Shakira a recunoscut acuzațiile de fraudă fiscală și scapă de proces. Ce amendă are cântăreața de achitat

.

Shakira a ajuns luni la un acord în procesul în care era judecată pentru o evaziune fiscală de aproape 14,5 milioane de euro, relatează News.ro. Inițial, procurorii au cerut o pedeapsă de peste opt ani de închisoare și o amendă de 23,8 milioane de euro pentru artistă.

Ca parte a înțelegerii, solista și-a recunoscut vinovăția și va plăti o amendă de 50% din suma datorată, respectiv mai mult de 7,3 milioane de euro. Totodată, Shakira a acceptat o altă amendă de 438.000 de euro pentru a evita o pedeapsă cu trei ani de închisoare.

Shakira și-a recunoscut vinovăția în procesul de evaziune fiscală

Shakira a fost acuzată că, între 2012 și 2014, nu și-a plătit impozitele în Spania. Shakira a fost citată în această dimineață la un tribunal din Barcelona, oraș în care a locuit mai mulți ani alături de fostul ei partener de viață, Gerard Piqué, și de copiii lor, Milan și Sasha.

Cântăreața a încheiat un acord de ultim moment cu procurorii. Shakira și-a recunoscut vinovăția și va plăti jumătate din suma pentru care era acuzată de evaziune fiscală.

Cântăreața a negat categoric acuzațiile până în această dimineață. Avocații ei au susținut până în ultimul moment că, deși artista a început o relație cu Piqué în 2011, ea nu s-a stabilit în Barcelona atunci.

Shakira susține că s-a mutat definitiv în Barcelona abia la sfârșitul anului 2014. Cântăreața și-a transferat reședință fiscală din Bahamas în Spania în 2015, înainte de nașterea celui de-al doilea copil.

Citește și: „Shakira a fost răzbunată”. Gerard Pique a „dispărut” în podea. Momentul accidentului a devenit viral / Video

Citește și: Shakira, declarații despre viața de mamă singură: „Nu cred că toată lumea are acces la fericire”

„Autoritățile fiscale au văzut că aveam o relație cu un cetățean spaniol și au început să saliveze“

„Autoritățile fiscale au văzut că aveam o relație cu un cetățean spaniol și au început să saliveze“, a declarat Shakira anul trecut, într-un interviu pentru revista ELLE.

„Nu datorez nimic“ fiscului „și sunt sigură că am suficiente dovezi pentru a-mi susține cazul și pentru a mă asigura că instanțele de judecată se vor pronunța în favoarea mea”, a declarat cântăreața recent. Shakira a plătit deja 17,2 milioane de euro fiscului spaniol.

În această vară, parchetul a lansat un alt dosar împotriva cântăreței pentru o altă evaziune fiscală, din 2018, estimată la șase milioane de euro. După separarea de Pique, Shakira și băieții ei s-au mutat în Miami.

Citește și: Dragostea la care râvnește Shakira, după despărțirea de Gerard Piqué: „Am crezut în «până când moartea ne va despărți»”

Citește și: Nelly Furtado și Shakira, ținute uluitoare la MTV Video Music Awards. Lista câștigătorilor

Shakira și Piqué, despărțire cu scântei

O emblemă a muzicii pop latino, Shakira s-a aflat pe primele pagini ale ziarelor în ultimul an din cauza despărțirii de fostul jucător de fotbal Gerard Piqué. Sportivul a înșelat-o pe solistă cu o tânără de 24 de ani, Clara Chia Marti. Tânăra este organizatoare de evenimente.

În septembrie 2022, pentru ELLE, Shakira spunea că relația pe care a avut-o cu Piqué și care s-a simțit cândva „sacră” a fost „transformată în ceva vulgar și ieftin” de titlurile scandaloase care au urmat despărțirii lor.

Anul trecut, Shakira a lansat o piesă despre fostul ei partener de viață și noua lui iubită. Melodia a doborât mai multe recorduri mondiale. În prezent, piesa are peste 648 de milioane de vizualizări pe YouTube.

Colaborarea cu argentinianul BZRP a devenit un hit mondial, care a câștigat un Latino Grammy pentru cântecul anului. Versurile fac referire și la „datoria ei față de fisc”. „Echipa mea a încercat să mă convingă să schimb versurile, dar eu nu sunt diplomat ONU“, a declarat Shakira recent, pentru revista spaniolă Hola!.

Foto: Instagram/Shakira; Profimediaimages.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton