Sophia Loren, ravisantă într-o rochie Giorgio Armani, la 90 de ani. Actrița a întors toate privirile la petrecerea zilei sale de naștere

.

Actrița Sophia Loren a împlinit pe 20 septembrie onorabila vârstă de 90 de ani, marcând momentul cu un eveniment de gală și o petrecere la Roma, unde a fost înconjurată de familie, prieteni și de invitați speciali.

Sophia Loren, ravisantă într-o rochie Giorgio Armani

Actrița italiană, câștigătoare a Oscarului, una dintre actrițele emblmatice ale Epocii de Aur de la Hollywood, a fost celebrată de Ministerul Culturii din Italia, studiourile de film Cinecittà și Archivio Luce la The Space Cinema Moderno din Piazza della Repubblica.

În timpul evenimentului de gală privată, Loren a primit un premiu prestigios pentru recunoașterea carierei sale strălucitoare, care a început în capitala Italiei la începutul anilor 1950.

„Îmi place acest oraș, unde a început totul. Am ajuns la Roma cu mama mea când aveam 15 ani și am început să fac figurație. A fost o alegere care mi-a schimbat cursul vieții.” – a spus legendara actriță.

Citeşte şi: Sophia Loren și secretele ei – ce nu știai despre cea mai frumoasă italiancă

Citeşte şi: Mădălina Ghenea, lăudată de jurnaliştii italieni, după un festival de film din Italia: „O Sophia Loren mai tânără”

Citeşte şi: 10 fotografii superbe cu Sophia Loren din tinerețe

Citeşte şi: Sophia Loren a renunțat la relația cu Cary Grant de frica unui scandal. De ce se temea actrița

Ceremonia de premiere a fost urmată de o petrecere pe terasa de pe acoperiș a hotelului exclusivist Anantara Palazzo Naiadi, unde invitații speciali au închinat un pahar pentru actriță. Pentru speciala ocazie, Loren a purtat o rochie superbă, albă, concepută de prietenul ei Giorgio Armani.

Radiodifuzorul de stat al Italiei a marcat momentul prin proiectarea de documentare, filmări de arhivă și filme cu legendara actriță care a fost, de asemenea, onorată cu o retrospectivă a filmelor la Muzeul Academiei din Los Angeles în noiembrie.

Vedetei i s-au alăturat vineri seară fiii ei Edoardo și Carlo Ponti, nurorile, cei patru nepoți, sora ei Maria Scicolone și nepoatele, Alessandra și Elisabetta Mussolini, alături de aproximativ 100 de prieteni și colegi din lumea cinematografiei și a artei. Printre invitații de renume care au luat parte la memorabilul eveniment s-au numărat și Al Bano, dar și soprana Angela Gheorghiu. Angela Gheorghiu a postat pe contul personal de Instagram o fotografie de la ziua Sophiei Loren, în care apare alături de aceasta, dar și o poză împreună cu Al Bano.

Aseară, la Roma, sărbătorind-o pe legendara Sophia Loren, în ziua în care a împlinit 90 de ani. Te iubesc atât de mult, Sophia, artista divină pe care o ador dintotdeauna”, a scris soprana în dreptul fotografiilor postate.

Soția muzicianului Sting, Trudie Styler, prezentă și ea la eveniment, a postat un clip cu unul dintre discursurile ținute de actriță la ziua sa de naștere.

Sophia Loren a suferit mai multe fracturi de șold și femur anul trecut

Actrița a fost internată în septembrie 2023 după ce a suferit un accident casnic, căzând în casa ei din Elveția. Sophia Loren a alunecat și a căzut în baie, alegându-se cu mai multe fracturi de șold și o fractură gravă a femurului. Incidentul a fost făcut public de reprezentanții restaurantului pe care Sophia Loren urma să-l deschidă la momentul respectiv în orașul italian Bari.

„O cădere în casa ei din Geneva astăzi i-a cauzat doamnei Loren fracturi de șold”, se arată într-o scurtă declarație pe rețelele de socializare. Operația a decurs bine. Va trebui acum să respecte o scurtă perioadă de recuperare și să urmeze un program de reabilitare. Din fericire, totul a mers bine și Doamna va reveni cu noi forțe curând. Întreaga echipă de la Restaurantul Sophia Loren profită de această ocazie pentru a-i ura însănătoșire grabnică” – au transmis aceștia.

Foto – Profimedia / Hepta / Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton