„Uranissima” un proiect media ambițios și inedit

.

Trustul Ringier lansează un proiect media complex dedicat astrologiei. Este vorba de patru modalități diferite de a transmite informațiile astrologice celor interesați de această știință.

Proiectul se va numi „Uranissima” și va fi susținut de Urania, un astrolog cunoscut, care a dorit să abordeze noi modalități de exprimare publicistică, în afara celor două pagini publicate de ziarul „Libertatea”. Cele două pagini de previziuni săptămânale își vor continua apariția vinerea, în cotidianul nostru; varianta tipărită (print-ul)l va fi însoțită și de varianta on line, accesibilă pe site-ul Libertatea.ro.

Cel mai important capitol al acestui proiect va fi emisiunea realizată în studioul video al trustului Ringier, denumită „Uranissima” (care dă și numele întregului proiect), continuând vechea emisiune „Pasul Fortunei” prezentată de Urania, timp de 12 ani, la B1TV. Într-un răstimp generos de peste două ore, publicul va putea vedea și asculta analize astrologice din perspective diferite (analiza generală a săptămânii, analiza financiar-bancară, a stelelor fixe și asteroizilor, completate de previziunile astrale pentru cele douăsprezece zodii. Un element de noutate îl reprezintă formatul flexibil al emisiunii, ceea ce îl diferențiază de formatul de televiziune permițând o abordare degajată de constrângerea factorului timp și fără sacrificarea informațiilor utile.

Al treilea element al proiectului îl reprezintă blogul dedicat astrologiei; el se va adresa unui public cunoscător, elevat, informat și dornic de abordări speciale, la un nivel superior de înțelegere a lucrurilor, unde erudiția nu va fi stingheră. Blogul se va numi…„Uranissima”. În numeroasele lui rubrici, se va vorbi despre educație, sănătate, politică, istorie, știință, agricultură, sport; vor fi evocate personalități ale culturii române și universale, vor fi analizate evenimente cu o semnificație importantă pentru trecut sau pentru contemporaneitate, se vor aborda subiecte controversate în știință, filosofie, religie, medicină, etc.
În sfârșit, al patrulea element ține de transformarea contului de Facebook al Uraniei (care era unul de serviciu) într-unul de conținut și de dialog direct cu cititorii. Ca element de noutate, Urania se va adresa cititorilor, pe contul său de Facebook „Uranissima”, în ultima zi a fiecărei luni calendaristice (respectiv pe 31 octombrie, 30 noiembrie și 31 decembrie ș.a.m.d.). Precizăm că, astfel, se va lansa totodată și primul cont de facebook oficial al astrologului Urania, consolidat în autenticitatea lui de prezența sa în direct, video.

Proiectul „Uranissima” va conține:
1) două pagini săptămânale tipărite vinerea în cotidianul „Libertatea”
2) un blog, cu activitate permanentă, accesibil la adresa www.uranissima.ro
3) un cont de Facebook (conținut video și text) accesibil la adresa urania official
4) o emisiune în format video, difuzată duminica, de la ora 18, vizionabilă prin accesarea unuia din cele două conturi, de blog sau de Facebook

Pentru a se certifica că sunt realizate cu adevărat de către Urania, toate cele patru produse media vor avea un logo comun care va conține sitagma Uranissima alături de un compas (instrumentul și simbolul muzei astronomiei în reprezentarea vechilor greci) într-o formulă grafică colorată și animată.

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton