Povestea actriței care a fost abuzată de tatăl ei ani la rând. „L-am adorat! Încercam să-i atrag constant atenția!”

.

O actrița americană a vorbit deschis despre cum a fost violată la 18 ani de propriul tată, muzicianul John Phillips, dar și despre incestul dintre ei care a continuat mulți ani la rând.

Mackenzie Phillips (64 de ani), cunoscută mai ales pentru rolurile sale din “American Graffiti”, “One day at a time” sau seria Disney “So wierd”, este una dintre fiicele lui John Philips, cântăreț și compozitor folk-rock, cel mai bine cunoscut drept liderul trupei “The Mamas and the Papas”, ce în anii ’60 făcea furori cu hitul California Dreamin’.

„Mi-am adorat tatăl. Îl așteptam să revină Iar și iar”

John a avut un fiu Jeffrey Phillips în 1957 și o fiică Mackenzie Phillips în 1959 cu prima sa soție, Susan Adams. Mariajul lor a durat din 1957 până în 1962, după care artistul s-a căsătorit imediat cu Michelle, cu care a mai avut o fată, Chynna Phillips. În 1971, John a mai făcut un băiat, pe Tamerlane Phillips, cu actrița și modelul Geneviève Waïte. S-au căsătorit în 1972 și apoi a venit pe lume fiica lor,  Bijou Phillips în 1980. Cinci ani mai târziu, cei doi au divorțat. John s-a căsătorit cu Farnaz Arasteh în 1995 și au fost împreună până la moartea lui, în 2001.

Mackenzie a jucat rolul rebelei Julie Romano în “One Day at a Time” în 1975, când avea 16 ani.

A fost arestată în 1977 pentru comportament inadecvat, în timp ce se afla sub influența drogurilor și a alcoolului, dar a rămas în emisiune până în 1980, când a fost concediată. Tatăl ei, John, a fost și el acuzat de trafic de droguri, după ce a fost arestat pentru achiziționarea de medicamente eliberate fără prescripție medicală, la sfârșitul lui 1980.

„M-am trezit făcând sex cu propriul meu tată. Nu-mi amintesc cum a început”

Relația incestuasă dintre actriță și muzician a ieșit la iveală mulți ani mai târziu, când ea a dezvăluit totul în memoriile sale, High on Arrival, în 2009. Mackenzie a citit public fragmentul care conținea acuzația de viol împotriva tatălui ei în emisiunea lui Oprah Winfrey.

„M-am trezit în acea noapte ca dintr-o amnezie. M-am trezit făcând sex cu propriul meu tată. Nu-mi amintesc cum a început sau cum s-a terminat. Era prima dată? Se mai întâmplase asta înainte? Nu știam. Și încă nu știu. Tot ce pot spune este că a fost prima dată când am fost conștient de asta.” – a povestit ea, citată de presa internațională.

Mackenzie s-a trezit în dimineața următoare singură în camera ei de hotel. Și a poi a început să pună cap la cap frânturile de amintiri ce îi veneau cu greu în minte.

În mintea ei era un videoclip care se tot repeta, i-a mai spus Mackenzie lui Oprah, și petrecuse ultimii 31 de ani încercând să nu se uite la acel videoclip. Deși nu putea spune dacă era prima dată când se întâmpla acel, știa precis că nu era singura dată.

„Am avut această nevoie profundă viscerală de a-i atrage atenția”

„Derulând totul pe repede înainte… Suntem în 1981, poate, și suntem în turneu. Și încep să mă trezesc după episoadele cu droguri, cu pantalonii în vine, iar tatăl meu dormind lângă mine”, a spus Mackenzie. „Din nou, îmi ziceam: „Nu te gândi, nu te uita, mergi mai departe! Nu s-a întâmplat în fiecare zi, nu s-a întâmplat în fiecare săptămână. Dar cu siguranță s-a întâmplat de destule ori” – a continuat ea.

Mackenzie i-a spus lui Oprah că a încercat să-l confrunte pe John.

„După prima experiență, am fost la tatăl meu și i-am spus că trebuie să vorbim despre cum m-a violat. Tatăl meu a spus: Te-am violat? Vrei să spui că am făcut dragoste, nu?

În acel moment, m-am gândit că sunt cu adevărat pe cont propriu aici”. În cartea ei, Mackenzie a caracterizat întâlnirile lor sexuale ulterioare drept o afacere consensuală.

„Mi-am adorat tatăl”, i-a spus ea lui Oprah. „Îl așteptam să revină, iar și iar. Încercam constant să-i atrag atenția și am avut această nevoie profundă viscerală de a-i atrage atenția. Toată povestea era îmbibată cu heroină, cocaină, alcool, marijuana, barbiturice… Percepția lucrurilor așa cum ar trebui să fie, lumea așa cum este în realitate, regulile societății, toate devin distorsionate, se modifică.”

Câțiva ani mai târziu, în 2016, Mackenzie și-a amintit că a fost într-o stare de „teroare abjectă” în timpul interviului cu Oprah din 2009.

Citeşte şi: O femeie care s-a căsătorit cu fiul ei mai tânăr cu 31 de ani și-a pierdut ceilalți copii din cauza relației abuzive

Citeşte şi: Doi frați din Brăila au făcut copii împreună. Au fost condamnați definitiv la închisoare pentru incest

Citeşte şi: „Ne-am îndrăgostit ca adulți!” Povestea relației incestuoase a doi frați care au făcut patru copii

Citeşte şi: O femeie s-a căsătorit cu fiul său după ce a divorțat de tatăl băiatului. Acum au doi copii împreună

Actriței nu i-a fost atât de frică de faptul că Oprah nu o va crede, ci mai degrabă pentru că împărtășea „această informație incredibilă, care poate nici măcar nu era potrivită pentru public”.

Geneviève Phillips: „Era incapabil să aibă o astfel de relație cu propriul său copil.”

A treia soție a lui John, Geneviève, care a fost căsătorită cu John când Mackenzie a susținut că a avut loc incestul și agresiunea sexuală, a declarat: „John era un om bun care avea patima alcoolului și dependența de droguri. Era incapabil, indiferent cât de beat sau drogat ar fi fost, să aibă o astfel de relație cu propriul său copil.” Geneviève a murit în 2019. Fiica ei Bijou a spus că avea 13 ani când Mackenzie i-a spus că a avut „o relație sexuală consensuală” cu tatăl lor.

„Istoria lui Mackenzie cu tatăl nostru este a ei. Dar și o poveste întunecată ce se întinde pe 30 de ani de abuz de droguri”, a declarat Bijou într-o declarație pentru Oprah. „Sper să se împace cu asta și să-și găsească liniștea. Viața pe care am avut-o cu tatăl meu a fost foarte diferită. Era un exemplu. Era încurajator și iubitor. Omul care m-a crescut nu va fi niciodată capabil să facă astfel de lucruri. Și dacă ar fi fost adevărat, ar fi fost sfâșietor pentru mine să cred că familia mea m-ar lăsa singură cu el.”

Ca răspuns, Mackenzie i-a spus lui Oprah că nu și-a făcut griji pentru siguranța lui Bijou, deoarece, până atunci, tatăl lor „își schimbase felul de a fi atât de mult pe cât a putut” și ea nu credea că sora ei avea să se afl vreodată în vreun „pericol sexual”.

Foto – Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton