Horaţiu Mălăele lansează cartea Tristețea ploilor, o lecţie de viaţă apăsătoare: „O iubire care este, de fapt, totul”

.

De-a lungul carierei sale, Horaţiu Mălăele a avut o influenţă considerabilă într-o multitudine de domenii artistice. De la teatru şi film, la literatură şi artă vizuală, acesta a reuşit să captiveze şi să inspire prin creativitatea sa multifaţetată. Acelaşi lucru se aplică şi acum graţie noii sale cărţi intitulate „Tristeţea ploilor”.

Ultima carte lansată de Horaţiu Mălăele, o lecţie de viaţă apăsătoare

Horațiu Mălăele este cunoscut pentru stilul său unic, combinând umorul subtil cu o adâncă înțelegere a naturii umane. Este respectat atât de colegii săi din industrie, cât și de public, fiind considerat unul dintre cei mai importanți artiști români contemporani.

În cartea sa recentă, „Tristeţea ploilor”, de editura Bookzone, Horaţiu Mălăele a povestit viaţa unui personaj care trăieşte la limita dintre realitate şi halucinaţie. Amintirile din copilăria sa din mahalelele şi orfelinatele din Bucureştiul anilor 1930 reprezintă drumurile dintre trecut şi prezent, pe care mintea sa le parcuge, fără să mai poată distinge cu claritate ce este real şi ce nu.

Sunt un bătrân putred al acestei realități carnivore. O relicvă evanescentă, unul dintre miliardele de locuitori ai planetei care, cu încrederea nemuririi, vor popula vrând-nevrând unul dintre cimitirele acestui Pământ. Până una-alta, amintirile rămân singura noastră avere statornică. Sunt convins de asta, mai ales acum, când le privesc așezate îndărătul meu, tăcute, colorate și multiforme ca un imens recif de corali prăbușit în apele începutului. ”– se arată într-un paragraf din cartea „Tristețea ploilor” lansată de Horaţiu Mălăele.

Povestea impresionantă din cartea lui Horaţiu Mălăele este una cu care foarte multe persoane pot empatiza. „Tristeţea ploilor” este adresată, în mare parte, oamenilor care se hrănesc cu amintirile vremurile de mult apuse şi ale unor lumi acum dispărute în neant.

O moarte care nu este moarte. O viață care nu este viață. Și o iubire care este de fapt totul.”, se mai arată în cartea scrisă de Horaţiu Mălăele.

Cine este Horaţiu Mălăele

Horațiu Mălăele este un actor, regizor, caricaturist și scriitor român, cunoscut pentru contribuțiile sale semnificative în teatru, film și artă vizuală. Născut pe 1 august 1952 în Târgu Jiu, Mălăele a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, unde a studiat actoria sub îndrumarea profesorului Octavian Cotescu.

Citeşte şi: Horațiu Mălăele și-a pierdut mama. Mesajul emoționant al actorului

Mălăele este recunoscut pentru interpretările sale complexe și versatile în numeroase piese de teatru și filme românești. Pe scena teatrului, a jucat roluri memorabile în piese precum „Dineu cu proști” și „Revizorul”. Ca regizor, a pus în scenă atât producții de teatru, cât și filme, dintre care se remarcă „Nunta mută” (2008), un film care a primit apreciere critică internațională.

Pe lângă cariera sa în actorie și regie, Mălăele este și un talentat caricaturist și scriitor. A publicat mai multe cărți, printre care „Rataciri”, „Tehomir” și „O poveste cam ciudată și alte două povestiri”. Caricaturile sale, pline de umor și ironie, au fost expuse în diverse galerii și apreciate de publicul larg.

Citeşte şi: Bogdan Mălăele, număr de zile mari în debutul noului sezon „iUmor”

Horațiu Mălăele este cunoscut pentru stilul său unic, combinând umorul subtil cu o adâncă înțelegere a naturii umane. Este respectat atât de colegii săi din industrie, cât și de public, fiind considerat unul dintre cei mai importanți artiști români contemporani. A primit numeroase premii și distincții de-a lungul carierei sale, consolidându-și poziția în cultura română.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton