Cum arăta Marlon Brando în ultimii ani de viață. Sex-simbolul de la Hollywood ajunsese de nerecunoscut

.

Marlon Brando este considerat unul dintre actorii de geniu ai secolului XX și a scris istorie la Hollywood cu rolurile sale emblematice. Brando, o legendă a industriei cinematografice, s-a stins din viață în urmă cu două decenii, la vârsta de 80 de ani.

Cum arăta Marlon Brando în ultimii ani din viață

Marlon Brando a fost un sex simbol al anilor ‘50 –‘60, făcând furori în rândul femeilor cu farmecul său incontestabil.

Vezi în GALERIA FOTO cum arăta Marlon Brando în ultimii ani de viață.

Marlon Brando Jr. s-a născut în Omaha, Nebraska, pe 3 aprilie 1924, dintr-un tată vânzător și o mamă care era actriță cu jumătate de normă, dar care avea mari probleme cu alcoolul.

A avut o copilărie nefericită, trăind cu frică de tatăl său violent, dar și-a iubit mama chiar dacă era alcoolică.

„Ea a fost frumoasă. Ce păcat că și-a petrecut cea mai mare parte a timpului pe podea”, a spus el în trecut. Brando a devenit un adolescent rebel și a fost expulzat din mai multe instituții de învățământ, chiar și din academia militară.

Dar la 19 ani a plecat la New York cu mama sa și s-a înscris la Studioul actorilor Elia Kazan. Acolo, el a studiat o disciplină care le cerea interpreților să se bazeze pe propriile experiențe și emoții pentru a crea un personaj. Și a atras din prima atenția celorlalți cu talentul său.

După câteva apariții în pelicule mediocre, a câștigat rolul principal într-o producție pe Broadway din „A Streetcar Named Desire” de Tennessee Williams, cu personajul Stanley Kowalski.

Și-a făcut debutul pe marile ecrane cu rolul unui paraplegic în „​The Men”, în 1950, personaj pentru care tânărul atunci de 26 de ani s-a pregătit stând o lună la pat într-un spital de veterani.

Reputația sa ca unul dintre cei mai talentați actori din lume a fost confirmată în cele patru filme care au urmat: Viva Zapata! (1952), Julius Caesar (1953), The Wild One (1953) și Pe malul apei (1954). Acesta din urmă i-a adus lui Brando primul Oscar.

CONȚINUT VIDEO UNICA

Citeşte şi: Jacqueline Kennedy, o viață amoroasă controversată. A avut relații cu Rudolf Nureyev, cu Marlon Brando și cu cumnatul ei

Citeşte şi: Propunerea indecentă pe care Barbra Streisand a primit-o de la Marlon Brando. Ce alte dezvăluiri face actrița într-o carte

Citeşte şi: Ce copii frumoși au Elizabeth Gutierrez si William Levy! Cei doi actori au decis să se despartă după 20 de ani

Citeşte şi: Brandon din Beverly Hills, de nerecunoscut. Cum arată Jason Priestley la 50 de ani

Unul dintre momentele lui de glorie în cinematografie a fost în 1972, cu rolul lui Don Vito Corleone din „Nașul”. Dar regizorul Francis Ford Coppola a trebuit să lupte mult pentru a-și convinge producătorii că Brando era omul de care aveau nevoie. Aceștia au fost îngroziți de reputația lui de actor dificil și i-au rezistat cu înverșunare lui Coppola.

Victoria lui Coppola a dus la un triumf corespunzător pentru starul său – un al doilea Oscar.

În general, Brando era un actor dificil. El nu s-a prezentat la ceremonia de decernare a Premiilor Academiei, ci a trimis în schimb un „indian roșu” numit Sacheen Littlefeather să refuze premiul în semn de protest față de portretizarea de la Hollywood a nativilor americani.

Viața privată haotică a lui Marlon Brando

S-a căsătorit de trei ori și a avut 11 copii, dintre care doi au trecut prin adevărate tragedii. În 1990, logodnicul fiicei sale Cheyenne, Dag Drollet, a fost împușcat mortal de fratele vitreg al acesteia, Christian, care credea că Drollet o maltratează pe sora lui însărcinată.

Christian a recunoscut crima și a ispășit cinci ani de închisoare. Brando a fost alături de fiul său pe tot timpul procesului.

„Cred că am eșuat ca tată” – a spus el în instanță.

Deprimată și zdrobită de moartea iubitului ei, Cheyenne, o fostă dependentă de droguri, s-a sinucis în Tahiti cinci ani mai târziu.

Christian era fiul primei soții a lui Brando, actrița Anna Kashfi, cu care s-a căsătorit în 1957 și de care a divorțat doi ani mai târziu.

Celelalte căsătorii au fost cu actrița Movita Castenada, co-protagonista lui în „Viva Zapata!”, și cu Tarita Teriipia, pe care a cunoscut-o în timp ce filma „Mutiny on the Bounty”.

Cei mai mici trei copii ai săi au fost făcuți cu menajera sa, Maria Ruiz. Când s-au despărțit, ea a cerut 70 de milioane de dolari pentru întreținerea copiilor.

Epilogul trist al marelui actor

În ultimii ani de viață, actorul a ajuns de nerecunoscut din cauza viicilor și a problemelor de sănătate pe care le avea. Odată cu înaintarea în vârstă, fizicul lui Brando a început să se modifice semnificativ din cauza stilului de viață sedentar și a exceselor alimentare. Se spune că greutatea lui ar fi ajuns undeva la peste 130 de kilograme când a murit. Iar odată cu kilogramele în plus, starea sa de sănătate a început să se altereze, actorul confruntându-se cu probleme cardiace, respiratorii și legate de mobilitate.

Creșterea în greutate i-a influențat inclusiv cariera. Pe măsură ce aspectul său s-a schimbat, lui Marlon Brando devenea din ce în ce mai puțin solicitat pentru filme, din pricina faptului că nu mai putea îndeplini roluri dificile din punct de vedere fizic. Iar spre finalul vieții ajunsese să aibă și probleme cu banii, avea datorii și trăia din ajutoare sociale. Marlon Brando s-a stins pe 1 iulie 2004 din cauza insuficienței pulmonare.

Dar dincolo de declinul din ultimii ani din viața actorului, mai importantă este cariera sa cinematografică și moștenirea culturală lăsată în urmă.

Foto – Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton