Toată lumea îl ştie pe Edi Iordănescu, dar puţini ştiu cine este mama selecţionerului României. Povestea de dragoste dintre Valeria şi Tata Puiu: „Nu îi plăcea deloc”

.

Anghel Iordănescu, fostul antrenor al echipei naționale de fotbal a României, este cunoscut pentru cariera sa impresionantă în fotbal. În spatele acestui mare antrenor stă o femeie care a preferat să rămână departe de lumina reflectoarelor: Valeria Iordănescu. Aceasta este atât partenera de viaţa a lui Tata Puiu, cât și mama selecționerului actual al naționalei României, Edi Iordănescu. Anghel şi Valeria Iordănescu au o poveste de dragoste parcă ruptă din filmele romantice, fiind la fel de fascinantă precum cariera sportivă a „Generalului”.

Povestea de dragoste dintre Anghel Iordănescu şi soţia sa, Valeria

Anghel Iordănescu şi Valeria sunt împreună de aproape cinci decenii. Cei doi s-au cunoscut în perioada în care erau studenți la Academia de Studii Economice din București. Deși Tata Puiu, aşa cum este supranumit Anghel, era foarte ocupat cu fotbalul, încercând să jongleze între școală și cariera sa sportivă, Valeria era o studentă silitoare și dedicată studiilor.

„Era foarte ocupat cu fotbalul, dar încerca să nu dribleze școala. Studiau în același an, iar Valeria era foarte silitoare. Puiu o plăcea, dar era greu de abordat pentru că ei nu-i plăcea deloc fotbalul. Ea vedea cum ne adunam toți colegii în jurul lui când venea la facultate, mai ales noi, microbiștii, dar și câteva fete, și nu înțelegea cine e băiatul ăla care dă cu piciorul în minge și i se acordă atâta atenție”, potrivit unuia dintre prietenii familiei Iordănescu, coleg cu ambii la ASE-ul anilor 70, conform fanatik.ro.

În ciuda popularității lui printre colegi, Valeria nu era deloc impresionată de fotbal, ba mai mult decât atât, nu ştia prea multe despre acest sport sau despre cine era Anghel Iordănescu. Mama selecţionerului naţionalei României a fost cucerită abia după câteva luni, când Tata Puiu a invitat-o la celebra cofetărie Casata de pe Magheru. Această invitație a fost momentul cheie în relația lor, deoarece a demonstrat că Anghel era un băiat normal, care o place sincer.

De asemenea, relația lor a fost consolidată de pasiunea comună pentru teatru, întâlnirile lor având loc adesea la facultate, cofetărie și la teatru. După câțiva ani de relație, cei doi s-au căsătorit și au construit o familie model.

Un alt element parcă scos din filme constă în faptul că mama Valeriei ştia cine este Anghel Iordănescu şi îl aprecia pentru cariera sa în fotbal, în timp ce cea care era curtată de „General”, nu ştia prea multe detalii despre bărbatul care se îndrăgostise de ea.

Și mai e ceva extrem de interesant și de haios. Abia peste vreun an a mers și Valeria pe stadion, la meciuri, și a început să vadă fotbal. Dar mama ei, viitoarea soacră a lui Puiu, pot spune că-l știa pe acesta mai bine decât Valeria! Asta e marea chestie, cu care mă distram când vorbeam cu ei.

Viitoarea soacră știa cine e Anghel Iordănescu, fotbalist la Steaua și student la ASE cu fii-sa, Valeria habar nu avea ce-i cu el… Îi și spunea că nu e chiar așa faimos și celebru dacă ea nu a auzit de el.

I-a luat ceva timp până a cucerit-o și s-a convins că e băiat de treabă. S-au căsătorit la vreo doi ani după ce s-au cunoscut, a mai povestit prietenul familiei Iordănescu, pentru sursa menţionată anterior.

Citeşte şi: Maria Iordănescu a spus cum este Anghel Iordănescu, tatăl ei, ca bunic: „Îl văd că este împlinit și fericit” / Exclusiv

Citeşte şi: De ce l-a sfătuit Maria Iordănescu pe Edi Iordănescu să se retragă din fotbal: „Domeniul în care activează este consumator de suflet” / Exclusiv

Valeria şi Anghel Iordănescu au patru copii şi șapte nepoţi

Anghel Iordănescu are o relație specială cu Valeria, iar împreună au patru copii, inclusiv pe Edward (Edi) Iordănescu, actualul selecționer al echipei naționale de fotbal a României. Valeria a fost întotdeauna un sprijin important pentru soțul și copiii săi, chiar dacă a preferat să stea departe de atenția publicului.

Chiar dacă soţia ”Generalului” nu apare mai deloc în public, poate fi considerată o femeie eroină, dat fiind că a a crescut aproape singură cei patru copii, dat fiind că Anghel Iordănescu stătea mai tot timpul departe de casă din cauza cantonamentelor.

Valeria Iordănescu, prima dată la un meci de fotbal după 10 ani

În decembrie anul trecut, Valeria a fost văzută pentru prima dată în public după zece ani, la un meci al naționalei României împotriva Elveției, unde a fost alături de întreaga familie pentru a-l susține pe Edi. Valeria a recunoscut că emoțiile trăite la succesul fiului său au fost mai intense decât cele trăite la meciurile soțului său.

„(n.r. cât timp a trecut de când nu a mai fost pe stadion?) Cel puțin 10 ani, dar să știți că trăirile pe care le-am avut la copilul meu au fost mai mari decât la soțul meu. Le mulțumesc băieților, pentru că mi-au făcut așa o mare bucurie, după trăirile și după sentimentele pe care le-am avut.

Într-adevăr, am simțit că nu se mai termină meciul. Le mulțumesc băieților și suporterilor au fost superbi și la înălțime. În ultimul rând, le mulțumesc Lui Dumnezeu și Maicii Domnului, că eu tot timpul m-am rugat ca să-i ajute, să ne bucurăm cu toții, toată țara. După calificarea băiatului am plâns, e altceva pentru copil, sunt alte sentimente. Mândră nu pot să spun, bucuroasă.

I-am urat ca la EURO să facă ce a făcut și în seara asta, m-aș bucura să avem o echipă de nivelul acesta, din seara asta. Le doresc în continuare ce le-am dorit și până acum, mă rog în continuare ca până acum”, a declarat Valeria Iordănescu la plecarea de la stadion, potrivit digisport.ro.

Edi Iordănescu intră în istoria echipei naţionale

În această seară la München, pe Allianz Arena, va avea loc meciul între naţionala României şi Olanda, fiind şi cel de-al 20-lea meci oficial al lui Edi Iordănescu.

Fiul lui Valeriei şi a lui Anghel Iordănescu, a fost numit selecționer al echipei naționale de fotbal a României în ianuarie 2022. Până în prezent, Edi a avut un parcurs impresionant, ajungând să conducă echipa națională în 20 de meciuri oficiale, egalând astfel performanțele unor antrenori legendari precum Emeric Ienei.

Edi Iordănescu a reușit să califice echipa națională la EURO 2024, un succes notabil care îi asigură un loc în topul selecționerilor din istoria României. Cu 9 victorii, 6 egaluri și 4 înfrângeri, Edi a demonstrat că are calitățile necesare pentru a conduce echipa națională către noi performanțe.

Însă până a ajuns la aceste performanţe, Edi Iordănescu s-a confruntat cu foarte multe obstacole. Invitată în urmă cu ceva timp la „Fresh by Unica”, sora selecţionerului naţionalei României a mărturisit că şi-a sfătuit fratele să se retragă din fotbal.

„Edi seamănă din ce în ce mai mult cu tata. Mi-aș permite eu să fac această afirmație. Și când spun asta mă refer la faptul că ascultă sfaturile celor din jur, dar pune în aplicare doar ce consideră el. Așa cum făcea și tata, de altfel. Eu i-am spus că da, mi-aș dori pentru el, la un moment dat, să se liniștească și să o ia pe altă cărare. Domeniul în care activează acum este unul consumator de hai să nu spun energie. Ar fi prea puțin, aș minimiza mult fenomenul. Consumator de spirit, de suflet. Te macină pe interior”, a spus Maria Iordănescu, despre fratele ei, la Fresh by Unica.

Tatăl său, Anghel Iordănescu, este şi el o figură emblematică în fotbalul românesc. Cunoscut sub numele de „Generalul”, Anghel a scris cea mai importantă pagină din istoria echipei naționale, conducând echipa până în sferturile de finală la Campionatul Mondial din 1994. De asemenea, el a fost pe bancă la ultima prezență a României la un turneu final european, în Franța, în 2016.

Sursa foto: Facebook

Vezi pe Libertatea Rezultate Evaluare Națională 2024 – notele pe județe și cum poți face contestație la notele de la Evaluare!

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton