Tatăl Simonei Halep, primele declarații despre testul anti-doping: „Simona e curată”

.

Tatăl Simonei Halep a vorbit pentru prima dată despre testul anti-doping la care sportiva a ieșit pozitivă, în urma testelor efectuate în timpul turneului US Open.

Stere Halep a declarat că o susține pe fiica sa și este sigur că nu a apelat niciodată la astfel de substanțe pentru a-și îmbunătăți performanțele sportive.

„Vedem un lucru normal care se poate întâmpla la oricare. Specialiștii vor spune, nu putem să știm ce s-a întâmplat. Nu sunt specialist. Sunt convins că niciodată (n.r. nu a luat ceva). Trebuie răbdare și Dumnezeu va scoate la lumină lucrul ăsta. Și noi suntem curați în suflet că Simona e curată, curată. Nu a luat niciodată nicio substanță. Simona e unicată la așa ceva, nu ar fi apelat niciodată la așa ceva. Starea ei de spirit e bună, dacă în suflet e curată, n-are de ce să se teamă, a afirmat tatăl Simonei Halep pentru Antena 3.

Simona Halep, testată pozitiv la Roxadustat

Simona Halep a anunțat în mediul online că a fost depistată pozitiv la un test anti-doping, cu substanța Roxadustat, la turneul US Open. Sportiva anunțase anterior că își încheie sezonul, ia acum spune că “începe meciul vieții ei”, susținând că este nevinovată.

Tatăl Simonei Halep, primele declarații despre testul anti-doping: „Simona e curată”

„Astăzi începe cel mai greu meci al vieții mele: o luptă pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la o substanță numită Roxadustat într-o cantitate extrem de mică, ceea ce a venit ca șocul vieții mele. În întreaga mea carieră ideea de a trișa nici nu mi-a trecut vreodată prin minte, pentru că este împotriva tuturor valorilor cu care am fost educată. În fața unei situații nedrepte, mă simt complet confuză și trădată”, spunea Simona Halep în urmă cu două săptămâni.

Roxadustat, inutilă în tenis

Pe de altă parte, un medic a explicat că Roxadustat nu este o substanță care să le ofere vreun avantaj jucătorilor de tenis.

Medicul olandez Babette Pluim a explicat că Roxadustat este o substanță benefică în sporturile de anduranță, în cazul maratoniștilor, a ultramaratoniștilor sau a cicliștilor.

„Această substanță, Roxadustat, are un efect, în principal, pentru sportivii care trebuie să depună constant eforturi mari. La jucătorii de tenis, consumul maxim de oxigen e de 55 până la 60%. Pentru cicliști, aceasta e, uneori, de 90 până la 100 la sută. Jucătorii de tenis care stau o oră și jumătate pe teren nu beneficiază de efectele acestei substanțe interzise. În plus, alte substanțe, inclusiv EPO, sunt mai greu de detectat decât acest Roxadustat”, a afirmat medicul olandez citat de Eurosport.

Sursă foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton