Tudor Chirilă îi critică dur pe Marcel Ciolacu și Laura Vicol, în contextul schemei Nordis: „Marea familie a corupției nu se dă bătută așa de ușor”

.

Tudor Chirilă a vorbit despre corupția din România, după ce 11 persoane au fost reținute în dosarul Nordis. Artistul a adus critici dure sistemului politic din țara noastră, premierului Marcel Ciolacu și fostei șefe a comisiei juridice din Parlament, Laura Vicol.

Tudor Chirilă, pesimist în legătură cu schema Nordis

Tudor Chirilă (50 de ani) a demascat întregul mecanism care a favorizat apariția și extinderea schemei Nordis prin care sute de români și-au pierdut economiile.

Luni, 3 februarie, 11 persoane, dintre care șapte bărbați și patru femei, au fost reținute în dosarul Nordis, în timp ce alte două persoane se află sub control judiciar, potrivit Libertatea.ro. Timp de mai mulți ani, persoanele implicate în această schemă frauduloasă au încasat bani pe apartamente pe care le-au vândut în mod ilegal către mai multe persoane diferite. Persoanele înșelate nu și-au primit niciodată imobilele, nici banii înapoi.

Citește și: Laura Vicol și Vladimir Ciorbă, arestați preventiv pentru 30 de zile. Cum au fost surprinși cei doi soți înainte de a fi duși în arest

„Nu sunt deloc convins că avem de-a face cu reluarea în forță a luptei anticorupție.”

Schema Nordis a fost demascată public de către jurnaliștii de la Recorder, în octombrie 2024. Acum, persoanele vinovate au fost reținute și riscă închisoarea. Cu toate acestea, Tudor Chirilă nu este încrezător că binele va triumfa.

„DIICOT investighează Nordis. Sare lumea în sus de speranță că o să fie prinși mafioții. Doar că sunt ani buni de când DIICOT și DNA nu au mai trimis în judecată cazuri de mare corupție sau crimă organizată, așa că acum parcă bate la ochi.

E un fapt că nu doar judecătorii corupți sau coruptibili îi scapă pe marii infractori, ci și legislația modificată în parlament de cooperativa de corupție PSD-PNL cu ajutorul CCR (vezi interzicerea înregistrărilor SRI în marile dosare declarată neconstituțională că, vezi bine, corupția nu e chestiune de siguranță națională) dar, atenție, mai scapă corupții când actul de urmărire penală, instrumentarea dosarului sunt prost făcute sau sunt lăsate cu bună știință sau din neștiință portițe „legale” care ajută judecătorul să retrimită dosarul la DNA, respectiv DIICOT. Și se reia cazul până la prescriere. Așa că nu sunt deloc convins că avem de-a face cu reluarea în forță a luptei anticorupție. Cine s-o facă?”, a scris Tudor Chirilă pe Facebook.

Citește și: Cine este Andreea Cosma, notărița din dosarul Nordis. În ultimii ani a fost implicată în mai multe scandaluri

Tudor Chirilă îl critică dur pe premierul Marcel Ciolacu

În continuarea postării, antrenorul de la „Vocea României” a vorbit despre legătura dintre prim-ministrul Marcel Ciolacu și Laura Vicol, cea pe care el însuși a numit-o șefă a comisiei juridice din Parlament. Procurorii din cazul Nordis notează că Laura Vicol era unul dintre principalii beneficiari a fondurilor delapidate și intervenea doar atunci când era cazul.

„Se face că salvează țara.”

„Marcel Ciolacu a numit-o pe Laura Vicol șefa comisiei juridice din Parlament. Dar el se joacă de-a TikTok pe nervii unui popor dezbinat. În orice țară normală, un prim-ministru care are legături atât de strânse (avioane private, excursii) cu o organizație anchetată pentru o delapidare de șaptezeci de milioane de euro ar fi demisionat, dar el se face că salvează țara. Ar mai fi un motiv de demisie, incompetența crasă, dar aia în România e deja virtute. În vremea asta, bugetul trece pe repede înainte în parlament, ministerele au zece minute să prezinte și se pare că deficitul bugetar e mai mare decât ăla anunțat”, a mai scris cântărețul în mediul online.

Tudor Chirilă a amintit faptul că, în urmă cu trei ani, datorită Laurei Vicol și majorității PSD-PNL din Camera Deputaților, Bogdan Licu, fost procuror general, a fost trimis la Curtea Constituțională. Contracanditatul lui a fost Cristi Danileț, autorul cărții „Corupția și anticorupția din sistemul juridic”, printre paginile căruia se afla și Licu, după ce a fost acuzat de două ori de plagiat.

„În 10 august 2018 s-a reprimat cu violență unul dintre cele mai mari proteste pașnice dintr-o serie începută în 2017 când sute de mii de români au ieșit în stradă pentru justiție și stat de drept. Justiție ale cărei legi au fost modificate constant în parlament de o manieră discutabilă care se pare că a favorizat doar fenomenul corupției și nu un stat cu instituții independente”, a mai amintit Tudor Chirilă.

Citește și: Laura Vicol, despre călătoriile cu Marcel Ciolacu în avioane private: „De câteva ori și cu dânsul și fără”

„Marea familie a corupției nu se dă bătută așa de ușor.”

„Avem parlament care ar putea să repare lucrurile astea, ca orice alt parlament care are puterea de a repara legi, dar mă îndoiesc că se va atinge cineva de ele. Oamenii sunt ocupați să facă alianțe, vezi alianța PSD-PNL-AUR în Consiliul general al Primăriei București sau să se dezafilieze și să treacă la PSD. Marea familie a corupției nu se dă bătută așa de ușor, ea are doar nevoie de câteva fumigene care din când în când să mai aducă o rază de speranță pentru cei care speră la un stat de drept”, a încheiat artistul.

Foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton