Vacanță la răcoare și înălțime pentru Mirela Vasadi. „Pe munte nu te joci, trebuie să fii mereu echipat corespunzător” / Exclusiv

.

Mirea Vasadi, prezentatoarea emisiunii „Arta de a fi”, de la Euronews România, a avut parte de o vacanță departe de mare, aglomerație și caniculă. Mirela a ales să se refugieze în munți și și-a scos familia la aer curat.

„În perfecțiunea naturii nu mai ai nevoie de nimic. Te bucuri doar de liniște și de peisajul ce ți se descoperă la fiecare pas. Ascensiunea muntelui e cea mai bună terapie, intri în starea perfectă de prezență conștientă (mindfulness)”, spune Mirela Vasadi, pentru UNICA.ro.

Mirela Vasadi, gazda emisiunii „Arta de a fi”, preferă muntele și iubește cățărările

Și, cum canicula din București a gonit pe toată lumea la munte, Mirela Vasadi a ales să urce Carpații la pas, prin cele mai dificile zone. „Traseele montane sunt ca viața: unele mai ușoare, altele extrem de dificile. Urci greu, apar obstacole, cazi, te rănești, te doare, dar te ridici, mergi mai departe. Pentru că doar dacă vei continua drumul… vei vedea frumusețea vieții”, ne-a mai declarat prezentatoarea TV.

Pentru jurnalistă muntele este o pasiune mai veche, pe care o împărtășește cu întreaga familie. Și, ca orice montaniard pregătit, Mirela are întotdeauna cele necesare la ea. „Pe munte nu te joci, trebuie să fii mereu echipat corespunzător. Pentru ascensiunea din weekend, am avut la mine chiar și un toiag care mi-a amintit de Grecia, din lemn de măslin. Am adus și un pic de mare pe vârf de munte”, a mai spus Mirela Vasadi, pentru UNICA.ro.

Mirela Vasadi s-a luptat cu burnout-ul

„Jurnalismul te consumă fizic și emoțional. Este atât de vie această meserie. Cei care muncesc cu pasiune, mai ales în zona știrilor, simt puternic această «ardere» intensă. Nu te poți deconecta de la fluxul informațiilor, de la evenimente. Te implici în acțiuni, ești prins cu totul în acest malaxor. Cauți mereu, ești foarte atent la ce se întâmplă în jur, alergi, vorbești cu mulți oameni, filmezi cu oficialități. Nu vrei să-ți scape nimic important. Îi suni pe cei responsabili din politică și administrație, te trezești devreme, adormi târziu, lucrezi în weekend și de sărbători, iar insiști pentru declarații oficiale”, declara Mirela Vasadi în decembrie 2022, în exclusivitate pentru UNICA.ro.

„Ești setat în stare de mindfulness atât de tare încât uiți de tine. Și când spun «uiți de tine», de multe ori înseamnă neglijare fiziologică, relațională, emoțională. Simți cum pulsează totul în tine și ai senzația de epuizare? Evident. Pe scurt, acesta este jurnalismul. Eu am vorbit din perspectiva televiziunii, dar sunt convinsă că așa se întâmplă în orice redacție”, ne mai spunea atunci.

Citește și: Cum a reușit Mirela Vasadi să scape de burnout

Mirela Vasadi a intrat în lumea televiziunii ca reporter și prezentatoare de știri la stațiile locale Pro TV Oradea și Pro TV Cluj. Ulterior, a lucrat timp de mai mulți ani la Realitatea TV, iar de o bună perioadă de timp este gazda emisiunii „Arta de a fi”, despre autocunoaștere și psihoterapie. Telespectatorii preocupați de teme ce țin de psihologie o pot urmări pe Mirela Vasadi în fiecare weekend, alături de invitații ei.

Foto: Arhiva personală

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton