Unde și când va fi înmormântat Stephen Hawking

.

Astrofizicianul Stephen Hawking, care a murit pe 14 martie, la vârsta de 76 de ani, va fi înmormântat la catedrala Westminster Abbey de la Londra, alături de alți oameni de știință care au marcat lumea, precum Isaac Newton sau Charles Darwin.

După o luptă care a ținut mai bine de 50 de ani, cu o boală neurodegenerativă progresivă, scleroză laterală amiotrofică, astrofizicianul Stephen Hawking a murit pe 14 martie 2018, la domiciliul său din Cambridge. Pentru că și-a dedicat viața științei, pentru că a fost profesor la Universitatea Cambridge, dar și pentru că a iubit acest oraș foarte mult, Stephen Hawking va beneficia de o slujbă specială la catedrala St Mary’s, din cadrul Universității, slujbă ce va avea loc pe 31 martie, conform BBC.

Dupa moartea sa, Universitatea din Cambridge l-a descris pe Hawking ca fiind „o sursă de inspirație pentru milioane de oameni”.

Ulterior acestei slujbe, cândva pe parcursul acestui an, urna cu cenușa lui Stephen Hawking va fi depusă la catedrala Westminster Abbey de la Londra, lângă mormintele altor oameni de știință care au marcat istoria modernă, precum Charles Darwin, Isaac Newton sau Michael Faraday, notează Daily Mail.

Stephen Hawking, o viață dedicată științei

În ciuda bolii sale incurabile, Stephen Hawking și-a dedicat viața științei. În acest context, preotul paroh de la Westminster, reverendul John Hall, a declarat pentru BBC că Stephen Hawking merită din plin să fie înmormântat alături de cei mai importanți oameni de știință ai lumii. „Este foarte adecvat ca cenușa profesorului Stephen Hawking să fie îngropată aici, alături de distinșii săi colegi din domeniul științific. Isaac Newton a fost înmormântat aici în 1727. Charles Darwin a fost înmormântat apoi, în 1882, lângă Newton. Credem că știința și religia se potrivesc împreună, pentru că ambele caută răspunsuri la cele mai importante întrebări pe care noi, oamenii, le avem în legătură cu viața și cu universul”.

Astrofizicianul Stephen Hawking a fost cel mai cunoscut om de știință britanic al timpurilor noastre. Teoriile sale legate de gravitație, relativitate și mecanica găurilor negre au revoluționat știința modernă.

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton