Ursula Meier va prezida juriul ce va acorda premiul Camera d’Or la Festivalul de Film de la Cannes

.
Realizatoarea franco-elvețiană Ursula Meier va prezida juriul care va acorda premiul Caméra d'Or din cadrul Festivalului de Film de la Cannes, recompensă ce este acordată pentru cel mai bun film de debut.

Caméra d’Or este un premiu oferit pentru cel mai bun film prezentat într-una din selecțiile juriului Festivalului. Premiul a fost creat în 1978 de Gilles Jacob și este acordat în timpul festivității de încheiere a festivalului de la Cannes de către un juriu independent, special ales pentru această distincție, potrivit EFE.

Citeşte şi: Organizatorii Festivalului de Film de la Cannes interzic selfie-urile pe covorul roşu

Ursula Meier – câştigătoarea a Ursului de Argint Special şi a Menţiunii juriului în 2012, în cadrul celei de-a 62-a ediţii a Berlinalei pentru filmul ‘L’enfant d’en haut’ – va fi însoţită de alţi şase profesionişti ai celei de-a 7-a arte, al căror nume încă nu a fost dezvăluit.

Potrivit organizatorilor, realizatoarea în vârstă de 46 de nai este o reprezentantă a noii generații de regizori. Mai mult, ei au subliniat faptul că filmele realizate de Meier „Home” (2008) și „L’Enfant d’en haut” (2012) au fost salutate de critica internațională pentru originalitatea lor.

Citeşte şi: Actrița Cate Blanchett, aleasă președintele juriului Festivalului de la Cannes 2018

Ursula Meier s-a arătat onorată pentru că va putea alege la viitoare ediție a Festivalului cea mai bună operă.

Cea de a 71-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 18-19 mai.

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton