Vedetele o plâng pe Ileana Stana Ionescu. Actrița a murit la 87 de ani, după ce a făcut mai multe comoții cerebrale

.

Ileana Stana Ionescu a murit duminică, 30 iunie, la vârsta de 87 de ani, după ce a suferit mai multe comoții cerebrale. Soțul regretatei actrițe a fost cel care a dat trista veste, iar acum vedetele din întreaga țară o plâng pe cea care a adus valoare teatrului românesc timp de peste 60 de ani.

Ileana Stana Ionescu a murit la vârsta de 87 de ani

Ileana Stana Ionescu a murit duminică, 30 iunie, la vârsta de 87 de ani. Potrivit soțului regretatei actrițe, Andrei Ionescu, aceasta a suferit mai multe comoții înainte de a se stinge și ajunsese să nu-l mai recunoască.

„Ileana mea a murit azi dimineață. Nu a fost deloc bine, în ultima vreme suferise niște comoții cerebrale. Nu și-a luat adio de la mine. Săraca, nici nu mă mai recunoștea”, a declarat Andrei Ionescu pentru Click.

La începutul lunii iunie, Ileana Stana Ionescu fusese internată de urgență în spital după ce s-a simțit rău.

„Ileana este internată în spital, de o săptămână. S-a simțit extrem de slăbită și am sunat la salvare să vină să vadă ce are. Așa că după un consult medical, cei de pe salvare ne-au spus și ne-au recomandat că cel mai bine este să meargă la spital, să se interneze, pentru a o întări puțin, după care marți o externează, o să iasă din spital și totul o să fie ok. Am vorbit și la spital și mi s-a zis că au doctorii grijă de ea, i-au pus și o perfuzie să fie mai bine și am toată încrederea că o să fie așa”, spunea la momentul respectiv Andrei Ionescu.

Citește și: De ce a divorțat Alex Velea de prima soție, Ana Maria Mircea: „De-asta n-am făcut față”. Secretul relației dintre el și Antonia / Video

Citește și: Ce accident grav a suferit Roxana Ciuhulescu în avion, din cauza înălţimii de 1.92 m: „Eram plină de sânge, stewardesele au vrut să întoarcă aeronava la sol!

Care a fost marele regret al actriței

Ileana Stana Ionescu mărturisea, în urmă cu ceva timp, că are un singur mare regret: acela că nu poate petrece mai mult timp cu unicul ei fiu, Andrei Manuel Ionescu, care s-a locuiește în America.

Bărbatul, care este medic și lucrează la un spital din Tacoma, Washington, își vizita rar părinții.

Andrei locuiește în America, este doctor, are o căsnicie frumoasă și un băiat mare, Alexandru Luca, leit taică-su. Profesional îi merge bine, Doamne ajută, totul le merge bine. Fiul nostru este bine, este sănătos, voinic și plin de viață. (…) Trebuie să își mărturisesc un lucru și anume faptul că de la o vreme îmi este foarte dor de el, nu știu, e un sentiment aparte ce nu îmi dă voie să fiu liniștită. Mă apucă tare dorul de el. Vorbim foarte des la telefon, râdem, glumim, e șugubăț tare el din fire”, spunea actrița pentru publicația menționată anterior.

Citește și: Cu ce bărbaţi celebri s-a iubit Iulia Vântur înainte de Salman Khan. De ce s-a despărţit de Marius Moga şi Bogdan Vlădău

Citește și: Carmen Tănase, detalii despre relaţia cu Al Pacino: „Pentru că a fost neatent, cu mine a terminat-o”

Vedetele o plâng pe Ileana Stana Ionescu

Mai multe vedete din România, printre care Fuego, Iuliana Marciuc, Alexandra Velniciuc, au transmis un omagiu îndrăgitei actrițe Ileana Stana Ionescu care s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani.

„Cortina se trage azi peste încă un nume emblematic al teatrului românesc, ILEANA STANA IONESCU! Am iubit-o, am văzut-o în numeroase roluri la teatru, a fost o inspirație și sunt onorat că am avut-o aproape în multe din emisiunile mele peste ani, inclusiv la TVR 2, în 2018, când, la cei 82 de ani ai săi, își anunța retragerea! Rămas bun”, a scris Paul Surugiu, Fuego, pe pagina sa de Facebook.

Iuliana Marciuc a transmis un mesaj scurt pe rețelele de socializare pentru a marca trecerea în neființă a regretatei actrițe.

„Dumnezeu sa o odihneasca !O generatie dispare incet, incet …iar va trebui sa apelam la arhiva TVR2 pentru a o revedea pe marea actrita si frumosul om la Confesiuni (TVR 2)”, este mesajul acesteia.

„Dumnezeu să o ierte și să îi odihnească sufletul! Și datorită ei am ales această profesie!”, a notat Alexandra Velniciuc în mediul online.

Monica Davidescu a povestit că urma să o viziteze în spital pe Ileana Stana Ionescu, dar aceasta a murit înainte ca actrița să ajungă la ea.

„Duminică. Zi obișnuita de vizită la fam Ionescu. Sun la ora 9. Stabilim ora 12 30 să ajung la dl Andrei și să mergem împreună în vizită la doamna Ileana. Ajung cu câteva minute mai devreme și…. nu mai avem pe cine să vizităm. Ileana Stana Ionescu a plecat în călătoria sa printre stele. O vizitam acasă, o vizitam la spital, o vizitam la centrul unde era îngrijită….de-acum ….o vizitez în gând, în amintiri, în imagini. Drum lin în Univers doamna Ileana!”, a scris Monica Davidescu pe rețelele de socializare.

„Ce veste tristă. Doamna Ileana Stana Ionescu, marea noastră actriță, a plecat spre…o lume poate mai bună. Transmit cele mai calde gânduri familiei și colegilor de breaslă!”, a transmis și Gabriela Firea.

Horia Brenciu s-a aflat și el printre cei care au transmis un ultim omagiu actriței.

„În primul meu rol într-un film de televiziune am întâlnit-o pe ea, pe Ileana Stana Ionescu. Era prin ‘96… În acea producție, condusă de regretatul regizor, Radu Popovici, de la redacția de copii a TVR, mai jucau, printre alții, Mihai-gruia Sandu și Mihaela Teleoaca. Ileana și-a dat seama imediat ca eram varză și a fost alături de mine la fiecare secvență filmată, poate și pentru faptul ca juca rolul mamei mele. O actriță imensă. N-o să uit niciodată zâmbetul ei calm și spiritul mereu jovial. O să rămâi mereu în sufletul meu. Dumnezeu s-o odihnească”, a scris artistul în mediul online.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Ileana Stana Ionescu

Sursă foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton