Transformarea spectaculoasă a actriței Nicola Coughlan din sezonul 1 până în sezonul 3 „Bridgerton”: „Se descoperă pe ea”. Detalii exclusive din culisele serialului Netflix

.

Hai cu Unica.ro în culisele uneia dintre cele mai așteptate lansări Netflix din acest an! Sezonul 3 din „Bridgerton” va apărea în două părți, prima disponibilă din 16 mai, iar a doua din 13 iunie. Până atunci, vă invităm să descoperiți mințile luminate din spatele garderobelor impresionante, machiajelor impecabile și coafurilor perfecte ale personajelor voastre preferate. În exclusivitate pentru Unica.ro, John Glaser, designer de costume, și Erika Okvist, designer make-up și păr, ne-au spus de unde s-au inspirat în crearea look-urilor din acest sezon, ce provocări au întâmpinat și ce s-a schimbat vizual.

Inspirația din spatele look-urilor din sezonul 3 „Bridgerton”

Serialul „Bridgerton” revine cu un nou sezon din 16 mai 2024. Acțiunea sezonului 3 se va concentra pe povestea de dragoste dintre Colin Bridgerton, jucat de actorul Luke Newton, și Penelope Featherington, jucată de actrița Nicola Coughlan. John Glaser și Erika Okvist, responsabili cu realizarea costumelor și, respectiv, machiajelor și coafurilor, au dezvăluit, pentru Unica.ro, de unde s-au inspirat în conturarea look-urilor din sezonul 3 al producției Netflix.

„Totul se bazează pe perioada Regenței, din 1813 până în 1820. Inspirația noastră vine din ilustrații și picturi. Ne inspirăm și din picturi mai moderne realizate de Andy Warhol și Monet. Inspirația noastră se întinde din 1813 până în 2024. Extragem de peste tot.

Dorința noastră pentru acest sezon a fost să încercăm să imităm o grădină de flori prin multe texturi, multe culori palide, multe umbre, multe lumini. Și un alt lucru pe care l-am folosit extrem de mult au fost țesăturile strălucitoare. Serialul este o fantezie și trebuie să fie strălucitor și să arate cât de uimitor se poate”, a spus creatorul de costume John Glaser, pentru Unica.ro.

„Și în ceea ce privește machiajul și coafurile am avut aceeași abordare. Ne-am inspirat mult din perioada veche a Hollywood-ului, plină de farmec și senzualitate, de la actrițe precum Rita Hayworth, personalități cu un aer foarte elegant. Am încercat să creăm ceva frumos de privit”, ne-a spus și Erika Okvist, hair & make-up designer.

„Am vrut ca toți cei care urmăresc serialul să-și spună: «Mi-aș dori să am rochia aceea»”

Obiectivul celor doi a fost acela de a crea apariții pe care telespectatorii să le admire, chiar dacă nu știu exact ce anume îi atrage la ținuta, machiajul sau coafura respectivă. Dorința lor a fost să conceapă look-uri captivante și coerente, care să aibă sens atât pentru personaj, cât și pentru cadrul în care acesta evoluează.

„Am vrut ca toți cei care urmăresc serialul să-și spună: «Mi-aș dori să am rochia aceea, bijuteriile acelea, acea coafură, acel ruj», înțelegi?”, ne-a mai spus John Glaser.

În 2023, pe Instagram și TikTok, s-a creat o întreagă frenezie în jurul „teoriei culorilor”. Potrivit mai multor artiști și stiliști, în funcție de nuanța tenului, culoarea ochilor și a părului, putem identifica paletele de culori care ne avantajează și cele care ne dezavantajează.

Stabilirea unei palete de culori este esențială pentru fiecare artist, fie că vorbim despre un pictor, designer vestimentar sau make-up artist, și este un element pe care l-au avut în vedere și John Glaser și Erika Okvist, încă de la primul sezon „Bridgerton”.

La ce au renunțat în sezonul 3 „Bridgerton”

„Culoarea părului este deja bătută în cuie, iar când vine vorba de machiaj, tendința este de a folosi culorile flatante pentru persoana pe care o machiezi. Așadar dacă arată mai bine un verde cald decât un verde jade, îl voi folosi, atâta timp cât este în armonie și cu costumul. Ceea ce ne dorim este ca, din creștetul capului până în vârful degetelor de la picioare, să avem o simfonie în care toate culorile, formele și texturile să fie în echilibru unele cu celelalte. Și, mai presus de orice, apariția să fie credibilă pentru acel personaj și lumea în care el se află”, a spus Erika Okvist, pentru Unica.ro.

Și pentru departamentul de costume paleta de culori a fost foarte importantă în sezoanele 1 și 2, pentru a spune povestea fiecărei familii și fiecărui personaj. „În sezonul trei am cam renunțat la asta. Acum publicul cunoaște personajele, cunoaște familiile din care provin. Nu mai trebuie să folosim culoarea ca direcție atât de mult. O folosim în continuare, dar mult mai discret”, ne-a explicat John Glaser.

„Publicul probabil nu va observa”

John Glaser și Erika Okvist ne-au spus și care a fost cea mai mare provocare întâmpinată de ei în realizarea sezonului 3 din „Bridgerton”.

„O provocare pentru departamentul de costume a fost, publicul probabil nu va observa, că silueta s-a schimbat. Asta a însemnat că toate corsetele pe care le-am folosit anterior au fost aruncate. Am dezvoltat o nouă modalitate de a crea noua siluetă. Am folosit mai multe piese de corseterie, corsetul de tip waspie și alte tipuri de lenjerie pentru a contura noua formă”, a spus John Glaser, pentru Unica.ro.

„Trebuie să trecem de la sezonul 2 la sezonul 3. Cum îi facem pe acești oameni mai interesanți de privit? Cum ilustrăm călătoria lor? Uneori vrei să rămână consecvenți. Vizual nu trebuie să se schimbe. Treaba noastră este să facem publicul să simtă că personajul a evoluat. Și să fie intrigat vizual de ceea ce îi oferim. Sunt schimbări subtile“, ne-a spus și Erika Okvist.

Evoluția stilistică a lui Penelope Featherington din „Bridgerton”

Glaser și Okvist ne-au vorbit și despre evoluția stilistică a lui Penelope Featherington din sezonul 1 până în prezent.

„În sezonul 1 era o doamnișoară. Deci părul ei, hainele, erau pentru o domnișoară. Pe măsură ce s-a maturizat, totul a devenit mai sofisticat. Culoarea părului este exact aceeași. Dar atunci când pui culoarea galben lângă părul roșcat, acesta din urmă are o altă intensitate comparativ cu arămiu în combinație cu o rochie albastră sau verde. Devine și arată mai sofisticat. Face un pas uriaș, se transformă, și în aceste apariții se descoperă pe ea”, ne-au spus John Glaser și Erika Okvist.

În sezonul 3 din „Bridgerton” descoperim o Penelope mult mai sofisticată, o femeie care are un cuvânt de spus în ceea ce privește vestimentația ei și nu numai. În această etapă a vieții sale, Penelope și-a conturat mult mai clar viziunea despre cine este și ce își dorește. Mult mai impunătoare în aparițiile sale, Penelope își păstrează însă discreția și delicatețea caracteristice, în spatele cărora se ascunde Lady Whistledown.

Foto: Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton