Tallulah Willis și-a provocat răni severe pe față prin scărpinare compulsivă. Fata actorilor Bruce Willis și Demi Moore suferă de dermatilomanie

.

Tallulah Willis, fata cea mai mică a actorilor Bruce Willis și Demi Moore, a vorbit în mediul online despre lupta ei cu dermatilomania, o tulburare dismorfică a corpului.

Tallulah Willis și-a provocat răni severe pe față prin scărpinare

În vârstă de 30 de ani, Tallulah și-a detaliat lupta cu boala, cunoscută și sub numele de dermatilomanie (sau tulburare de excoriație), pe rețelele de socializare, publicând imagini cu ea în timp ce avea semne pe față din cauza afecțiunii și după ce s-a recuperat, spunându-le urmăritorilor săi că „vindecarea se poate întâmpla”.

Dermatilomania se caracterizeaza prin scarpinarea repetitivă a pielii, zgârierea sau smulgerea ei, ce are ca rezultat deteriorarea tesuturilor moi și la apariția rănilor. Afecțiunea este considerată o tulburare obsesiv-compulsivă și intră în aceeași categorie cu tricotilomania (tulburarea de smulgere a părului), dar și cu alte astfel de comportamente repetitive centrate pe corp precum roaderea unghilor sau mușcarea obrajilor.

Dermatilomania duce la provocarea leziunilor pe diverse zone ale corpului, cele mai frecvente fiind fața, mâinile, degetele, brațele sau picioarele.

„Vindecarea nu trebuie să însemne pielea curată, nu înseamnă că gândurile intruzive încetează să apară și nu înseamnă că nu o vei face din nou. Sunt mici victorii. Există o astfel de comunitate în această luptă și îmi doresc atât de mult să împărtășesc cum mi-am obținut victoriile și să ajut să salvez toate fețele alese ale lumii!” – a transmis fiica lui Bruce Willis pe Instagram.

Fata cea mică a actorilor Bruce Willis și Demi Moore are și alte probleme de sănătate

În primăvară, Tallulah spunea că a fost diagnosticată cu autism.

„De fapt, aceasta este prima dată când îmi împărtășesc public diagnosticul. Am aflat în vară și mi-a schimbat viața” – a spus ea în martie.

Pe lângă această afecțiune, Willis a împărtășit anterior public că a fost diagnosticată cu ADHD în adolescență și, în 2022, a fost diagnosticată cu tulburare Borderline, care este o „boală mintală ce face parte din grupul tulburărilor de personalitate, care afectează grav capacitatea unei persoane de a-și gestiona emoțiile”, potrivit Institutului Național de Sănătate Mintală din SUA.

Citeşte şi: Bruce Willis, greu de recunoscut în timp ce se plimba cu mașina în Marea Britanie. Imagini dezolante cu marele actor

Citeşte şi: Bruce Willis nu mai poate comunica bine, după diagnosticul de afazie și demență frontotemporală. Și-a pierdut „bucuria de a trăi”

Citeşte şi: Demi Moore, glume despre mariajul cu Bruce Willis

Citeşte şi: Bruce Willis și-a modificat testamentul. Ce se va întâmpla cu averea actorului

Despre demența tatălui său, Tallulah spunea acum câteva luni că este „cu adevărat agresivă” și este esențial ca familia să fie alături de celebrul actor în aceste momente dificile.

 „Ce se întâmplă cu tatăl meu – are o boală cognitivă cu adevărat agresivă, o formă de demență care este foarte rară. Dar, de asemenea, este foarte important pentru noi să vorbim public despre FTD, deoarece nu există suficiente informații. Dacă putem face ca un lucru cu care ne luptăm ca familie să ajutăm alți oameni și să schimbe situația, să se transforme în ceva frumos, atunci totul devine cu adevărat special pentru noi”, a spus Tallulah Willis în The Drew Barrymore Show.

Foto – 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton