Tora Vasilescu a făcut un avort ilegal pe viu în primul an de studenție: „Am simțit că l-am avut pe Dumnezeu lânga mine!”

.
Tora Vasilescu este una dintre cele mai apreciate și cunoscute actrițe din România. Aceasta a împărtășit amintiri din viața sa , în cadrul unui interviu.


Actrița și-a exprimat regretul că nu a putut să aibă copii.

„Când văd societatea în care trăim, pe de-o parte mă bucur că nu am copii. Pe de alta parte cred că e pentru prima dată când o să încerc să articulez un sentiment: ca mamă, probabil când vezi fete tinere, băieți tineri, ai sentimentul de viață care continuă prin ei. Poate aici regretul”, a spus artista.

Puțină lume știe că actrița Tora Vasilescu a trăit experiențe teribile. În anul întâi de facultate, ea a trecut printr-o adevărată traumă, un avort, care, în acele vremuri, era ilegal.

“Am avut un prieten care a plecat în Israel. Și eu rămăsesem însărcinată… Atunci era interzis avortul, chiuretajul,  puteau să te prindă. A fost ceva îngrozitor, m-am dus undeva în apropiere de Tulcea,  într-o localitate, pentru  că era doctor acolo tatăl unui coleg.

Eu am zis că dacă plâng o să mă ajute, dar m-a refuzat. I s-a făcut milă moașei de mine care a scos trusa din spital și m-a “făcut” la ea acasă, dar pe viu.

Asta se întâmpla noaptea și eu fredonam, ca să nu mă audă nimeni, o melodie care era melodia mea și a fostului meu iubit.  A doua zi, la 5, în tren și cu hemoragie m-am gândit că l-am avut pe Dumnezeu lângă mine” – a mărturisit Tora Vasilescu.

Marea doamnă a cinematografiei românești, Tora Vasilescu a mai trecut și prin alte drame, având câteva avorturi spontane, unul dintre ele producându-se chiar pe scenă.

„În pauză, am avortat. În al doilea act trebuia să intru în rochie albă de mireasă și așa am intrat pe scenă. Am ajuns la spital abia după spectacol”.

După zeci de ani de jucat pe scenă sau pe micul ecran, Tora Vasilescu s-a retras din lumina reflectoarelor. În prezent, Tora locuiește la Buftea unde îi place să cultive plante și să aibă grijă de animale.

Tora Vasilescu va primi premiul de excelență la TIFF 2017.

Sursa foto Libertatea.ro

Citește și Ioan Isaiu despre “Îngeri pierduţi”, copii şi familie

Citește și Cum arată acum sex simbolurile de altădată

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton