Vedete care au făcut facultatea când erau deja celebre: „Am rămas cu acest vis neîmplinit”

.

Și-au urmat visul și au făcut o facultate după ce cunoscuseră celebritatea. Unele au ales domeniul în care activau, altele au urmat alt drum și și-au uimit apropiații.

Carmen Rădulescu a cochetat cu actoria în copilărie și nu s-a lăsat până nu s-a văzut studentă la Teatru. Florina Mărcuța și Siviu Biriș au ales Teologia, iar Nadine a ținut să studieze Psihologia.

Aneta Stan cucerise multe suflete cu piesele ei de dragoste atunci când s-a îndreptat către Conservator. A vrut să fie o artistă cu studii în domeniu și a reușit. Ba mai mult, a urmat și un master. Aceeași rețetă a urmat-o și Marcel Pavel, care a primit bursă și a fost un student eminent.

Carmen Rădulescu

Carmen Rădulescu a fost admisă la Facultatea de Teatru în urmă cu doi ani, la 57 de ani. Artista a decis să facă acest pas în timpul pandemiei, pentru că rămăsese cu acest vis neîmplinit.
„Când eram elevă în clasa a 9-a, luasem Steaua fără nume, eram la Şcoala Populară de Artă la Iaşi şi făceam naveta. Când eram în clasa a 10-a s-a înfiinţat un teatru de amatori. Chiar am primit un rol, două atunci.

Am zis că mă fac actriţă, dar drumul meu s-a dus spre muzică. Am rămas cu acest vis neîmplinit. Şi acum am simţit că a venit momentul, pentru că pe pandemia asta nebună am zis: Eu ce fac? Unde mă duc, cât stau aşa? Hai să fac ceva.

Am învăţat monologuri, poezii, pentru examen. Anul trecut am dat la Universitatea Ovidiu din Constanţa şi am luat a cincea pe listă. Am trecut deja de primul semestru”, povestea Carmen Rădulescu, la Pro TV.

Citeşte și: De ce și-a schimbat Elena Lasconi numele din buletin. Cum este trecut în acte primarul din Câmpulung Muscel

Citeşte și: Mihai Morar, experiență inedită în Ibiza: „Am fugit ca să-mi fac bine”

Aneta Stan

Aneta Stan (79 de ani) avea aproape 60 de ani când a devenit studentă. A făcut anii II și III în acelasi timp, la Conservator, apoi a urmat un master în folclor. „Am avut curaj, într-adevăr: am dat examen târziu, după Revoluție, și am intrat din prima.

Am considerat întotdeauna că nimeni nu este perfect și am fost conștientă că mă va ajuta această facultate. Așa a fost, m-a ajutat imens. Ritmurile Dobrogei sunt foarte diferite de ritmurile din restul țării, fiind foarte eterogene. Credeți-mă, este extraordinar să-ți cunoști meseria foarte bine și pe calea această, a minții, nu doar pe cea a inimii.

Licența mea a fost o monografie artistică a Dobrogei, pentru că m-a interesat foarte mult să-mi cunosc zona pe care o reprezint. Am muncit serios, cu ambiție și cu orgoliu pot spune, și am prezentat un studiu comparatist al muzicii, costumelor, dansurilor și obiceiurilor tuturor minorităților dobrogene”, spunea atista, pentru Formula As.

Florina Mărcuța

Florina Mărcuță (54 de ani) a început să studieze Teologia la 52 de ani. „Am zis că fac ceva și pentru sufletul meu. Am zis să fac ceva mai mult. Am vorbit cu profesorul care îmi dădea lecții de pictură și l-am întrebat dacă am șanse să merg mai departe. La Teologie am mai avut o tentativă de a mă înscrie, când Matei (fiul ei și al celebrului actor și „voce’ a PRO TV, Bebe Cotimanis, n.red.) era în clasa a VII-a. Dar nu puteam să mă duc. Dar anul trecut, în luna mai, m-am decis foarte repede.

M-am interesat de ce lucrări este nevoie. Voiam Teologie sau Pedagogie, pentru UNARTE (Facultatea de Artă, n.red.) nu eram pregătită. Speram ca măcar la Pedagogie să fac față la examen”, spunea ea pentru Fanatik.

Florina Mărcuță a intrat a 10-a la Facultatea de Teologie, la secția Artă Sacră, după despărțirea de Bebe Cotimanis. „M-am gândit că, dacă intru la buget, înseamnă că e un dar de la Dumnezeu, iar dacă intru la cu plată (și îmi permit, rămân) și înseamnă că e un semn. Dacă nu intru, atunci o să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru ce am descoperit în mine. Așa am gândit și așa am făcut. M-am trezit la examen și au venit rezultatele.

Când am văzut că am intrat la buget, a 10-a din 13, am plâns două zile de bucurie. Bucuria aceea o trăiesc și azi, când sunt studentă în anul l de facultate. Fiul meu este student la Iași, la Arte Vizuale, la secția foto-video”, a mai povestit aceasta.

Citeşte și: Ileana Badiu merge la detox cu soțul. Schimbările pe care le-a observat după acest proces

Nadine

La 44 de ani, Nadine a dat bacalaureatul, apoi s-a văzut studentă la Facultatea de Psihologie. Vedeta studiază online, la o universitate din America. „Prin asta mi-am îndeplinit două visuri mari: Visul de a termina liceul și a absolvi examenul de bacalaureat, și cel de al doilea, de a deveni studentă la Psihologie. Două visuri mari, pentru care am muncit vreme de cinci ani. Unde mai pui că pentru visul cu Bac-ul am făcut 9 ani de liceu… (Nu mai spun povestea cum am făcut eu liceul de două ori).

Prima dată 4 ani, deoarece făceam liceul la vârsta naturală de liceu, și 5 ani a doua oară, deoarece legea îi obliga pe cei de la fără frecvență să facă 5 ani de școală. Am fost nevoită să fac la fără frecvență deoarece cei care au depășit nu știu câți ani de la vârsta liceului (parcă) nu au voie să facă școală la zi – eu aș fi făcut la zi, dar am fost recunoscătoare că pot face măcar la fără frecvență).

Așadar, am fost acceptată la o universitate din America într-un program de licență în Știința Psihologiei (Psychology/Undergraduate (Bachelor of Science)) – în sistem online”, a scris Nadine pe blogul său.

Silviu Biriș

Silviu Biriș (50) și-a finalizat în urmă cu doi ani studiile la Facultatea de Teologie. A început-o mai târziu, dar și-a găsit menirea.. Deși continuă să urce pe scenă, recunoaște că și-ar fi dorit să devină preot, dar nu este căsătorit. În 2016, actorul a divorțat de femeia care i-a dărut doi copii.

Apropiații l-au înțeles cu greu, dar, treptat, au ajuns să îl susțină. „Mama, când a aflat că am intrat la Teologie, mi-a închis telefonul. A fost șocată, s-a speriat. După 15 minute, m-a sunat și mi-a cerut iertare. Mi-a spus: Gata, ai văzut că poți, dar acum întoarce-te la actorie. Doar că am mers până la capăt, iar acum a înțeles și mama rostul alegerilor mele”, povestea actorul în revista Taifasuri.

Citeşte și: Dublu eveniment pentru Andreea Berecleanu și soțul ei, Constantin Stan: “Te-ai născut din iubire și meriți să fii iubit”

Marcel Pavel

Marcel Pavel (63 de ani) a absolvit studiile la Conservator la 50 de ani. În fiecare an a terminat cu note maxime și a avut și bursă, dar nu s-a bucurat de ea niciodată, pentru că a donat-o.

„La primul examen la Conservator, comisia m-a întrebat: „Cum vă numiți?” Am răspuns: „Marcel Pavel”. „Aici te numești Pavel Marcel!”, mi s-a răspuns. După un an, la examenul semestrial, am fost întrebat: „Ce cauți aici? Ești deja vedetă, ai notorietate… Iei locul unui alt copil”, povestea Marcel Pavel, la TVR2.
„Nu am luat locul nimănui. Am dat un examen. Dacă acel copil era mai bun decât mine și învăța mai mult decât mine, era el în locul meu. Am venit ca un simplu student, pentru a descoperi și învăța de la dumneavoastră tainele cântului clasic, făcut la nivel academic!”, a adăugat artistul.

Diana Simion

Diana Simion- Biță (45 de ani) s-a schimbat total după divorțul de matinalul Răzvan Simion, care a venit în 2015. Și-a refăcut viața alături de Radu Biță, și-a terminat studiile la Facultatea de Psihologie și și-a deschis un cabinet. Femeia, care a terminat facultatea cu media 9,90, a creat și o pagină de Instagram a noului său cabinet. „Cel mai frumos cadou de ziua mea pe care mi l-am oferit vreodată este absolvirea facultății de psihologie cu media 9,90.

Astăzi, una dintre dorințele care m-au însoțit constant de-a lungul vieții mele, cum te însoțește prin viață un bun prieten, pe care îl simți lângă tine chiar și atunci când nu este acolo, a devenit realitate. Am muncit enorm în acești trei ani, dar am și crescut pe măsură, și sunt mândră nu numai pentru realizările mele, ci și pentru că pot spune asta fără să mă simt ridicol, cum m-aș fi simțit în trecut”, spunea Diana Simion-Biță după terminarea facultății.

Citeşte și: 10 vedete din România hărțuite sexual. „Regizorul mi-a spus: «Tu știi că eu fac filmul ăsta doar ca să te văd goală?»”

Oana Lis

La 40 de ani, Oana Lis a absolvit cursurile celei de-a doua facultăț, Facultatea de Psihologie, din cadrul Universității Hyperion, din Capitală. “Am decis să mă reinventez, am trecut prin multe în toți acești ani alături de Viorel, dar problemele m-au făcut mai puternică. De aceea am vrut să fac facultatea de Psihologie, m-a ajutat să înțeleg mai bine oamenii”, spunea Oana Lis, conform Click!

Foto: Facebook, Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton