Shania Twain se demachiază cu zahăr și ulei. „Funcționează bine!” De ce nu recomandă dermatologii această combinație

.

Shania Twain (58 de ani) are un truc de întreținere și înfrumușetare a pielii care o ajută să aibă tenul radiant. Fără să își arate adevărata vârstă, celebra cântăreață spune că foloșeste două ingrediente din bucătărie pentru menținerea sănătății și frumuseții tenului.

Shania Twain și-a creat propriul exfoliant

Cântăreața country-pop nu s-a mai atins de demachiantul din comerț de ani de zile. Ea și-a creat propriul exfoliant pentru piele cu ingrediente din casă. Și iată că în cazul ei funcționează.

Într-un tutorial pentru Harper’s Bazaar, Shania Twain a dezvăluit că amestecă ulei de măsline și zahăr alb pentru a crea o emulsie exfoliantă pentru față.

CONȚINUT VIDEO UNICA

„Am amestecat asta în palma mea. Nu folosesc demachiant adevărat. Eu chiar combin uleiul de măsline și zahărul. Aplic exfoliantul încet pe piele” – a explicat ea, citată de Prevention.

Nu este prima dată când Shania este sinceră cu privire la produsul de îngrijire a pielii de casă, în ciuda faptului că fanii insistă că trucul ei nu este o “nebunie”. Unii chiar spun că zahărul este „foarte abraziv pentru piele”.

„O să sune ciudat, dar pentru că trebuie să călătoresc atât de mult, iau zahăr și puțin ulei de măsline sau orice cremă de față pe care o am la îndemână. O amestec cu puțină apă caldă și îmi spăl ușor fața.

Eu am venit cu ideea. Este foarte greu să găsesc un exfoliant care să-mi placă foarte mult – am încercat atât de multe. Am încercat și înainte nisip foarte fin, dar este puțin prea abraziv. Zahărul funcționează bine pentru că se înmoaie cu puțină apă caldă și nu este ascuțit pe piele. De ce folosesc ulei de măsline? Știi, tocmai am aflat că orice pe bază de ulei descompune machiajul și curăță porii” – adăugat ea.

Pentru a îndepărta amestecul, Twain ia o cârpă cu „apă destul de fierbinte” și îl șterge. „Îmi place să-l șterg pentru că totul face parte din exfoliere și sunt doar blând în privința asta” – a mai spus ea.

Ce spun dermatologii despre trucul artistei

În timp ce uleiul de măsline poate funcționa pentru Shania Twain, „în general, trebuie evitat”, spune dermatologul Karan Lal.

Lal explică că deși uleiurile ajută la dizolvarea machiajului, el recomandă utilizarea uleiurilor de curățare special alese pentru fiecare tip de piele, cum sunt uleiul de marula, uleiul de argan sau uleiul de semințe de floarea soarelui.


Citeşte şi: Shania Twain, mărturisiri dureroase. A fost agresată sexual și emoțional de tatăl vitreg: „Îmi era rușine să fiu fată”

Citeşte şi: Shania Twain, greu de recunoscut după cea mai recentă schimbare de look. Fanii au confundat-o cu surorile Kardashian

Citeşte şi: Bella Hadid, apariție spectaculoasă la Cannes. Supermodelul a apărut într-o rochie transparentă, fără sutien

Citeşte şi: Shania Twain, topless pe coperta ultimului single: „Nu trebuie să mă ascund în spatele hainelor”

„Uleiul de măsline este asociat cu acneea fungică și acneea obișnuită prin tulburarea microbiomului pielii”, spune dr. Lal. De asemenea, zahărul poate crește aceste riscuri, precum poate deteriora stratul protector al pielii, motiv pentru care dr. Lal sugerează un exfoliant chimic pentru față pentru o abordare mai blândă.

După ce și-a demachiere, urmează hidratarea tenului cu un ser special, iar apoi aplicarea unei creme de noapte.

„Este plăcut să mă simt bine fără machiaj pentru că nu fac nimic altceva tenului meu. Poate ar trebui? Dar acum sunt pur și simplu naturală. Deci asta este rutina mea de seară, înainte de a merge la culcare. Îmi place să fac lucrurile simplu” – a încheiat artista.

Foto – Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton