Cine este Emma Stone, câștigătoarea premiului Oscar 2024 pentru „Cea mai bună actriță în rol principal” / Foto&Video

.

Emma Stone a câștigat premiul Oscar pentru „Cea mai bună actriță în rol principal”, pentru rolul Bellei Baxter din filmul „Poor Things”. Premiile Oscar 2024 au fost decernate în noaptea de duminică spre luni, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Emma Stone, discurs emoționant de acceptare a premiului Oscar 2024 pentru Cea mai bună actriță în rol principal

Emma Stone și-a început discursul de acceptare a premiului Oscar menționând că rochia ei s-a rupt la spate. A continuat cu un omagiu adus celorlalte actrițe nominalizate în aceeași categorie. „Femeile din această categorie… împărtășesc acest premiu cu voi”, a spus Emma Stone, printre lacrimi. „Sunt fascinată de voi și a fost o onoare să fac toate acestea alături de voi.”

Emma Stone a mulțumit regizorului „Poor Things”, Yorgos Lanthimos, și restului distribuției și echipei, accentuând munca de echipă din spatele producției. A continuat prin a mulțumi familiei sale, soțului ei și fiicei lor.

Citește și: Cillian Murphy, premiul Oscar pentru cel mai bun actor în fimul Oppenheimer: „Cea mai sălbatică, mai emoționantă și creativă călătorie”

I-a mulțumit cu lacrimi în ochi fetiței sale de trei ani

„Mamei, fratelui meu Spencer, tatălui meu, soțului meu Dave, te iubesc atât de mult! Și cel mai important, fiicei mele, care va împlini trei ani în trei zile și care ne-a făcut viața tehnicocoloră. Te iubesc mai mult decât întinderea cerului, fetița mea, așa că îți mulțumesc mult!”, a mai spus Emma Stone.

Emma Stone și Dave McCary, producător și scenarist, s-au căsătorit în secret în 2020, după aproximativ patru ani de relație. Cei doi s-ar fi cunoscut în decembrie 2016, când Emma a găzduit una dintre edițiile emisiunii „Saturday Night Live”. Împreună au o fetiță, Louise Jean McCary, născută în martie 2021.

Citește și: Cele mai frumoase ținute ale vedetelor la Premiile Oscar 2024. Vanessa Hudgens și-a anunțat sarcina pe covorul roșu

Emma Stone, al doilea premiu Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal

Acesta este cel de-al doilea premiu Oscar al Emmei Stone pentru cea mai bună actriță într-un rol principal. Pe primul l-a câștigat în 2017, pentru filmul „La La Land”.

Jennifer Lawrence, Michelle Yeoh, Sally Field, Charlize Theron și Jessica Lange – toate câștigătoare anterioare ale Oscarului pentru cea mai bună actriță în rol principal – au urcat pe scenă pentru a prezenta premiul, fiecare ținând un discurs emoționant despre câte una dintre nominalizate. Ulterior, Yeoh a dezvăluit că Emma Stone este câștigătoarea categoriei.

Citește și: Momente memorabile la gala Premiilor Oscar 2024. Ce s-a întâmplat în cea mai importantă seară din an

Ce rol a jucat Emma Stone în filmul „Poor Things”

În filmul „Poor Things”, Emma Stone joacă rolul unei femei care este readusă la viață de un profesor nebun, folosind creierul copilului ei nenăscut. Pelicula bizară a fost nominalizat la 11 premii Oscar anul acesta, inclusiv cel mai bun film, cel mai bun actor în rol secundar pentru Mark Ruffalo, cel mai bun regizor pentru Lanthimos, cel mai bun scenariu adaptat, cea mai bună cinematografie și cel mai bun design de producție. Filmul a obținut patru premii seara trecută.

Stone și Lanthimos au mai colaborat anterior la filmul „The Favourite”, câștigător la premiile Oscar din 2019, precum și la un scurtmetraj din 2022. Emma și Yorgos vor mai lucra împreună la cel puțin două proiecte viitoare, printre care și un film intitulat „Kinds of Kindness” cu Margaret Qualley și actrița Hunter Schafer din „Euphoria”.

Citește și: Premiile Oscar 2024. “Oppenheimer“ a câștigat șapte trofee, “Poor Things“, patru premii Oscar

Ce alte actrițe au mai fost nominalizate în aceeași categorie

În 2024, la categoria cea mai bună actriță în rol principal, au mai fost nominalizate Lily Gladstone pentru „Killers of the Flower Moon”, Annette Bening pentru „Nyad”, Sandra Hüller pentru „Anatomy of a Fall” și Carey Mulligan pentru „Maestro”.

Cine este Emma Stone

Emma Stone a suferit de anxietate și atacuri de panică în copilărie. În afara terapiei și scrisului, Emma a descoperit că actoria era una dintre cele mai eficiente tehnici de a-și gestiona gândurile și emoțiile negative.

Notorietatea ei a venit odată cu primul său rol principal în comedia „Easy A” (2010). În 2011, Emma Stone a jucat în comedia romantică „Crazy, Stupid, Love” și în drama de epocă „The Help”, amândouă devenind mari succese comerciale.

https://www.youtube.com/watch?v=Q8urFpWdi9c

Foto: Profimediaimages.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton