Colin Farrell, imagini rare, emoționante cu fiul bolnav. James are 20 de ani și suferă de sindromul Angelman

.

Colin Farrell a făcut o actualizare legată de starea de sănătate a fiului său, James, care suferă de ani buni de sindromul Angelman.

Cum arată fiul cel mare al lui Colin Farrell

Actorul a vorbit într-un interviu despre fiul său, James, acum în vârstă de 20 de ani, și despre tulburarea neurologică rară pe care o are. Sindromul Angelman este o afecțiune genetică rară care atacă sistemul nervos și provoacă dizabilități fizice și de învățare severe.

O persoană cu sindrom Angelman va avea o speranță de viață aproape normală, dar va avea nevoie de sprijin pe tot parcursul vieții. James este non-verbal.

Colin a fost deschis cu privire la starea fiului său și a spus că, odată ce va împlini 21 de ani, va fi „pe cont propriu”, deoarece sprijinul nu este disponibil.

„Odată ce copilul tău împlinește 21 de ani, este cam singur. Toate măsurile de protecție care sunt puse în aplicare, cursuri de educație specială, toate dispar, așa că rămâi cu un adult tânăr care ar trebui să fie o parte integrată a societății noastre moderne și, de cele mai multe ori, este lăsat în urmă” – a declarat actorul pentru People.

Citeşte şi: Angelina Jolie l-a umilit pe Brad Pitt: „Nu eşti bun la pat cum e Colin Farrell”

Citeşte şi: Colin Farrell, transformare radicală pentru „The Penguin”. Colegii de breaslă nu l-au recunoscut la filmări. „Nimeni nu știa că este el!”

Citeşte şi: Bărbați de la Hollywood care au exagerat cu operațiile estetice. Imagini cu rezultatele dezastruoase

Citeşte şi: Katie Price, cu urme de sânge uscat și copci pe față, la plimbare prin Turcia. A ajuns de nerecunoscut după cea mai operație

Pentru a depăși această dificultate, Colin înființează Fundația Colin Farrell pentru a oferi sprijin copiilor adulți care au dizabilități intelectuale. Vedeta a spus că își dorea să facă asta de mulți ani și că, în sfârșit, dorința să se va îndeplini.

„Este prima dată când vorbesc despre asta și, evident, singurul motiv pentru care vorbesc este că nu-l pot întreba pe James dacă vrea să facă asta. Vreau să spun, pot. Vorbesc cu James de parcă ar avea 20 de ani și ar avea o fluență perfectă cu limba engleză și abilități cognitive adecvate vârstei. Dar nu pot discerne un răspuns anume de la el dacă se simte confortabil cu toate acestea sau nu, așa că trebuie să fac un apel bazat pe cunoașterea spiritului lui James și a bunătății pe care o are în el, în inima lui” – a mai spus actorul.

Colin Farrell, despre fiul cel mare: „Cred că este magic!”

Colin a continuat spunând că James a lucrat întotdeauna „atât de mult toată viața, atât de greu”.

El a explicat: „Repetiție, repetare, echilibru, mersul lui sacadat. Când a început să se hrănească pentru prima dată, fața lui arată ca un Jackson Pollock până la sfârșit. Dar acum se hrănește frumos. Sunt mândru de el în fiecare zi, pentru că eu doar cred că este magic.”

Actorul a explicat că, atunci când James era copil, nu atingea anumite etape de dezvoltare. Nu era capabil să se ridice, să se târască sau să meargă, ceea ce a condus apoi la un diagnostic greșit comun de paralizie cerebrală în vârstă de un an.

Când James a împlinit doi ani, un medic a sugerat că trebuie să fie testat pentru sindromul Angelman. Întârzierile de dezvoltare pot fi primele semne ale sindromului și pot începe între aproximativ șase și 12 luni.

Colin a depus anterior o cerere specială pentru James, împreună cu mama lui și fosta sa parteneră, modelul Kim Bordenave, în 2021, astfel încât aceștia să poată gestiona nevoile sale personale și deciziile medicale pentru el. Ei au cerut instanței să le acorde puterea de a lua decizii cu privire la educația sa, de a-i controla relațiile sociale și sexuale. Acest lucru însemană că doar ei pot decid dacă James se poate căsători sau nu, să acceseze înregistrările confidențiale și să acorde sau să refuze permisiunea pentru proceduri medicale.

Colin Farrell mai are un fiu, Henry Tadeusz Farrell, în vârstă de 14 ani, cu actrița Alicja Bachleda-Curús.

Foto – capturi Youtube

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton