Ce s-a întâmplat la înmormântarea lui Sinead O’Connor. Cine a condus-o pe artistă pe ultimul drum

.

Sinead O’Connor a fost condusă pe ultimul drum marți, 8 august 2023, în Irlanda, țara sa natală. Sute de fani i-au adus un omagiu artistei, aplaudând cu lacrimi în ochi, cântând și aruncând flori în timp ce cortegiul funerar trecea pe lângă vechea ei casă din Bray, Irlanda. Procesiunea funerară a fost publică, dar ceremonia de înmormântare a fost privată, potrivit CNN.

Sicriul solistei a fost acoperit cu flori albastre, albe și roz, în timp ce oamenii care înconjurau mașina în care era transportat fredonau pe muzica ce se auzea dintr-o dubă Volkswagen Beetle, drapată cu steaguri curcubeu.

Sinead O’Connor a fost înmormântată

Refrenul hitului ei iconic, „Nothing Compares 2 U”, se auzea peste tot. O fotografie a cântăreței era vizibilă prin fereastra din spatele mașinii funerare.

Ce personalități importante au participat la înmormântarea lui Sinead O’Connor

Mai multe personalități importante au participat la ceremonia de rămas-bun a solistei, printre care președintele Irlandei, Michael D. Higgins și cântărețul Bono, relatează BBC.

„Înzestrată cu o voce care a emoționat o mulțime de oameni, Sinead putea aduce lacrimi în ochii celor care o ascultau. Vocea ei a purtat întotdeauna o nuanță de speranță. Irlandezii, dar și alți oameni din toate colțurile lumii și-au găsit alinare în piesele interpretate de ea, Sinead aducându-le bucurie”, a declarat șeicul Umar al Qadri de la Centrul Islamic al Irlandei.

Citește și: Averea pe care artista Sinead O’Connor o lasă în urmă. Cine sunt moștenitorii

În octombrie 2018, Sinéad O’Connor anunța că s-a convertit la islam și și-a schimbat numele în Shuhada. Într-un mesaj publicat pe Twitter, Sinead a mulțumit musulmanilor pentru sprijinul acordat. Decizia a fost „concluzia naturală a călătoriei oricărui teolog inteligent”, a spus ea, și a încărcat un videoclip în care cântă adhanul – chemarea la rugăciune.

Sinead O’Connor s-a stins din viață la 18 luni de la moartea fiului ei, Shane

Sinead O’Connor, cunoscută pentru talentul ei și activismul politic, a murit pe 26 iulie 2023, la vârsta de 56 de ani. Cauzele morții nu au fost încă făcute publice. În mulțimea adunată la înmormântarea sa se aflau și copii care țineau ursuleți de pluș în mâini. Oamenii purtau pălării irlandeze, eșarfe și steaguri, purtau flori, bannere și cineva a adus și o chitară. Mulți au venit la procesiune însoțiți de câini.

Decesul artistei a survenit la 18 luni de la moartea fiului ei, Shane, care s-a sinucis la vârsta de 17 ani. Familia cântăreței s-a declarat „devastată” de pierderea „preaiubitei lor Sinead”. În ultima postare de pe Twiter, din data de 17 iulie, O’Connor a postat o fotografie cu fiul său și a spus: „De atunci trăiesc ca un strigoi. El a fost dragostea vieții mele, lumina sufletului meu. Eram un singur suflet în două jumătăți. A fost singura persoană care m-a iubit necondiționat. Sunt pierdută fără el”.

Citește și: Sinead O’Connor, motivul tulburător din spatele look-ului inedit. De ce se rădea pe cap: „Era periculos să fiu frumoasă”

Sinead O’Connor a fost mama a patru copii. Moștenirea artistei va fi împărțită între cei trei copii rămași în viață, fiii Jake Reynolds, din mariajul cu John Reynolds, și Yeshua Bonadio, din relația cu Frank Bonadio, și fiica Roisin Water, din căsnicia cu John Waters.

Foto: Profimediaimages.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton