Ce este vasculita, boala cu care s-a luptat actorul Ashton Kutcher. „Mi-am pierdut vederea, auzul și echilibrul”

.

Ashton Kutcher (44 de ani) a dezvăluit recent că s-a luptat cu vasculita, o boală autoimună gravă care i-a afectat capacitatea de a se deplasa, văzul și auzul.

Actorul a vorbit despre această afecțiune care provoacă inflamarea vaselor de sânge într-un episod al serialului  „Running Wild with Bear Grylls: The Challenge”, difuzat de National Geographic. Actorul a spus că a durat un an până și-a revenit.

În urmă cu doi ani, am avut criză ciudată şi rară de vasculită. Mi-am pierdut vederea, auzul şi echilibrul, fiindu-mi foarte greu să merg. Mi-a luat mai mult de un an ca să mă pot reface totul. Sunt norocos că sunt în viață – i-a dezvăluit Ashton lui Bear Grylls, potrivit CNN.

Ce este vasculita

Afecțiunea cu care s-a confrunat Ashton Kutcher, vasculita, este o inflamație a vaselor de sânge, ce poate duce la probleme ale sistemului nervos. Din cauza inflamației, vasele de sânge se îngustează, iar fluxul sângelui este restricționat sau chiar întrerupt complet. Acest lucru duce la leziuni ale organelor sau la anevrisme.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Alessandra Stoicescu a spus care este secretul siluetei sale. Jurnalista se află în vacanță cu familia în Mykonos

Citeşte şi: Vlăduța Lupău și fiul ei au ajuns acasă. De ce surpriză au avut parte

Citeşte şi: Drama Oliviei Newton-John. Dispariția misterioasă a unui fost iubit a bântuit-o ani la rând

Citeşte şi: Cum a trecut Andreea Bălan peste despărțirea de George Burcea

Printre simptomele vasculitei se numără migrenele, oboseala cronică, scăderea în greutate, transpirații nocturne, scăderea forței musculare, furnicături la nivelul mâinilor sau al picioarelor, micșorarea capacității vizuale. În cele mai multe cazuri, vasculita se manifestă prin simptome similar cu cele întâmpinate în cazul accidentului vascular. Există unele forme de vasculită ce pot afecta doar un anumit organ, precum și forme severe ce afectează mai multe organe în același timp.

Cauzele apariției vasculitei

Această boală poate apărea în cazul oricăror persoane, indiferent de vârstă sau sex. Cu toate acestea, există afecțiuni preexistente ce pot crește riscul dezvoltării vasculitei precum bolile autoimoune (lupusul), bolile oncologice, artrita reumatoidă, sclerodermia ori hepatita B sau C.

Foto – Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton