Povestea tulburătoare a Dianei King. Suferă de scleroză multiplă și a fost nevoită să-și deconecteze fiica bolnavă de la aparate

.

Vă mai aduceți aminte de Diana King, cântăreața jamaicană care făcea furori în anii ’90 cu piesa “Shy guy”?

Artista a devenit faimoasă acum mai bine de trei decenii cu hiturile ei reggae/pop. Pa lângă talentul ei în muzică, Diana King fost prima cântăreață jamaicană care și-a recunoscut public orientarea sexuală, când a afirmat că este atrasă de persoanele de același sex, stârnind mari controverse la momentul respectiv.

Astăzi are 52 de ani și nu mai este la fel de populară ca în perioada ei de glorie.

Diana King, un personaj emblematic pentru muzica anilor ’90

Diana Eugena King, pe numele complet, este o cântăreață și compozitoare născută pe 8 noiembrie 1970, în Jamaica. A fost crescută acolo de un tată indian și de o mamă jamaicană. Artista a fugit de acasă când avea 13 ani și a ajuns în Ocho Rios, una dintre cele mai aglomerate regiuni turistice din Jamaica. La 16 ani a adus pe lume primul ei copil, o fată pe nume Shalamar Diana Wright, notează presa internațională.

În prima parte a anilor ’90  a fost căsătorită cu managerul ei muzical, Orville Aris, cu care are un băiat, născut în 1996.

Vezi în GALERIA FOTO cum arată astăzi Diana King.

Experiențele ei din adolescență au contribuit la modelarea sa pe plan artistic, făcând-o să devină cântăreața care este astăzi.

Talentata cântăreață a semnat cu Sony Music după ce a avut o scurtă colaborare cu rapperul Notorious B.I.G., în 1994, pentru albumul acestuia, “Ready to Die”.

„Shy Guy”, o piesă care a scris istorie

Primul ei single, Shy Guy, de pe albumul „Tougher Than Love”, a fost și primul ei hit, ajungând pe locul 13 în Billboard Hot 100. Piesa a fost, de asemenea, certificată de către RIAA (Recording Industry Association Of America) în Statele Unite ale Americii.

Piesa a ajuns și pe locul 2 în Regatul Unit și pe locul 1 în topul Euro Hot 100 și s-a vândut în aproape 3 milioane de exemplare în întreaga lume.

Muzica Dianei King a continuat să se bucure de succes la nivel mondial, albumul ei Think Like a Girl intrând în topul Billboard’s Top Reggae Albums Chart No.1.

De-a lungul anilor, ea a scos și alte piese și a colaborat cu alți muzicieni celebri din industrie. Diana King și-a lansat al patrulea album în 2010, intitulat Warrior Girl, care a ajuns rapid în topurile din Japonia. Pe 16 decembrie 2012, artista a primit prestigiosul premiu Vanguard la Out Music Awards din Las Vegas, Nevada.

Prima artistă jamaicană care a spus public că e lesbiană

Diana a recunoscut că este lesbiană, devenind prima artistă jamaicană care a făcut acest lucru. Într-o postare emoționantă din iunie 2012, ea a declarat că știa despre sexualitatea ei de la 20 de ani. A durat un deceniu până când ea a putut să se simtă confortabil cu acest subiect, de teamă să nu le provoace suferințe copiilor ei.

“Raspund acum (n.r. –  întrebărilor legate de sexualiatea), nu pentru ca ar fi treaba cuiva, dar pentru că mă simt bine cu mine și cred că ținând totul ascuns în toți acești ani fac, cumva, să pară că mi-e rușine de asta sau să cred că este greșit.”

Citeşte şi: Cum arăta Shakira înainte să fie faimoasă și bogată. Cântăreața era brunetă și a jucat într-o telenovelă, la 16 ani / Foto

Citeşte şi: Ce mănâncă Raluka pentru a se menține în formă. Cântăreața nu mai consumă carne de mai bine de 5 ani / Video exclusiv

Citeşte şi: Britney Spears, plesnită de bodyguardul unui sportiv. Cântăreața voia o poză cu jucătorul de baschet

Citeşte şi: Ce ținea Janis Joplin în geantă, cu câteva luni înainte să moară. Cântăreața rock ar fi împlinit 80 de ani

În ianuarie 2018,  s-a căsătorit cu iubita ei de multă vreme, violonista jamaicană Mijanne Webster, și a făcut marele anunț în mediul online, prin intermediul unui mesaj:

„Ca artist LGBTQ, născută și crescută în Jamaica, nu m-am gândit niciodată că voi spune cuiva „soția mea” în această viață. Sunt total și sincer recunoscătoare tuturor celor care au luptat și continuă să lupte în întreaga lume pentru egalitatea noastră pe care o merităm și pentru drepturile omului.

Adevărata mea personalitate este introvertită și privată, total diferită de cum sunt pe scenă. Este o luptă constantă între ce să împărtășesc public și ce nu. Îmi tremură mâinile în timp ce scriu această postare. Pentru mine, este un semn că sunt pe cale să exersez curajul…”

Diana King și bătălia ei cu scleroza multiplă

Majoritatea oamenilor nu știu că Diana King se luptă de ani buni cu scleroza multiplă, o tulburare progresivă ce afectează sistemul nervos central. La primirea diagnosticului, ea a fost informată că s-ar putea să nu mai meargă niciodată. Diana King nu a luat niciodată niciun medicament pentru scleroza multiplă. Ci doar meditează și ascultă muzică pentru a trece mai ușor peste manifestările bolii. Uneori nu-și simte picioarele, dar este recunoscătoare pentru cât de departe a ajuns în viață.

Și-a deconectat fiica bolnavă de la aparate

Pe 13 august 2021, Shalamar Diana Wright, fiica artistei, s-a stins din viață la vârsta de 33 de ani. Shalamar suferea de ani buni de o afecțiune despre care Diana King nu a vorbit niciodată. Și era conectată la aparate. Diana King a anunțat în mediul online că a decis să-și deconecteze fiica.

„Zboară eliberează-te, dragostea mea! #SHALAMARDIANA. Îmi va fi mereu dor de tine, Spoog. Sunt recunoscătoare că m-ai ales și m-ai binecuvântat cu sufletul tău frumos”, a scris Diana pe Twitter și a semnat cu afecțiune „Mamă”.

“Moartea este o menține reală și pune lucrurile într-o altă perspectivă. Nu mi-am imaginat niciodată că trebuie să iau decizia de a-mi păstra fiica pe un sprijin permanent pentru viață. Sau că îi voi permite să plece dincolo în mod natural, în demnitate. Sunt recunoscătoare că răspunsul a fost clar” – a transmis ea tot atunci, într-o altă postare.

Diana King rămâne un artist emblematic pentru muzica anilor ’90. Chiar dacă nu mai are lansări recente, piesele care au consacrat-o rămân și astăzi la fel de apreciate de consumatorii de muzică de calitate.

Foto – Facebook / Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton