Vedetele care susțin Săptămâna Mondială a Alăptării. Carmen Brumă: „Este cea mai bună modalitate de hrănire a copilului”

.

De mai bine de trei decenii, Săptămâna Mondială a Alăptării este sărbătorită anual între 1 și 7 august. În fiecare an, evenimentul are o tematică diferită. Tema din acest an, „Hai să alăptăm și muncim!”, se concentrează pe sprijinirea alăptării la locul de muncă în diferite țări care nu au infrastructura concediilor de maternitate suficient de dezvoltată.

De-a lungul timpului, mai multe vedete din România au vorbit despre beneficiile alăptării, precum și despre alăptatul în public.

Cristina Șișcanu: „Mă bucur că tot mai multe persoane publice promovează alăptatul postând poze cu puii la sân”

Cristina Șișcanu a devenit mamă în 2017 și și-a alăptat fiica timp de 2 ani și 7 luni. „Nu a fost ușor, dar a fost minunat în același timp… Mă bucur că tot mai multe persoane publice, în mod special mămici – influenceri celebri, promovează alăptatul postând poze cu puii la sân”, scria prezentatoarea TV în octombrie 2020, pe Facebook.

Adela Popescu: „Copilului îi este foame și trebuie să mănânce”

Adela Popescu și-a alăptat toți cei trei fii, Alexandru, Andrei și Adrian. „Încă din clipa în care am rămas însărcinată am știut că vreau să nasc natural și să alăptez”, mărturisea actrița după nașterea primului copil. În vara anului 2022, Adela a spus și care este opinia ei despre alăptatul în public.

Citește și: Modul inedit în care Adela Popescu și Radu Vâlcan și-au sărbătorit fiul de doi ani. “În sfârșit, a recunoscut și soțul”

„Eu am alăptat peste tot pe unde a fost nevoie. În aeroport, în avion, la mall, la restaurant, în mașină, pe marginea drumului. Copilului îi este foame și trebuie să mănânce. Și nevoia de pipi este o nevoie fiziologică pe care trebuie să ne-o îndeplinim. Și mergem la toaletă pentru asta, nearătându-ne părțile intime. Același lucru cred că e valabil și când vine vorba despre alăptat. Alăptezi de câte ori îi este foame puiului, păstrând decența de a nu-ți arăta zonele intime. Pui o eșarfă, dacă găsești un loc discret, te retragi acolo, etc. Vă spun eu, soluții există”, declara Adela Popescu în august 2022, pentru revista VIVA!.

Carmen Brumă: „Alăptarea este cea mai bună modalitate de hrănire a copilului”

Carmen Brumă are un fiu, Vlad, născut în mai 2014, pe care l-a alăptat timp de 5 luni, până când acesta nu și-a mai dorit. În 2017, când Vlad avea 3 ani, Carmen mărturisea că i se pare „firesc, normal, sănătos și natural“ ca orice copil să fie hrănit cu biberonul sau la sân în orice situație.

Citește și: Carmen Brumă demontează dietele la modă: „Au dezavantaje clare”. Ce spune despre dieta Rina / Video exclusiv

„Despre alăptat am o părere bună cu condiția să nu se exagereze în nicio direcție. Eu am alăptat 5 luni, iar când Vlăduț a început să refuze nu am insistat. Alăptarea este cea mai bună modalitate de hrănire a copilului cu condiția ca mama să mănânce corect, să nu consume alcool în exces și să nu ia substanțe periculoase sau interzise. Pe de altă parte, am văzut copii alăptați până la 3 ani care erau tot timpul bolnavi și copii hrăniți exclusiv cu lapte praf care s-au îmbolnăvit foarte rar”, mai declara Carmen Brumă în trecut.

Laura Cosoi: „Privesc alăptarea ca o investiție sigură în sănătatea copiilor mei”

Laura Cosoi are trei fiice, Rita, Vera și Lara, pe care se simte recunoscătoare să le fi putut alăpta, conștientă fiind că nu toate mămicile se bucură de această experiență. „Alăptarea nu este un proces ușor, dar când te gândești la beneficii, parcă nimic altceva nu contează. Sistemul imunitar al copilului este primul care are de câștigat și, datorită acestui aspect, privesc alăptarea ca o investiție sigură în sănătatea copiilor mei. Dar nu numai a lor, pentru că alăptatul are beneficii și pentru sănătatea mamei”, scria Laura Cosoi pe rețele sociale, în vara anului 2021.

Citește și: Laura Cosoi: „Eu nu văd să fie copiii mei vedete”. De ce refuză să își ducă fiicele în emisiuni TV / Exclusiv

Sore: „Sunt pro alăptat în public”

Sore a devenit mamă în martie 2016, la 26 de ani. Solista este mama unei fiice, Erin, în vârstă de 7 ani. Cântăreața a povestit în trecut că și-a alăptat fiica o perioadă relativ scurtă de timp, din cauza lipsei de lapte. Tot atunci, Sore se declara pro alăptării în public. „Am alăptat, nu mult pentru că, din păcate, nu am avut lapte prea mult timp, însă m-am lovit de situații în care era necesar să îmi hrănesc copilul în public. Sunt pro alăptat în public pentru că, înainte de orice, este vorba despre copil. Bineînțeles, fiecare se acoperă cum consideră, unii sunt mai pudici, alții mai libertini”, declara Sore în trecut.

Citește și: „Nu neg!” Sore face primele declarații despre relația cu Răzvan Miheț, fostul soț al Oanei Matache

Cătălina Grama: „Am un deosebit respect atât pentru mămicile care alăptează”

Cătălina Grama, cunoscută de public și drept Jojo, are doi copii, un fiu și o fiică, Achim și Zora. În trecut, actrița a povestit că experiența ei cu alăptarea nu a fost cea la care spera. Cu acea ocazie, a transmis un mesaj de încurajare mămicilor care i-au împărtășit experiența.

„Alăptarea este un început firesc al maternității. Cred că merită să te mobilizezi pentru asta din toate punctele de vedere. Dacă nu reușești însă, nu trebuie să fie un capăt de lume. Eu una am încercat de fiecare dată, cu fetița mea chiar timp de două luni și jumătate, însă fără succes. Și atunci am ascultat de sfatul consultantului meu în alăptare care mi-a zis că «bebe are nevoie mai degrabă de o mămică relaxată, liniștită și odihnită, decât de una care e zilnic stresată că nu poate să alăpteze». Atunci am înțeles încă o dată că trebuie să lăsăm lucrurile în viața noastră să se întâmple firesc”, a declarat Cătălina Grama în trecut.

Citește și: Cătălina Grama Jojo se menține în formă cu intermittent fasting: “Are multe beneficii, ajută memoria foarte mult”/ Exclusiv

„Dacă nu e ceva firesc, înseamnă că nu e pentru tine, și atunci trebuie să te împaci cu gândul acesta și să mergi mai departe. Spun asta pentru că sunt convinsă că există multe mămici care probabil au experimentat același lucru și au trăit un sentiment de eșec și vinovăție exact ca mine. Alăptarea este prima conexiune extraordinară cu minunea din brațele tale. Dacă nu este posibilă după săptămâni întregi de încercări, o mămică poate găsi multe altele”, a continuat.

„Am un deosebit respect atât pentru mămicile care alăptează, cât și pentru cele care nu au putut face asta. Sunteți toate în mod egal minunate! În primul rând pentru că ați dat viață, și în al doilea rând pentru că știu că veți face orice este omenește posibil pentru a o îngriji. Mămicile chiar sunt super eroi!”, a încheiat Jojo.

Chrissy Teigen, Behati Prinsloo și Rosie Huntington-Whiteley sunt câteva dintre celebritățile care au mai susținut public alăptarea

Sunt și multe mămici celebre din afară care susțin alăptarea atât acasă, cât și în public. Printre ele se numără Chrissy Teigen, actrița Teresa Palmer și modelele Behati Prinsloo și Rosie Huntington-Whiteley. Mai multe imagini în GALERIA FOTO de mai sus!

Foto: Instagram: Profimediaimages.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton