Unul din cei mai îndrăgiți concurenți Chefi la Cuțite renunță la bucătărie: „Nu prea pot să gătesc ieftinituri”

.

Unul dintre cei mai iubiți concurenți ai emisiunii Chefi la Cuțite, care a și câștigat sezonul în care a participat, a decis să renunțe la bucătărie. Deși avea o vastă experiență în acest domeniu, tânărul a hotărât că este timpul să facă o reconversie profesională.

Ionuț Belei a câștigat sezonul 8 al emisiunii culinare, după ce l-a convins pe chef Sorin Bontea să îi ofere cuțitul de aur. Acum, bucătarul a lăsat la o parte cuțitele și tunica pentru a merge pe un cu totul alt drum.

Ionuț Belei de la Chefi la Cuțite a renunțat la bucătărie

Ionuț Belei are 29 de ani a reușit să impresioneze jurații Chefi la Cuțite cu preparatele sale. A lucrat de mic în bucătărie și prin muncă a reușit să devină un bucătar iscusit. Totuși, acum acesta a decis să renunțe la pasiunea sa pentru bucătărie pentru un domeniu nou pentru el: Medicina.

În cadrul unui interviu, Belei a dezvăluit care a fost motivul pentru care a hotărât să nu mai gătească într-un restaurant. Fostul concurent al show-ului culinar este de părere că românii nu apreciază calitatea și caută întotdeauna să mănânce cât mai ieftin posibil.

„Păi m-am cam săturat puțin să văd oameni în jurul meu care nu știu ce mănâncă. Plus de asta, condițiile în România și bugetul oamenilor este unul mic și îi împinge oarecum de la spate să consume produse ieftine de joasă calitate. Nu apreciază calitatea. Și nu prea pot să le gătesc ieftinituri”, a declarat Ionuț Belei pentru Fanatik.

Citește și: Cine este Mona Segall, producătorul Chefi la Cuțite și America Express. ”Am moștenit talentul de a face reality-uri de oameni obișnuiți”

Citește și: Ce face Cătălin Scărlătescu după ce a plecat de la Chefi la cuțite: “Am fost și sunt în gastronomie un supraviețuitor”/ Exclusiv

Acum, câștigătorul sezonului 8 Chefi la Cuțite spune că s-a înscris la Facultatea de Medicină, întrucât și soția lui este medic.

„M-am înscris la Facultatea de Medicină având în vedere ca soția mea e medic. Facem afacere de familie. Ea are deja o clinică de renume în Craiova. Mi-am dat seama că medicii din România au nevoie de calitate pentru a face calitate. Așa ca mi-am propus să deschid compania asta”, a explicat Ionuț Belei.

Cine este Ionuț Belei

Ionuț Georgel Belei vine din Gura Humorului. Acesta a studiat mult și a muncit din greu pentru a descoperi tainele bucătăriei.

Deși are o diplomă de tehnician în instalații electrice, fostul concurent Chefi la Cuțite nu a fost niciodată atras de această meserie.

Citește și: Momentul care a făcut-o pe Simona Gherghe să evite să-i ducă pe copiii ei la mall: „Mi-am dat seama că nu e ok”

Citește și: Rikito Watanabe de la Chefi la Cuțite, blocat în Japonia: „Sunt într-o situație de urgență” / Video

Așadar, pe când avea doar 19 ani a plecat în Germania pentru a lucra pe șantier, însă a ajuns să spele vase într-un restaurant.

„Trebuia să merg în construcții, eu am diploma de tehnician în instalații electrice, sunt electrician. Am plecat în construcții, trebuia să mă duc la spart zidul, la dat cu barosul. Când am ajuns acolo, unde mi s-a zis să dorm nu era pat, nu era nimic, era igrasie peste tot, era totul vraiște, nu erau geamuri… M-a luat plânsul, m-am pus pe o bancă și m-a luat plânsul, am zis că Germania nu mă vrea. Am zis că plec acasă, dar l-am sunat pe fratele meu și a zis să mai stau. Am ajuns la el. Eu de la 14 ani lucrez ca ospătar, am decis să lucrez cât mai stau acolo, cât mai stau în Germania”, a povestit Ionuț Belei în timpul preselecțiilor Chefi la Cuțite.

Așa și-a descoperit pasiunea pentru bucătărie și pentru mâncărurile fine, iar în 2020 s-a întors în România pentru a participa la Chefi la Cuțite, emisiune al cărei trofeu l-a și câștigat.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Ionuț Belei de la Chefi la Cuțite

Sursă foto: Facebook, Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton