James Earl Jones, legendara voce a lui Darth Vader din „Star Wars”, a murit la 93 de ani

.

James Earl Jones, legendara voce a personajului Darth Vader din trilogia originală Star Wars (Războiul Stelelor), a murit, luni, 9 septembrie. Actorul avea 93 de ani și s-a stins în casa sa din comitatul Dutchess, New York, SUA, a declarat agentul său pentru publicația People.

Actorul James Earl Jones s-a stins din viață la 93 de ani

Odată ce vestea decesului lui Jones s-a răspândit pe internet, fel de fel de celebrități care au lucrat cu el și cei care i-au admirat munca și-au exprimat tristețea pierderii actorului în mediul online.

Mark Hamill, care l-a portretizat pe Luke Skywalker alături de vocea lui Jones în rolul Darth Vader, a distribuit rapid un mesaj simplu prin X (fostul Twitter) cu un emoji cu inima frântă: „#RIP dad 💔”.

Hamill, în vârstă de 72 de ani, a împărtășit apoi o fotografie pe Instagram în care îl îmbrățișează pe Jones și a scris în dreptul pozei: „Unul dintre cei mai buni actori din lume, ale căror contribuții la Războiul Stelelor au fost incomensurabile. Ne va fi foarte dor de el. #RIP dad 💔”

În The Empire Strikes Back, Vader a rostit replica celebră cu vocea sa distinctă prin care a anunțat că este tatăl lui Skywalker, Anakin – „Eu sunt tatăl tău”.

Hollywood-ul este în doliu după vestea morții lui James Earl Jones

George Lucas, care l-a regizat pe Jones în producția SF, a ul actor și contribuția sa în legendarul film. „James a fost un actor incredibil, o voce unică atât în ​​artă, cât și în spirit. Timp de aproape jumătate de secol a fost Darth Vader, dar nu mulți știu ce ființă umană frumoasă a fost„, a spus Lucas într-o declarație pentru People.

„A dat profunzime, sinceritate și sens tuturor rolurilor sale, printre cele mai importante fiind soțul devotat regretatei Ceci și tatăl lui Flynn. James, îți vopm simți cu toții lipsa… prieteni și fani deopotrivă” – a adăugat.

Rob Minkoff, co-directorul peliculei ”The Lion King”, a transmis: „Am fost binecuvântat să lucrez cu el. Portretul lui Mufasa a fost perfecțiune. Ce om și actor puternic! A dispărut, dar nu va fi uitat niciodată. Odihnește-te!”

Citeşte şi: Bora Djordjevic, legendă a muzicii rock, a murit, la vârsta de 72 de ani. A ieșit din spital pentru a cânta la Timișoara

Citeşte şi: Actrița Gena Rowlands, cunoscută pentru rolul din „The Notebook”, a murit la vârsta de 94 de ani

Citeşte şi: Alain Delon a murit. Legendarul actor avea 88 de ani

Citeşte şi: Rapperul Rich Homie Quan a murit la 34 de ani. Iubita lui l-a găsit fără suflare

„De la înțelepciunea blândă a lui Mufasa la atitudiena amenințătoare a lui Darth Vader, James Earl Jones a dat voce unora dintre cele mai mari personaje din istoria cinematografiei. Un celebru actor de scenă, cu aproape 200 de credite de film și televiziune în numele său, poveștile pe care le-a adus la viață cu o prezență unică și o adevărată bogăție de spirit au lăsat o amprentă de neșters asupra generațiilor de public”, a declarat CEO-ul Disney, Bob Iger, în o declarație. Disney a obținut drepturile pentru Star Wars în 2012, după ce a cumpărat Lucasfilm.

Kevin Costner a adus un omagiu costarului său din „Field of Dreams”, postând pe Instagram mesajul: „Acea voce în plină expansiune… Acea forță liniștită. Amabilitatea pe care a radiat-o. Se pot spune atât de multe despre moștenirea lui, așa că voi spune doar cât de recunoscător sunt că o parte din acesta include Field of Dreams”.

Alec Baldwin, care a jucat alături de Jones în „The Hunt for Red October”, a scris simplu: „Este onoarea mea să fi lucrat cu acest actor legendar!”

Foto – Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton