look-urile sale îndrăznețe încă din anii 1960, care a creat ținute din plastic și metal, a murit la vârsta de 88 de ani, în Bretania. Paco Rabanne a devenit cunoscut pentru linia sa populară de parfumuri la nivel mondial, precum și pentru convingerile sale excentrice.

Viața lui a avut suișuri și coborâșuri. A cunoscut faima, dar și durerea. Paco Rabanne a fost marcat de pierderea tatălui său, care și-a găsit sfârșitul într-un mod groaznic.

Paco Rabanne a îmbrăcat-o pe Lady Gaga în hârtie

Paco Rabanne și-a pus amprenta pe vestimentația mai multor celebrități. A îmbrăcat-o pe Lady Gaga în ținute realizate integral din hârtie pentru apariția ei din 2011, la MTV Europe Music Awards. Designerul a proiectat costumul iconic al lui Jane Fonda pentru filmul SF din 1968, „Barbarella” , și a creat rochii pentru actrițele franceze franceze Brigitte Bardot și Francoise Hardy.  Viziunea lui nu se oprește însă aici.

„Cine altcineva ar putea determina femeile pariziene să ceară rochii din plastic și metal. Spiritul acela rebel îl deosebește: există un singur Rabanne”, spunea José Manuel Albesa despre Paco Rabanne.

Jane Fonda

Mama lui Paco Rabanne, croitoreasă pentru designerul Cristobal Balenciaga

Francisco Rabaneda-Cuervo s-a născut în 1934, în regiunea bască a Spaniei, lângă orașul San Sebastian, unde mama sa era croitoreasă pentru designerul Cristobal Balenciaga, iar tatăl său era general de armată. Viața lui Paco Rabanne a fost dezrădăcinată de războiul civil spaniol, când armata dictatorului Francisco Franco s-a întors împotriva tatălui său, comandantul garnizoanei Guernica, și l-a împușcat în 1936.

În 1939, familia sa a fugit în Franța, iar Paco Rabanne a continuat să studieze la Universitatea Beaux-Arts din Paris. A absolvit și s-a ales cu o diplomă în arhitectură.

Și-a început cariera în modă creând accesorii – bijuterii, cravate, nasturi – care au atras atenția lui Christian Dior, Yves Saint-Laurent și Pierre Cardin. În 1968, a semnat un contract cu familia Puig din Catalonia, care erau greii în industria modei și parfumurilor. Acordul a marcat intrarea lui în industria parfumurilor, care va deveni în cele din urmă sinonimă cu numele său.

Parfumul său de debut, Calandre, este încă disponibil astăzi, în timp ce Lady Million – parfumul care are sticla în nuanța aurului – își menține succesul pe piață.

Rabanne credea că a avut mai multe vieți și că în timpul lui Ludovic al XV-lea a fost prostituată

Dintotdeauna provocator, Rabanne a avut o înclinație pentru misticism și ezoterism. El a susținut că a avut mai multe vieți, că l-a văzut pe Dumnezeu și a fost vizitat de extratereștri.  Ba mai mult, avea convingerea că pe vremea lui Ludovic al XV-lea a fost o prostituată și că l-a ucis pe Tutankhamon.

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton