Tudor Chirilă, despre parada de Ziua Națională. Antrenorul de la Vocea României și-a exprimat nemulțumirea: „E pentru hoți”

.

Tudor Chirilă și-a exprimat părerea cu privire la modul în care este sărbătorită ziua de 1 decembrie, Ziua Națională a României. Juratul de la Vocea României s-a declarat revoltat de felul în care sunt organizate festivități și parade militare, în timp ce milioane de români ajung să muncească și să sufere în străinătate, din cauza situației lor din țară.

Potrivit artistului, oficialii români ar încerca să ascundă „gunoiul sub preș” și susține că Ziua Națională a României se poate descrie într-un cuvând: „dezbinare”. Acesta a precizat că este dezamăgit de cei care se află la coducerea țării.

Tudor Chirilă, despre parada de Ziua Națională a României

Întreaga țară se pregătește să sărbătorească Ziua Națională a României. La București se fac repetiții pentru parada anuală de 1 decembrie, când peste 1.500 de militari şi specialişti din MApN, MAI, SRI, STS şi ANP, precum şi aproximativ 130 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave, vor defila în centrul Bucureștiului, la Arcul de Triumf.

Deși majoritatea românilor sunt încântați de această paradă, Tudor Chirilă este de părere că oficialii încearcă să facă să pară că totul este perfect și bine în România, în timp ce cetățenii suferă din cauza neajunsurilor.

„Când cinci milioane de români trăiesc în străinătate, mulți dintre ei uscându-se de dor, că n-au plecat ca Magellan să înconjoare pământul, noi ne facem că sărbătorim unitatea națională. Pe bune, cine să ne mai unească? Ăia care ne fură banii și decența? Nu am ce sărbători. Singura sărbătoare e să fim conștienți că ratăm esența zilei de 1 decembrie: suntem dezbinați. Defilarea e pentru hoți, ei sunt uniți. Ceilalți, fiecare pe treaba lui. Asta e unitate”, a scris Tudor Chirilă pe pagina sa de Facebook. Mii de oameni au apreciat și au distribuit mesajul artistului.

Citește și: Cine e Iulia Mîzgan, femeia care l-a făcut pe Tudor Chirilă tată. Iubita juratului de la „Vocea României” are propria afacere

Citește și: Ce înseamnă dihotomie, cuvântul folosit de Tudor Chirilă la Vocea României? Mesajul unei profesoare de limba română a ajuns viral

Citește și: Laura Giurcanu, între Aris Eram și Cezar Bitlan. Dezvăluirile făcute la America Express: „Când am plecat de acasă…”

Citește și: Cătălin Bordea, dezvăluiri cu lacrimi în ochi, despre divorțul de Livia: „Mi-a jurat că nu e nimic între ei” / Video

Antrenorul de la Vocea României, gânduri despre parada militară

Nu este pentru prima dată când Tudor Chirilă își exprimă gândurile cu privire la ziua de 1 decembrie și la parada organizată anual cu ocazia Zilei Naționale. În 2021, artistul spunea că această zi ar putea reprezenta un motiv de tristețe și nu de bucurie.

„Mi-e greu să mă bucur de ziua națională. Mi-e greu să mă bucur când văd cum și de către cine sunt folosite valorile și simbolurile care se adună sub numele de patriotism. Mi-e greu să mă bucur când știu cine confiscă zilnic dezbaterea despre România și cine urcă azi în tribuna prin fața căreia se va desfășura parada militară”, scria atunci antrenorul de la Vocea României.

Totuși, Tudor preciza că încă speră că, într-o zi, vor veni la putere oameni cărora să le pese cu adevărat de România și cetățenii ei.

„Dar nu mi-e greu să sper că la un moment dat, oamenii buni din țara asta, cei care își fac treaba și care împing cu adevărat România înainte vor avea un cuvânt de spus. Acelor oameni vreau să le spun La mulți ani, România! Ei există încă, chiar dacă zgomotul asurzitor acoperă deocamdată vocile lor. Ei există”, a mai spus în 2021, Tudor Chirilă.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Tudor Chirilă

Sursă foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton