Foto / Cum arată vila de 200 milioane de dolari în care locuiesc Jay-Z și Beyoncé

.

Jay-Z (52 de ani) și Beyoncé (42 de ani) au doborât un record de preț pe piața imobiliară din California, când au achiziționat o locuință cu vedere la ocean în Malibu, în valoare de 200 de milioane de dolari în urmă cu câteva luni.

A fost de departe cea mai mare sumă plătită vreodată pentru o casă în Malibu. Și se pare că Beyoncé și au primit o reducere pentru ea, prețul inițial fiind de 295 de milioane de dolari.

Cum arată vila de 200 milioane de dolari în care locuiesc Jay-Z și Beyoncé

Celebrul cuplu a doborât recordul vecinului lor, miliardarul Marc Andreessen, care a plătit 177 de milioane de dolari pentru casa de lângă ei, în 2021, notează Forbes.

Casa este o capodoperă minimalistă, o combinație modernă de beton și sticlă al cărei design a fost gândit de colecționarul de artă William Bell, care a cumpărat proprietatea pentru 14,5 milioane de dolari în 2003. Pentru realizarea designului, a fost adus arhitectul japonez Tadao Ando, câștigător al Premiului Pritzker și responsabil pentru realizarea unor structuri impresionante din beton din Asia, Europa și America de Nord.

Vezi în GALERIA FOTO cum arată casa celebrului cuplu Jay-Z – Beyoncé

Ando și-a pus amprenta pe construcție, deoarece conacul în formă de L are deschidere spre spații deschise, marcate de holuri din beton și pereți din sticlă din podea până în tavan. În spate, terasele duc la o piscină, o cabană și o peluză cu iarbă, cocoțată pe o stâncă cu vedere la plaja de dedesubt.

Casa are vedere la Oceanul Pacific și are caracteristici uimitoare, cu zone întinse de gazon pe ambele părți, asigurând multă intimitate pentru celebra familie de cinci persoane. Beyoncé și Jay-Z au trei copii – o fiică, Blu Ivy (11 ani) și gemenii Sir și Rumi (5 ani).

Citeşte şi: Blue Ivy, fiica lui Beyonce și Jay-Z, a licitat peste 80 de mii de dolari pentru o pereche de cercei

Citeşte şi: Beyonce a purtat două ținute create de un român din Bacău în cadrul turneului mondial Renaissance. Cine e Cosmin Diaconu / Video

Citeşte şi: Jay-Z şi Beyoncé, dați în judecată. De ce sunt acuzați artiștii

Citeşte și: Beyonce, cel mai premiat artist din istoria premiilor Grammy. Lista câștigătorilor

15 ani pentru construirea și finalizarea ei

Vânzarea casei a fost intermediată de Kurt Rappaport, un agent imobiliar celebru al Westside Estate Agency, care a reprezentat atât cumpărătorul, cât și vânzătorul.

Casa colosală se întinde pe mai bine de 32 de mii de metri pătrați și are o plajă privată, o piscină imensă care pare să se întindă în ocean. Doar pentru construcția drumurilor de acces ale proprietății și pentru curțile auto  s-au folosit peste 22.500 de metri pătrați de beton lustruit. Pentru casă, se estimează că s-au folosit peste 7.645 de metri cubi de beton. Se spune că pentru finalizarea vilei au fost nevoie de 15 ani.

Locuința are șase dormitoare, opt băi, un cinematograf, o sală de fitness echipată complet, o cameră SPA, o cameră folosită pe post de bibliotecă unde se află exemplare rare de cărți, o cramă, plus alte multe camere de zi special amenajate pentru relaxare și distracție. Și este decorată cu fel de fel de piese de artă impresionantă, foarte valoroase,. Toate caracteristicile casei sunt pe gustul extravagant al cuplului.

Celebrul cuplu are un portofoliu imobiliar impresionant. În 2017, au plătit 88 de milioane de dolari pentru o vilă impresionantă în Bel-Air. Și dețin, de asemenea, case în New York City și Hamptons.

Foto – Profimedia / capturi video LuxeVault

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton