Venitul anual al Prințului William, dezvăluit. Cât a câștigat Prințul de Wales de când Regele Charles a urcat pe tron

.

Prințul William nu are un salariu tradițional, iar venitul său anual este asigurat de Ducatul de Cornwall, pe care l-a moștenit în momentul în care tatăl său, Regele Charles, a urcat pe tronul Marii Britanii. Acum s-a aflat câți bani a primit Prințul de Wales pentru primul său an ca Duce de Cornwall.

Care este venitul anul al Prințului William

Prințul William a primit 30 de milione de dolari pentru 2023-2024 de la moșia Ducatului de Cornwall, titlu și proprietate pe care le-a moștenit de la tatăl său, Regele Charles, când acesta a urcat pe tron.

Ducatul de Cornwall și-a publicat Raportul anual integrat joi, 24 iulie, dezvăluind un excedent distribuibil de 23,6 milioane de lire sterline (30,4 milioane de dolari) pentru exercițiul financiar 2023-2024, primul an complet al Prințului William ca Duce de Cornwall. Această sumă acoperă cheltuielile oficiale, caritabile și private ale Prințului William, Kate Middleton și ale celor trei copii ai lor.

În calitate de membru activ al familiei regale, Prințul de Wales, în vârstă de 42 de ani, nu primește un venit tradițional. În schimb, cheltuielile sale anuale sunt acoperite în mare măsură de Ducatul de Cornwall, o proprietate înființată de regele Edward al III-lea în 1337 pentru a oferi fonduri pentru moștenitorul tronului. Această vastă proprietate, în valoare de peste 1 miliard de dolari, se întinde pe 130.000 de acri în 23 de județe din Anglia și Țara Galilor și include terenuri, ferme, case și alte bunuri pentru a-și întreține moștenitorul și pe familia lui, potrivit People.

Citește și: Kate Middleton, îngrijorată că Prințul George va moșteni hobby-ul periculos al tatălui său. Prințul de Wales a luat o decizie supărătoare pentru soția lui

Citește și: Poșeta preferată a lui Kate Middleton. Prințesa de Wales deține accesoriul în mai multe nuanțe

Prințul William plătește impozit pe venit pentru întreaga sumă pe care o primește de la Ducatul de Cornwall, după scăderea cheltuielilor casnice, care nu au fost precizate.

Prințul William va avea noi îndatoriri

După moartea Reginei Elisabeta, o sursă regală a spus că Prințul William „se cufundă pe deplin” în rolul său de șef al Ducatului de Cornwall. Prințul de Wales a făcut mai multe opriri în moșie de când a moștenit-o, inclusiv o călătorie peste noapte în mai, când a vizitat locul proiectului inovator de locuințe al Ducatului de Cornwall, menit să ajute persoanele fără adăpost din Newquay.

Citește și: Kate Middleton și Prințul William angajează. Ce condiție esențială au pus pentru viitorul angajat

Citește și: De ce actor de la Hollywood era îndrăgostită Prințesa Diana. Dezvăluirea făcută de Prințul William: „S-a întâmplat foarte discret”

Raportul a evidențiat, de asemenea, actualizări ale patronajelor Prințului William, inclusiv o schimbare a rolului său la Asociația de Fotbal. Fan dedicat fotbalului, el va servi acum ca patron al FA, o funcție deținută anterior de bunica sa, Regina Elisabeta. William a fost președinte al FA din 2006, iar schimbarea reflectă rolul său principal de Prinț de Wales.

În plus, Prințul William își va asuma noi patronaje cu Welsh Guards Charity și Royal Cornwall Agricultural Association și va deveni președinte al Asociației Victoria Cross și George Cross. De asemenea, va trece de la președinte la patron al Fields in Trust.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Prințul William

Sursă foto: Profimedia, Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton