Teatrul românesc în doliu: regizorul Lucian Giurchescu a murit

.

O veste tragică a lovit lumea teatrului românesc. Regizorul Lucian Giurchescu a murit luni, în Copenhaga, Danemarca, la vârsta de 93 de ani.

Pagina de Facebook a Teatrului de Comedie din București a scris pe pagina oficială de Facebook: „Anunțăm cu regret încetarea din viață a omului de teatru Lucian Giurchescu. Regizor cu realizări impresionante, premiate și aplaudate atât în România cât și în străinătate, Lucian Giurchescu a condus Teatrul de Comedie timp de 14 ani (între 1969 – 1979, 1990 – 1994), păstrând și amplificând succesul primilor ani, marcați de directoratul lui Radu Beligan”.

Pe parcursul carierei sale, Lucian Giurchescu a lucrat cu mai multe teatre din București, printre care Teatrul Național, Teatrul Nottara, Teatrul Bulandra, dar și alte teatre de la noi din țară, precum și teatre celebre din Danemarca.

În anul 2006, președinția României l-a decorat pe Lucian Giurchescu cu ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, ca semn al aprecierii pentru activitatea culturală. Un an mai târziu, UNITER i-a acordat regizorului un premiu pentru întreaga activitate.

Printre spectacolele montate de regizorul Lucian Giurchescu se numără: „Burghezul gentilom”, de Molière (1961), De la perigeu la apogeu de Victor Bârlădeanu (1961); „Nuntă la castel”, de Suto Andras (1962), „Ucigaș fără simbrie”, de Eugen Ionescu (1968), „Mutter courage”, de Bertolt Brecht (1972), „O noapte furtunoasă”, de I. L. Caragiale (1974), „Plicul”, de Liviu Rebreanu (1976), „Papagalul verde”, de Arthur Schnitzler (1991), „Galy Gay”, de Berthold Brecht (2007), „Doamne… ce măcel!”, De Yazmina Reza (2010).

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton