Vedete care au vorbit deschis despre terapie. Victoria Raileanu: „Viața m-a adus în punctul în care să cer ajutor”

.

Din ce în ce mai multe vedete vorbesc deschis despre terapie, despre ce le-a determinat să ceară ajutor de specialitate, dar și despre cât de mult le-a ajutat acesta. Adela Popescu, Andreea Marin și Victoria Raileanu sunt doar câteva dintre vedetele care și-au deschis sufletele către cei care le urmăresc și le apreciază.

Într-o lume tot mai grăbită, timpul pentru noi devine din ce în ce mai scurt, uneori aproape inexistent. Ne dorim să excelăm în carieră, să avem familia perfectă și să fim întotdeauna în cea mai bună formă, iar când nu ne ridicăm la înălțimea propriilor așteptări nerealiste ne pierdem speranța, cădem într-o stare de tristețe profundă sau chiar depresie. Descoperă în rândurile de mai jos cum au luptat mai multe vedete din țara noastră cu stresul, anxietatea și depresia, cu ajutorul terapiei.

Adela Popescu: „Niciodată nu este târziu pentru terapie”

Adela Popescu (37 de ani) dezvăluia că, înainte de a deveni mamă, a apelat la terapie. Actrița parcurgea atunci o perioadă foarte încărcată din punct de vedere profesional. Din cauza orelor de filmare lungi și dramelor „trăite” de personajele pe care le juca, Adela nu mai putea dormi. Soluția, în cele din urmă, a fost odihna. Mai recent, Adela a apelat din nou la ajutorul specialistului, de această dată pentru ea și pentru unul dintre fiii ei.

„Acum citesc mai mult decât citeam pe vremuri legat de asta. Sunt mai atentă la emoțiile mele. Fac mai multă analiză în ceea ce privește ceea ce simt eu, ce simt copiii. Niciodată nu este târziu pentru terapie. (…) Acum nu ezit. Dacă vreodată aș simți că nu pot să dorm, că mi se pare că viața e urâtă, diverse lucruri, nu aș ezita să apelez la psihoterapie”, a declarat Adela Popescu, în exclusivitate pentru UNICA.ro.

Citește și: De ce a mers Adela Popescu la terapie: „Am făcut câteva ședințe de psihosomatică”. Ce a descoperit despre problemele copiilor / Exclusiv

Andreea Marin: „Depresia este o boală! E o boală și nu o vină”

Andreea Marin (48 de ani) s-a luptat mai mulți ani cu depresia, iar decesul Mădălinei Manole (n. 1967 – d. 2010) a fost pentru ea un semnal de alarmă.  

„Depresia este o boală! În primul rând, e o boală și nu o vină. Cel care află că are depresie trebuie să înțeleagă asta, că el nu e vinovat că are depresie. Este pur și simplu atins de o boală care se poate vindeca. (…) Un specialist pe mine m-a ajutat extraordinar! Mi-am revenit cu totul, mi-am continuat viața, am reajuns în echilibru. (…) Nu e nicio rușine să mergi la un psiholog și, dacă el îți indică, să mergi la un psihiatru. Nu e nicio problemă!”, a declarat Andreea Marin la FRESH by UNICA.

Citește și: Andreea Marin: „Am ajuns să mă gândesc chiar și la momentul, cel de neacceptat pentru mine altfel, al sinuciderii”

Victoria Raileanu: „Viața m-a adus în punctul în care să cer ajutor”

Actrița Victoria Raileanu (35 de ani) a spus ce a determinat-o să meargă la terapie în urmă cu mai bine de 10 ani, într-o perioadă în care nu mulți aveau curajul să o facă sau să vorbească deschis despre acest lucru.

„Eu am fost întotdeauna înclinată spre psihologie și auto descoperire. Mi s-a părut un pas normal în drumul meu. Am știut întotdeauna că, dacă voi avea nevoie de terapie, voi apela la terapie. (…) Tot viața, acum foarte mulți ani, m-a adus în punctul în care să cer ajutor”, a declarat Victoria Raileanu, în exclusivitate pentru UNICA.ro.

Citește și: Victoria Raileanu a vorbit despre terapie când mulți nu aveau curajul să o facă: „Am căpătat un fel de smerenie” / Video exclusiv

Flavia Mihășan: „Am trecut prin această depresie post natală”

Flavia Mihășan (39 de ani) s-a luptat cu depresia post natală. Prezentatoarea TV este o mamă fericită, deși recunoaște că au fost momente în care maternitatea a copleșit-o. Alături de Marius Moldovan, Flavia are doi băieți, Carol (4 ani) și Tudor (2 ani).

„Da. Am trecut prin această depresie post natală după a două sarcină. Mă simțeam copleșită de faptul că nu puteam să mă organizez între copilul meu mai mare care era tot mic (1 an și 11 luni) și bebelușul meu. El în fiecare seară, timp de două luni, a avut colici. Alăptam, nu mă odihneam suficient se pare, aveam și grijă de Carol într-o perioadă în care Marius avea filmări și eram singură cu amândoi. Am depășit momentul odihnindu-mă și, la un moment dat, făcând terapie”, a declarat Flavia Mihășan, în exclusivitate pentru UNICA.ro.

Citește și: Flavia Mihășan, confesiuni despre lupta cu depresia postnatală: „Mă simțeam copleșită, am făcut terapie” / Exclusiv

Alexia Eram: „În interiorul meu nu sunt tot timpul așa de pozitivă”

În podcastul „SEENcer”, găzduit de Laura Giurcanu (26 de ani), Alexia Eram (23 de ani) a dezvăluit că face terapie de mai mulți ani pentru a-și gestiona stările de stres și anxietate.

„Cred că toată lumea suferă de anxietate și de stres. Trăim într-o lume haotică, dar fac terapie, oricum, o dată pe săptămână. Cred că mă ajută foarte mult. Am perioade, foarte des, că tot ziceam că sunt pozitivă, când în interiorul meu nu sunt tot timpul așa de pozitivă. Fiecare are probleme lui. Nicio problemă nu poate să fie mai mică sau mai mare, pentru mine asta este o problemă mare. (…) Dar nu prea-mi place să-mi port milă”, a declarat Alexia Eram în podcastul Laurei Giurcanu.

Citește și: Alexia Eram a dezvăluit că merge la terapie: „Plâng aproape în fiecare zi”

Jorge: „Te lovește exact când nu te aștepți”

Jorge (41 de ani) a intrat în depresie după divorțul de prima soție, Alina Laufer, din cauza distanței dintre el și Karina, fiica lor.

„M-a afectat foarte tare despărțirea de fiica mea, Karina. Divorțul nu m-a afectat atât de mult, pentru că a fost decizia mea și oricum eram pregătit să fac asta, dar separarea de fiica mea a fost un sentiment foarte puternic pentru mine. (…) Atunci m-a lovit depresia. Te lovește exact când nu te aștepți și nu mai aveam ce să fac nici pe plan muzical. (…) Atunci am clacat. A fost o perioadă îngrozitoare, până la jumătatea lui 2015, când am vrut să mă las de muzică, de tot. În toată perioada aia și în ultimii ani am mers la seminarii de dezvoltare personală, la psiholog”, a declarat Jorge, pentru Libertatea.

Andreea Raicu: „Nu mai știam cine sunt”

Andreea Raicu (46 de ani) a povestit că a urmat mai multe cursuri de terapie în străinătate. În țări precum India sau Germania, fosta prezentatoare TV a învățat cât de important este să te cunoști ca persoană și să fii deschis.

„M-am simțit foarte confuză pentru că nu mai știam cine sunt. Eram construită într-un anumit fel și dintr-odată au dat (n.red.: jos) de pe mine tot felul de straturi și am zis că eu nu sunt așa. De fapt, eu nu eram așa pentru că mi se spusese cum să fiu”, a mărturisit Andreea Raicu, în podcastul lui Damian Drăghici.

Citește și: Cum s-a regăsit Andreea Raicu, cu ajutorul terapiei: „Imaginea mea era o mască fantastică”

Diana Dumitrescu: „Mi se părea că viața mea nu are valoare”

Diana Dumitrescu (40 de ani) s-a confruntat cu depresia din cauza poveștilor de viață ale personajelor pe care le juca, asemeni Adelei Popescu. Deși avea familia la care visase și era împlinită și în plan profesional, nimic nu o mai bucura pe actriță.

„Mi se părea că viața mea nu are valoare, deși eu munceam, aveam un soț, aveam o casă, o familie, (…) nu mai eram fericită. Nu mă mai bucura nimic. Nimic din ce realizam nu mă mai bucura. (…) Și am început să fac terapie. M-am dus la psiholog și mi-am răspuns la foarte multe întrebări”, declara Diana Dumitrescu în trecut, pentru Pro TV.

Citește și: Diana Dumitrescu dezvăluie momentul din copilărie care a marcat-o: „Privirea pe care a avut-o mama atunci nu o s-o uit”

Marius Manole: „Am descoperit singurătatea”

În pandemie, Marius Manole (45 de ani) s-a confruntat cu depresia, pe care a reușit să o vindece cu medicație. Deși, la început, s-a bucurat de odihna care a venit la pachet cu izolarea, după o vreme starea de spirit a actorului s-a deteriorat.

„Eu am crezut că nu mă afectează, pentru că îmi doream o pauză, deoarece lucram foarte mult și alergam de colo colo. Mă lăudam la toată lumea că eu sunt bine, nu am nimic, nu m-a afectat deloc și la un moment dat am intrat în depresie. O depresie groaznică de vreo șase luni din care am ieșit cu pastile. (…) Eu nu sunt cel mai mare fan al meu și a trebuit să stau cu mine mult. Am descoperit lucruri care nu îmi plac deloc”, a povestit Marius Manole, pentru Spectacola.ro.

Citește și: Depresia – simptome, tratament, urmări, cazuri celebre

Oana Roman: „Nu treci peste depresie, peste anxietate și peste atacuri de panică fără terapie”

După ce s-a luptat, la rândul ei, cu depresia, Oana Roman (47 de ani) încurajează oamenii să caute ajutor de specialitate atunci când se simt copleșiți de ceea ce trăiesc.

„Nu treci peste depresie, peste anxietate și peste atacuri de panică fără terapie. Este importantă credința și rugăciunea, dar în același timp este important să faci terapie. Depresia este o afecțiune medicală ca orice altă afecțiune. Este extrem de periculoasă și poate fi fatală, trebuie tratată la doctor”, a declarat Oana Roman în mediul online.

Citește și: Oana Roman a decis să își ducă fiica la psiholog: „Este foarte afectată emoțional” / Video

Angela Rusu: „Terapia ne ajută”

Între interpreta de muzică populară Angela Rusu (49 de ani) și soțul ei, Marius Moldovan, au apărut tensiuni după ce solista a decis să își pună un balon gastric, procedură cu care partenerul ei de viață nu a fost de acord.

„Terapia ne ajută. Anul 2022 a fost dificil. Am avut multe dispute. Nu cădeam de acord pe anumite probleme din familie, anumite discuții. Eu eram de o părere, el era de altă părere”, a declarat Angela Rusu în emisiunea „La Măruță”.

Citește și: Angela Rusu, tensiuni în căsnicie, după ce și-a pus balon gastric: „Facem terapie de cuplu”

Foto: Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton