Colin Farrell, transformare radicală pentru „The Penguin”. Colegii de breaslă nu l-au recunoscut la filmări. „Nimeni nu știa că este el!”

.

Colin Farrell este de nerecunoscut în seria “The Penguin”. Celebrul actor, în vârstă de 47 de ani, a suferit o transformare formidabilă pentru a intra în pielea personajului Oswald “Ozz” Cobblepot, cunoscut ca Pinguinul, principalul rival al lui Batman.

Serialul „The Penguin” este un spin-off al filmului “Batman” din 2022, ce explorează ascensiunea Pinguinului în lumea interlopă a orașului Gotham.

„Aspectul lui era atât de intimidant, încât oamenii nu au vrut să se apropie de el!”

Transformarea lui Farrell în personajul Pinguin este pur și simplu uluitoare. Actorul s-a folosit de machiajul prostetic din cap până în picioare, pentru a aduce la viață antagonistul titular al serialului. Atenția meticuloasă la detalii în recrearea stilului care îl caracterizează pe Pinguin este evidentă, iar Farrell întruchipează cu o precizie remarcabilă comportamentul distinct al personajului.

Colegii de breaslă și de platou nici măcar nu și-au dat seama că este vorba despre faimosul actor când a apărut în fața lor ca un bărbat misterios, durduliu, cu pielea de pe față marcată de cicatrici, cu nasul ușor ascuțit, ca un cioc, cu fălci și sprâncene ușor arcuite. Nimeni nu l-a recunoscut pe Farrell la primul său test de machiaj complet pentru rolul lui Oswald. Totuși, el saluta oamenii, marile vedete din distribuție, de parcă le cunoștea de o viață.

„Nimeni nu se uita la el Se gândeau: Cine este tipul ăsta înfricoșător de pe platoul de filmare? Toți actorii – Jeffrey Wright, Zoë Kravitz – toți au spus: De ce mă salută tipul ăsta? Tipul ăsta e nebun, ciudat!

Nimeni nu știa că este el”, a spus Mike Marino, make-up artistul responsabil pentru schimbarea suferită de vedetă, citat de LA Times.

„Nu puteam să fac un personaj fantastic, cum a fost Danny DeVito”

Apoi s-a dovedit că sub acel exterior înspăimântător se afla colegul lor celebru, Colin Farrell.

„Aspectul lui era atât de intimidant, încât oamenii nu au vrut să se apropie de el”, a spus designerul de machiaj nominalizat la Oscar, Marino, foarte mândru de creația sa. „Se ducea la fiecare să-I salute, dar nimeni nu l-a recunoscut pe loc. Abia după câteva minute au realizat despre cine e vorba și spuneau – O, Doamne, acesta este Colin!”

Michael Fontaine, Naomi Donne și Marino s-au bucurat de nominalizarea la Oscar pentru realizările în machiaj și coafură din „The Batman”, pentru că au contribuit la crearea unui personaj atât de complex în filmul lui Matt Reeves. Marino a fost responsabil de transformarea lui Farrell în Pinguin.

„Nu puteam să fac un personaj fantastic, cum a fost Danny DeVito [în ‘Batman Returns’], pentru că acela a fost un film de Tim Burton. Acesta este, practic, un film de detectivi adevărat în care ești foarte bine ancorat în realitate”, a spus Marino.

Citeşte și: Angelina Jolie l-a umilit pe Brad Pitt: „Nu eşti bun la pat cum e Colin Farrell”

Citeşte şi: Cine este Brendan Fraser, câștigătorul premiului Oscar pentru cel mai bun actor în 2023. Dramele care i-au marcat viața

Citeşte şi: Colin Farrell, apariție de senzație la Gala Premiilor Oscar 2023, alături de fiul cel mic. Cei doi și-au asortat ținutele

Citeşte şi: „Palma” lui Will Smith, luată la roast de Jimmy Kimmel în deschiderea galei Oscar 2023 / Video

Înainte de a da viață personajului Ozz, echipa de producție a trebuit să obțină aprobarea directorului. Marino a trebuit să-i promită lui Matt Reeves că transformarea drastică a lui Farrell va părea la fel de reală precum este și restul filmului. El spune că îmbunătățirile materialelor permit acum un machiaj special, care poate rezista în aproape orice lumină, dar și în ploaia torențială.

Costumul și machiajul cântăresc aproape șapte kilograme

„Se avansează încet cu textura siliconului pe care îl folosim acum. În ultimii 20 până la 50 de ani, totul a fost spumă din latex. Era un material opac pe care trebuia să-l pictezi mult. Acum folosim silicon și este translucid. Îl poți picta și mai realist, lăsând să se vadă chiar și vasele de sânge.” – a adăugat artistul.

Costumul a cântărit aproximativ 4,5 kg, iar machiajul aproape 2,3 kg. La început, a fost nevoie de aproximativ trei ore pentru a aplica machiajul, dar odată cu practică timpul s-a redus la o oră și jumătate.

„Dacă are grosimea potrivită, se va mula perfect pe față, mișcându-se simultan cu mimica actorului. Deci, Colin își mișca liber fața și nu se simțea ca și cum ar fi restricționat de machiaj. Toate aceste lucruri în combinație cu marele său talent de interpretare au ajuns să creeze acest personaj foarte credibil” – a mai spus Mario.

Foto – Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton