Designerul Thierry Mugler a murit la 73 de ani

.

Designerul de origini franceze Thierry Mugler a murit pe 23 ianuarie 2022, la vârsta de 73 ani. Moartea creatorului de modă ar fi fost una naturală, a anunțat agentul său, Jean-Baptiste Rougeot.

Designerul Thierry Mugler a murit la 73 de ani

„Cu imensă tristețe, vă informăm despre decesul domnului Manfred Thierry Mugler, survenit duminică, 23 ianuarie 2022”, arată un comunicat publicat pe contul oficial de Facebook al designerului, citat de Digi 24. Potrivit lui Jean-Baptiste Rougeot, moartea lui Thierry Mugler s-a produs neașteptat. Creatorul francez lucra la mai multe proiecte și urma să anunțe noi colaborări la începutul săptămânii, a mai spus el.

Născut la Strasbourg în decembrie 1948, Manfred Thierry Mugler a sosit la Paris la vârsta de 20 de ani. În 1973 și-a creat propria marcă, Café de Paris, iar un an mai târziu a fondat compania Thierry Mugler.

Creațiile sale structurate și sofisticate s-au impus rapid. Piesele s-au remarcat printr-o eleganță aparte, o modă ce exacerba formele corpului: umeri accentuați din căptușeală, decolteuri adânci, talie îngustă și șolduri pline. Taioarele sale poartă, la rândul lor, marca sa inconfundabilă.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

Actorul Sir Sidney Poitier, primul bărbat de culoare premiat cu Oscar, a murit la 94 de ani

Comediantul Louie Anderson, creatorul desenului „Viața cu Louie”, a murit la 68 de ani

Lisa Bonet și Jason Momoa s-au despărțit după o relație de 16 ani

Megan Fox și Machine Gun Kelly s-au logodit. Cum arată inelul de logodnă

Cu o înclinație naturală spre regie, Thierry Mugler a organizat prezentări de modă spectaculoase. „Întotdeauna am crezut că moda nu este suficientă de una singură și că trebuie să fie prezentată într-un mediu muzical și teatral”, spunea adesea Thierry Mugler, fost dansator, mai relatează Digi 24.

„Dansul m-a învățat multe despre postură, organizarea hainelor, importanța umerilor, postura capului, jocul și ritmul picioarelor”, mai declara creatorul francez.

„Podiumurile de astăzi sunt o continuare a ceea ce a inventat Mugler. Colecțiile erau pretexte pentru prezentări de modă”, își amintea Didier Grumbach, fost director general al companiei Thierry Mugler.

În septembrie 2021, designerului i-a fost dedicată o expoziție la Muzeul de Arte Decorative din Paris cu titlul „Thierry Mugler, Couturissime”, un proiect al Muzeului de Arte Frumoase din Montreal. 

Foto: Profimediaimages.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton