Una dintre fostele lui Matthew Perry cere investigarea medicilor acestuia. Actorul avea ketamină în corp cât un pacient anesteziat total

.

Una dintre fostele iubite a lui Matthew Perry a cerut ca medicii actorului să fie investigați, după ce s-a confirmat că moartea superstarului din „Friends” a fost cauzat de terapia cu ketamină la care apela să scape de depresie și anxietate.

Perry a fost găsit fără suflare în cada cu hidromasaj a casei sale din Los Angeles pe 28 octombrie 2023.

„Cred că medicii care lucraseră cu Matthew ar trebui investigați”

Vineri, 15 decembrie, a fost dat publicității raportul medicului legist, care dezvăluie că actorul a murit din cauza „efectelor acute ale ketaminei” și prin înec, el având cantități similare de ketamină în sistemul său precum un pacient din spital sub anestezie generală.

Perry a fost supus unei terapii cu perfuzie cu ketamină pentru depresie. Dar ultima sa ședință a avut loc cu o săptămână și jumătate înainte de a muri, ceea ce înseamnă că nu i-a cauzat în mod direct moartea.

Kayti Edwards (47 de ani), care s-a întâlnit cu el în 2006 și a lucrat ca asistentă medicală în 2011, pe când actorul se afla la apogeul dependenței sale de droguri, a spus că are o mulțime de întrebări fără răspuns.

„Considera că infuziile de ketamină de la medic îl ajutau”

Edwards, care obișnuia să-i cumpere medicamentele lui Perry, a spus că ea nu crede că el a cumpărat ketamina de pe stradă și a spus că medicii lui trebuie să dea mai multe explicații pentru cele întâmplate.

„Sunt destul de sigură că în minte lui Matthew, el considera că infuziile de ketamină de la medic îl ajutau să stea departe de droguri”, a spus ea pentru The US Sun, citată de Daily Mail. „În creierul lui nu era același lucru cu a merge pe stradă să cumpere crack sau heroină”.

Citeşte şi: Matthew Perry, „liniștit” în copilărie cu barbiturice. De ce i-au dat părinții droguri în a doua lună de viață

Citeşte şi: Jennifer Aniston a vorbit cu Matthew Perry în ziua morții actorului. „Ne-am trimis mesaje în acea dimineață. Era fericit!”

Citeşte și: Matthew Perry, condus pe ultimul drum de colegii din „Friends”. Imagini tulburătoare de la înmormântarea actorului / Foto

Citeşte şi: Cum arată casa lui Matthew Perry de 6 milioane de dolari

Medicul legist a raportat că Perry a fost “curat” timp de 19 luni și nu a existat nicio urmă de heroină, cocaină, metanfetamina sau fentanil în organismul său.

„Nu am fost surprinsă când raportul medicului legist”

Edwards a spus că a simțit că tratamentul cu ketamină l-ar fi împins să se drogheze dincolo de cabinetul medicului. „Aceasta a fost probabil piatra de temelie pentru ca el să se întoarcă la droguri. Cred că medicii care lucraseră cu Matthew ar trebui investigați. Sunt destul de sigură că s-a întâlnit cu un doctor. Este foarte greu să obții ketamina pe stradă. Însă este foarte ușor pentru un medic sau pentru o asistentă să-ți dea”  -a explicat ea.

Edwards a spus că nu a fost surprinsă că a fost găsit mort în cada cu hidromasaj, pentru că se droga adesea și apoi intra în apă.

„Nu am fost surprinsă când raportul medicului legist a fost făcut public. Știam deja cauza, așa că nu a fost șocant pentru mine. Nu am fost acolo, așa că nu știu exact ce s-a întâmplat. Dar îl cunosc pe Matthew ca persoană și ca prieten și știu modelele care au dus la asta. L-am văzut de la a o poștă… nu părea în regulă în ultimele două săptămâni din viața lui. Oamenii treji (n.r. – fără dependențe) care l-au cunoscut nu au stat niciodată cu el când se droga, ca să cunoască semnele.” – a adăugat Edwards.

„Lui Matthew îi plăcea să experimenteze cu diferite medicamente”

Ea a spus că ultima sa postare pe Instagram, despre el singur în cada cu hidromasaj în care va muri, a fost un semn că iarăși consuma droguri.

Edwards este în prezent mamă a patru copii și deține o fermă de cai în Yucca, California. Ea a spus că a vorbit ultima oară cu Perry când autobiografia sa a fost publicată anul trecut, detaliind abuzul șocant de droguri de-a lungul vieții lui și anii de dezintoxicare.

„Lui Matthew îi plăcea să experimenteze cu diferite medicamente. Încerca diferite lucruri pentru a vedea ce funcționează cel mai bine. Îmi amintesc că a cumpărat heroină la un moment dat și unul dintre prietenii lui i-a arătat cum să o fumeze. Întotdeauna a fost dispus să încerce lucruri diferite. Dar sunt destul de sigură că această ketamină era un lucru nou, pentru că nu l-am văzut niciodată făcând asta”  – a completat fosta iubită a regretatului actor.

Cauza morții lui Matthew Perry, confirmată oficial vineri, 15 decembrie

„Departamentul de medici legiști din județul Los Angeles a determinat cauza morții actorului Matthew Langford Perry, în vârstă de 54 de ani, ca fiind efectele acute ale ketaminei. Factorii care contribuie la moartea domnului Perry includ înec, boala coronariană și efectele buprenorfinei (folosită pentru a trata tulburarea consumului de opioide). Modul de moarte este accidental.” – ai declarat reprezentanții biroului legist din Los Angeles.

El a fost declarat decedat la fața locului, iar medicul legist a efectuat autopsia pe 29 octombrie.

Ketamina poate fi prescrisă ca tratament medical. Dar nu este clar dacă medicamentele din sistemul lui Perry au fost cumpărate pe bază de rețetă.

Foto – Profimedia / Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton