Vedete urmărite de hackeri. Cum au rămas Simona Gherghe, Maria Buză sau Andi Vasluianu fără conturile de Facebook și Instagram

.

Mai multe vedete din România au rămas, de-a lungul timpului, fără conturile de pe rețelele de socializare, după ce acestea le-au fost sparte de hackeri. O parte dintre celebrități au spus că această experiență a fost una traumatizantă, mai ales că au fost șantajate pentru a le putea recupera.

Printre vedetele care și-au pierdut conturile de Facebook sau Instagram se numără Simona Gherghe, Dinu Maxer, Andi Vasluianu, Adriana Bahmuțeanu și Maria Buză.

Vedete urmărite de hackeri

După ce au rămas fără conturile de pe rețelele de socializare, vedetele și-au anunțat fanii și chiar au cerut ajutorul fanilor în momentul în care pe paginile lor au început să apară tot felul de mesaje și clipuri furate de pe alte pagini.

Mai multe nume mari din lumea mondenă au trecut prin clipe de groază când au realizat că au rămas fără conturile ce erau urmărite de sute de mii de persoane, paginile lor fiind furate de hackeri.

În timp ce unii au ales să apeleze la ajutorul celor de la Facebook sau Instagram, alții au sesizat autoritățile.

Simona Gherghe a rămas fără contul de Facebook

În anul 2020, Simona Gherghe își anunța fanii că a rămas fără contul de Facebook, după ce acesta a fost spart de hackeri. Aceștia au postat pe pagina oficială a prezentatoarei mai multe clipuri.

„Contul meu oficial de Facebook (cel cu peste 822.000 de urmăritori și bifă albastră) mi-a fost spart. Știu, am postat mesajul acesta și azi-dimineață, dar a dispărut. Ideea e că tot ce se postează acolo, de câteva ore, nu îmi aparține. Am sesizat deja Facebook, sper să-l recuperez cât mai repede”, spunea atunci Simona Gherghe.

Aceasta a reușit să își recupereze contul, iar acum este urmărită pe Facebook de peste un milion de persoane.

Citește și: Ana Baniciu, dezvăluiri rare despre iubitul misterios al Ralukăi: „Este și cetățean israelian”

Citește și: Echipa America Express, urmărită de șeful mafiei din Pasto, Columbia: „Multe lucruri se puteau întâmpla”

Lui Andi Vasluianu i-a fost spart contul de Instagram

Anul 2022 nu a fost unul bun pentru Andi Vasluianu, care anunța pe pagina sa de Facebook că i-a fost spart contul de Instagram.

„Ajutooor! Mi-a fost spart contul de Instagram și habar n-am cum să rezolv povestea asta, e cineva de la Facebook Romania care să mă ajute să rezolv problema asta?”, scria actorul la vremea respectivă pe Facebook.

Internauții i-au sărit în ajutor și i-au spus ce trebuie să facă pentru a-și recupera contul.

Citește și: Glamour Women of the Year 2023. Selma Blair, Mary J. Blige și Millie Bobby Brown au făcut furori pe covorul roșu

Citește și: Mihai Trăistariu, dezvăluiri dramatice despre tatăl său violent: „M-am bucurat când a murit. A murit de cancer!”

Adriana Bahmuțeanu a cerut ajutorul poliției după ce a rămas fără Instagram

În luna august 2022, Adriana Bahmuțeanu declara că cineva i-a spart contul de Instagram, subliniind că știe despre cine ar fi vorba. Mai mult, aceasta nu a făcut reclamație la Instagram, ci a ales să apeleze la ajutorul poliției, mai ales că pe pagina sa au fost publicate atunci fotografii cu actualul ei soț și fosta soție a acestuia, care este decedată.

„Este o pagină care mi-a fost furată. Am reclamat la DIICOT, aștept audierile. Am idee cine ar putea să fie, aștept autoritățile statului să-și facă treaba. Deci nu eu fac aceste postări, le face o anumită persoană care mi-a furat identitatea. E o persoană care a fost în anturajul meu și o persoană care mi-a fost apropiată la un moment dat. Bineînțeles că știu despre cine e vorba”, spunea atunci Adriana Bahmuțeanu la Antena Stars.

Mai mult, jurnalista zicea că persoana respectivă refuză să îi dea parola pentru a putea prelua controlul asupra paginii sale.

„La toate insistențele mele nu a vrut să-mi dea parolele înapoi, nu vrea să-mi returneze pagina, postează tot felul de prostii pe pagina mea de Instagram. Este vorba despre o persoană cunoscută, va înfunda pușcăria”, a declarat atunci Adriana Bahmuțeanu.

Dinu Maxer a rămas fără Facebook și Instagram

Dacă celelelate vedete au rămas fără o singură pagină de pe rețelele de socializare, Dinu Maxer și le-a pierdut pe amândouă.

Totul s-a întâmplat în luna octombrie a acestui an, însă artistul a reușit să își recupereze rapid contul de Instagram.

„Salutare tuturor! Dacă în timpul zilei de astăzi ați primit vreun mesaj de la mine de pe Instagram sau de pe Facebook, cu cereri de link, de votat, de tot felul de tâmpenii, să le ignorați! Mi-a fost spart Instagramul, dar Instagramul are o modalitate incredibilă de a-ți recupera contul, așa că am reușit să îl recuperez. Nu faceți aceeași greșeală ca cea pe care am făcut-o eu. Nu răspundeți!”, a scris el în mediul online după ce a redobîndit controlul asupra paginii lui de Facebook.

Elena Ionescu, șantajată de hackeri

Elena Ionescu este una dintre vedetele care a rămas fără conturile de pe rețelele de socializare. În anul 2021 artista povestea cum o rețea de hackeri nu doar că i-a spart conturile, dar i-a și cerut o sumă mare de bani pentru a-l putea recupera.

Aceasta a avut mult de pierdut, întrucât hackerii i-au schimbat nu doar parola, ci și numele, adresa de mail și numărul de telefon.

„Am primit un mail care îmi spunea că dacă nu revizuiesc contul în 24 de ore îl pierd. Am apăsat pe link, în nici 24 de ore am și fost contactată de infractor. Mi-au cerut 1.000 de euro pentru a-mi da contul înapoi. Nu aveam niciun fel de garanție. Am mers la Poliție. Ei nu au acces la platforma Instagram, ei doar depun o plângere, dar este foarte greu să dai de o asemenea persoană. Am rămas în aer. Aveam vreo 210.000, mi-au schimbat numele, atunci am pierdut 10.000 de urmăritori pentru că mi-au schimbat și numele, și adresa de mail, și număr de telefon și tot”, spunea Elena Ionescu în emisiunea Acces Direct, potrivit Spynews.

Maria Buză, hărțuită de hackeri, după ce a rămas fără contul de Facebook

Deși contul de Facebook i-a fost spart în urmă cu doi ani, Maria Buză încă are de suferit. Artista a declarat că nici până în prezent cazul ei nu a fost soluționat, cu toate că a făcut mai multe solicitări către Poliție și DIICOT. Este cu atât mai supărător, cu cât cei care i-au spart contul au postat pe rețeaua de socializare imagini indecente și reclame ciudate.

„Prima dată am scris la Facebook în luna ianuarie 2022, unde am primit de la Concierge Support mesaje de tipul «mai studiem, revenim noi către dvs, între timp iată care sunt recomandările pentru a nu vi se mai fura pagina pe viitor». De atunci şi până acum am făcut zeci de sesizări, iar rezultatul îl vedeţi”, a declarat Maria Buză pentru Pagina de Media.

„Până acum am făcut numeroase raportări la Facebook, cu ajutorul mai multor prieteni care au acces direct la asistenţa prin live chat. Deşi am furnizat toate datele pe care mi le-au cerut, inclusiv copia buletinului de identitate, nu s-a rezolvat absolut nimic”, a precizat actrița, care și-a creat pagina de Facebook în urmă cu 10 ani.

Nici Poliția nu a ajutat-o prea mult și, la doi ani de la depunerea plângerii, aceasta încă așteaptă să fie contactată de DIICOT.

„Dacă aş avea succes în această speţă, v-aş spune şi reţeta succesului, însă deocamdată sunt doar un artist la mâna unor escroci ai internetului”, a mai spus Maria Buză.

Claudia Iosif (Babs), acces restricționat pe Instagram

Situația nu este una roz nici pentru Claudia Iosif, fosta iubită a lui Dorian Popa, cunoscută sub numele de Babs. Fostul cont de Instagram al acesteia a fost spart și un mesaj ciudat a fost postat pe această pagină.

Potrivit mesajului, Babs și Dorian încă ar mai forma un cuplu și nu s-ar fi despărțit după 11 ani de relație. Totuși, atât ea cât și artistul au confirmat separarea în urmă cu câteva zile.

„Pentru toți cei care se tot întreabă despre relația mea cu Dorian după 11 ani suntem încă împreună. Restul sunt doar speculații”, este mesajul ce apare pe contul de Instagram al femeii, ce a fost spart, conform Spynews.

Sursă foto: Instagram, Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton