Cum arată Haley Joel Osment la 25 de ani după ce a apărut cu Bruce Willis în „Al șaselea simț”. Actorul a ajuns de nerecunoscut

.

Vă mai amintiți de Cole Sear, puștiul cu păr roșcat din „Al șaselea simț”? Au trecut 25 de ani de când Haley Joel Osment a interpretat acel personaj alături de Bruce Willis în filmul nominalizat de șase ori la Premiile Oscar. Iar viața actorului, astăzi în vârstă de 36 de ani, s-a schimbat radical de atunci.

Cum arată astăzi actorul Haley Joel Osment

Povestea lui Haley Osment începe la vârsta de 4 ani, în Los Angeles, într-un magazin, când un străin l-a fotografiat în timp ce era cu mama lui la cumpărături. Iar câteva zile mai târziu, mama sa a primit un telefon de la o agenție de publicitate care îi oferea fiului ei șansa de a merge la audiții pentru un rol într-o reclamă televizată pentru pizza.

Apariția în acea reclamă a marcat începutul carierei sale la Hollywood. În același an, a avut un rol principal în sitcomul Thunder Alley, care a fost difuzat din martie 1994 până în iulie 1995 și s-a încheiat din cauza ratingului său scăzut.

Haley Joel Osment, puștiul-fenomen de la Hollywood

Dar sfârșitul serialului nu a putut umbri talentul tânărului actor, care obținuse deja un rol în Forrest Gump, ca fiul lui Tom Hanks. Regizorul filmului, Robert Zemeckis, l-a ales pe Haley pentru rol după ce l-a văzut în reclamă pentru Pizza Hut, iar pentru acel rol a câștigat Premiul Young Artist pentru cea mai bună interpretare a unui actor sub 10 ani într-un film.

Haley a făcut senzație în anii ’90 cu apariții frecvente în diverse seriale și filme. Dar a dat lovitura cu personajul din „Al șaselea simț”. Scriitorul și regizorul filmului a fost inițial îngrijorat de cât de „dulce” a fost Osment la audiție, dar mai târziu a spus că actorul „a reușit obțină rolul cu vulnerabilitatea sa și cu nevoia lui de a fi în acel film. El a fost capabil să transmită o nevoie ca ființă umană într-un mod care a fost uimitor de urmărit.”

Citeşte şi: Cum arăta Marlon Brando în ultimii ani de viață. Sex-simbolul de la Hollywood ajunsese de nerecunoscut

Citeşte şi: Cum arăta Jessica Alves înainte de operațiile estetice, pe când era un tânăr de 19 de ani. „Perfecțiunea înseamnă simetrie!”

Citeşte şi: Donatella Versace a împlinit 69 de ani. Cum arăta sora creatorului imperiului Versace înainte de operațiile estetice

Citeşte şi: Ce face şi cum arată la 79 de ani Robert Powell, actorul care l-a jucat pe Iisus din Nazaret. S-a căsătorit pentru rol?

Avea 11 ani, iar interpretarea personajului Cole Sear i-a adus recenzii și aprecieri excelente pentru performanța lui, inclusiv o nominalizare pentru „Cel mai bun actor în rol secundar” la Oscar.

Părinții actorului, departe de a-l presa să devină un star mondial, au înțeles că este încă un copil și i-au insuflat ideea că, dacă într-o zi actoria încetează să fie amuzantă, ar putea să o abandoneze fără probleme. Cu toate acestea, Haley a vrut să continue să joace și a mai rămas în lumina reflectoarelor câțiva ani.

Și-a folosit vocea în jocuri video și seriale animate și a jucat în filme precum „Pay It Forward”, „A.I.” și „Secondhand Lions”, unde a apărut alături de Michael Caine și Robert Duvall. Dar în 2006 a trebuit să decidă dacă vrea să mai rămână la Hollywood sau dacă viața lui va lua o altă direcție.

A renunțat o vreme la Hollywood pentru școală

„Ce te-a determinat să iei acea decizie?” a fost întrebat într-un interviu din 2014. „A fost întotdeauna facultatea. Mama mea este profesoară la clasa a șasea, așa că rămânerea la școală nu era negociabil, plus că și eu voiam să merg la școală”, a răspuns Haley.

„Am studiat teatrul experimental la NYU și era ceva ce mi-am dorit pentru că aveam 18 ani. Și cred că există o singură dată când poți merge la facultate”, a continuat el și, din ceea ce spune, decizia are sens. Voia să învețe lucruri pe care nu le învățase pe platourile de filmare, unde își petrecuse practic toată copilăria și adolescența.

Din 2006 până în 2011, a apărut doar într-un singur film, „Home of the Giants”.

„Nu sunt prea multe în CV-ul meu de la acea vreme, dar este cea mai mare investiție pe care am făcut-o în actorie, până în prezent”, a spus actorul într-un alt interviu, concluzionand: „Îmi făceam meseria mea, dar nu în mod public”.

A revenit în lumea filmului la 26 de ani

În facultate, a descoperit un nou set de abilități: interpretarea personajelor malefice. Haley era obișnuit să fie „băiatul bun”, așa că s-a gândit că ar fi distractiv să își asume un rol nou, provocator și să joace în postura de răufăcător. După absolvire, planul său a fost să se întoarcă la Hollywood, iar procesul său de revenire in industria filmului a avut succes. Începând cu 2014 a apărut în „Sex Ed”, „Entourage” și „Ted Bundy” (alături de Zac Efron și Lily Collins). De asemenea, a fost distribuit în seriale precum „The Boys”, produse de Amazon Prime și „The Kominsky Method”, prezentat de Netflix.

Haley își dorește să meargă și mai departe în industria în care a crescut și spera ca, poate, cândva, să devină regizor sau director de film.

„Mă simt norocos că am reușit să fac asta de la o vârstă fragedă și că actoria este meseria mea acum. Ca actor, nu poți niciodată sigur că filmele tale vor avea un succes fulminant. Îmi amintesc că am avut acest sentiment cu ‘Al Șaselea Simț’ și mă gândeam că nu va fi întotdeauna așa.” – a declarat el acum câțiva ani.

Foto – Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton