Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer. Prințul Harry, de urgență în Marea Britanie

.

Regele Charles a fost diagnosticat cu o formă de cancer, a anunțat Palatul Buckingham. Monarhul britanic a fost cel care a decis să facă anunțul, după ce în urmă cu câteva zile a fost internat la o clinică din Londra pentru o prostată mărită.

În timpul intervenției s-a descoperit această formă de cancer. Reprezentanții suveranului nu au precizat în ce stadiu se află boala sau despre ce tip de cancer este vorba.

Regele Charles, diagnosticat cu cancer

Regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, a început deja tratamentul, a specificat Palatul Buckingham într-un comunicat.

„În timpul recentei proceduri spitalicești a regelui, pentru o mărire benignă a prostatei, a fost observată o problemă separată de îngrijorare“, se arată în comunicat.

„Testele de diagnosticare ulterioare au identificat o formă de cancer, iar această a doua afecțiune este acum sub un tratament adecvat”, a precizat Palatul.

Această veste vine la o săptămână după ce atât Kate Middleton, cât și Regele Charles au fost externați de la clinica privată situată în capitala Marii Britanii. Regele a fost supus unei „proceduri corective“ pentru o prostată mărită, în timp ce Kate Middleton, în vârstă de 42 de ani, a suferit o intervenție chirurgicală abdominală.

„Majestatea Sa a început astăzi un program de tratamente regulate, timp în care a fost sfătuit de medici să amâne îndatoririle publice“, a precizat comunicatul.

Citește și: Trecutul scandalos al casei în care Kate Middleton se recuperează după operație. „Nu este un loc ideal”

Citește și: Harry și Meghan îi folosesc pe Archie și Lilibet ca să își netezească drumul către familia regală. Ce vrea Charles să facă

Regele Charles și-a anulat aparițiile publice

Urmând îndeaproape sfatul medicilor, suveranul a decis să își amâne îndatoririle publice în perioada imediat următoare.

„Regele este recunoscător echipei sale medicale pentru intervenția rapidă, care a fost posibilă datorită procedurii sale recente la care a fost supus în spital. El rămâne pe deplin optimist în legătură cu tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă la îndatoririle publice depline cât mai curând posibil”, se mai arată în comunicatul Palatului Buckingham.

Totodată, regele a dezvăluit de ce a ales să își facă public diagnosticul.

„Majestatea Sa a ales să facă public diagnosticul său pentru a preveni speculațiile și în speranța că poate ajuta la înțelegerea publică pentru toți cei din întreaga lume care sunt afectați de cancer”, au precizat reprezentanții Regelui Charles.

După ce duminică a fost văzut la Sandringham, monarhul a revenit luni la Londra, pentru a-și putea urma tratamentul.

Citește și: Ce se întâmplă în spatele ușilor închise între Prințul William și Kate Middleton: „Au certuri groaznice”

Citește și: Acasă la Prințul Harry și Meghan Markle. Cum arată fabulosul conac de 14 milioane dolari. „Am făcut tot ce am putut pentru a obține casa!”

Prințul Harry revine de urgență în Marea Britanie

Prințul Harry va călători la Londra în zilele următoare, după ce regele Charles al III-lea i-a spus personal că are cancer. Ducele de Sussex va pleca în curând din California în Marea Britanie, dar nu este încă clar dacă soția sa Meghan Markle sau copiii lor Archie, de 4 ani, și Lilibet, de 2, vor veni cu el.

Regele i-a contactat personal atât pe Ducele de Sussex, cât și pe Prințul de Wales pentru a le spune despre diagnosticul primit, înainte ca boala sa să fie făcută publică.

O sursă apropiată lui Harry a spus că acesta a decis imediat să vină în Marea Britanie cât mai curând posibil pentru a fi alături de tatăl său, notează Daily Mail.

Sursă foto: Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton