Tragica dispariție a lui Charlie Chaplin. A murit pe 25 decembrie, iar trupul său a fost furat și îngropat într-un lan de porumb

.

Charlie Chaplin este unul dintre actorii care au rămas în istorie. După o carieră fulminantă, actorul s-a stins din viață la vârsta de 88 ani. Doar că nici atunci nu avea să își găsească liniștea.

Acesta a încetat din viață chiar în ziua de Crăciun, după care, două luni mai târziu, a fost prădat de hoți.

Cine a fost Charlie Chaplin

Sir Charles Spencer Jr, pe numele său adevărat, s-a născut pe 16 aprilie 1889, în Marea Britanie. Este considerat a fi unul dintre cele mai mari staruri ale cinematografiei secolului XX.

A scris scenarii, a regizat și a compus muzică pentru o mare parte din filmele sale. Charlie Chaplin este unul dintre primii comici ai lumii, fiind o sursă de inspirație pentru mulți actori de comedie din zilele noastre.

Cel mai cunoscut personaj al lui Chaplin a fost „Vagabondul”, un personaj fără adăpost și cu maniere rafinate, haine și distincția unui gentleman. El și-a creat propriul costum pentru acest personaj: o haină strâmtă, pantaloni și pantofi mariși un melon. A luat un baston de bambum și și-a pus o mustață care să îl îmbătrânească, potrivit Wikipedia.

A jucat în numeroase filme, printre care „The Kid” (1921), „A Woman of Paris” (1923), „The Gold Rush” (1925), „The Circus” (1928), „City Lights” (1931) sau „The Great Dictator” (1940).

Citește și: Ce fetișuri bizare avea Charlie Chaplin – la ce lucruri umilitoare își supunea soția minoră

Citește și: Scrisoarea emoționantă a lui Charlie Chaplin către fiica sa, Geraldine

Citește și: Când Albert Einstein l-a întâlnit pe Charlie Chaplin: conversația istorică dintre cele două genii

Citește și: Cât de frumoasă este nepoata lui Charlie Chaplin, actrița Oona Chaplin

Trupul celebrului actor, furat la scurt timp după ce a murit

Charlie Chaplin s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani. Starea de sănătate a actorului a început să se deterioreze ușor la sfârșitul anilor 1960. În 1977 avea dificultăți de deplasare și ajunsese într-un scaun cu rotile. Pe 25 decembrie, Chaplin a murit în somn.

A fost îngropat pe 27 decembrie în cimitirul Corsier-Sur-Vevey din Elveția.

Însă Charlie Chaplin avea să nu își găsească liniștea pentru prea mult timp. Sicriul cu trupul său a fost furat, pe 1 martie 1978, de un bulgar și un polonez, ambii mecanici de meserie. Aceștia au cerut apoi răscumpărare de la familia actorului.

Aceștia au cerut suma de 600.000 de franci elvețieni pentru a returna sicriul. S-au răzgândit mai apoi și au cerut doar 100.000 de franci elvețieni.

Hoții au fost căutați timp de 10 săptămâni de polițiști, însă fără succes. Cei doi au fost prinși după mai mult timp.

Potrivit Playtech, în momentul în care au fost întrebați unde se află trupul lui Charlie Chaplin, bărbații au afirmat că au uitat unde l-au îngropat. Au afirmat, totuși, că este undeva într-un lan de porumb, întrucât l-au îngropat pe când recolta era mai mică.

Sicriul cu trupul lui Chaplin a fost recuperat, în cele din urmă, și a fost reînhumat sub 1.8 metri de beton pentru a preveni alte incidente.

Proprietarul lanului de porumb a fost deranjat de faptul că autoritățile i-au răvășit pământul, dar a decis să profite de situație. Acesta a instalat pe locul lanului de porumb o plăcuță pe care a scris: „Aici s-a odihnit Charlie Chaplin. Pentru un timp”.

Soția actorului i-a iertat, în cele din urmă, pe cei care au furat rămășițele soțului ei.

Vezi în Galeria FOTO imagini de colecție cu celebrul Charlie Chaplin

Sursă foto: Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton