Călătoresc adesea în jurul lumii și au ocazia să se delecteze cu preparate delicioase și sofisticate în restaurante care mai de care mai selecte, dar v-ați întrebat vreodată ce mănâncă Kate Middleton și Prințul Harry când stau acasă?
Nu de mult, în timp ce se afla într-o vizită la un curs de gătit pentru tineri asistenți de îngrijire a persoanelor vârstnice, Prințul de Wales s-a lăudat că soția sa Kate este o bucătăreasă „foarte bună” și că el însuși poate face o „friptură delicioasă”.
„Sosurile mele ies destul de uscate”
Atunci, Prințul William și-a luat rolul de bucătar în serios și a pregătit, împreună cu tinerii de acolo, teriyaki de pui și tăiței pentru masa de prânz.
În timpul acelei vizite, Prințul William, în vârstă de 41 de ani, i-a spus bucătarului Kevin Muhammad: „Cochetez puțin cu gătitul, însă nu prea mult. Dar Catherine este foarte bună. Fac o friptură delicioasă. Însă sosurile mele ies destul de uscate sau cu cocoloașe, trebuie să lucrez la asta.”
Cu toate acestea, nu este prima dată când William și Kate dezvăluie ce feluri de mâncare delicioase le place să mănânce acasă, iar printre acestea se numără preparatele cu pește alb și ciuperci, paste cu sos bolognese sau curry.
În 2019, Kate a dezvăluit că Prințul William a încercat să o atragă cu abilitățile sale de gătit în timp ce erau la universitate împreună.
Prințul și Prințesa s-au întâlnit în timp ce ambii studiau la Universitatea St Andrews din Scoția.
Și, potrivit lui Kate, William obișnuia să gătească „tot felul de preparate” în bucătărie, în încercarea de a-și câștiga afecțiunea, inclusiv spaghete bolognese.
Kate Middleton: „Obișnuia să gătească tot soiul de feluri de mâncare”
Vorbind cu Mary Berry la A Berry Royal Christmas, mama a trei copii a mărturisit că sosul bolognese este una dintre specialitățile sale.
„În vremea universității, obișnuia să gătească tot soiul de feluri de mâncare”, a spus ea legendarei bucătărese, Mary Berry, notează Daily Mail.
”Cred că atunci a încercat să mă impresioneze, Mary! Lucruri precum sosul bolognese și chestii de genul ăsta.”
Ducesa a mai dezvăluit că și ea poate fi puțin stângace în timp pregătea cu Mary cocktailuri de Crăciun fără alcool.
Încercând să scuture shaker-ul cu un amestec de afine și lime, Kate a glumit: „Aici trebuie să mă asigur că am pus capacul pe el înainte de a-l agita. Am făcut asta o dată cu o supă de spanac și am uitat să pun capacul pe ea. Supa de spanac a ajuns pe tavan.”
Anul trecut, copiii lui Kate și ai lui William s-au alăturat mamei lor pentru a coace prăjituri cu ocazia unei petreceri pe stradă din Cardiff, care a avut loc pentru a marca Jubileul de platină al reginei. În fotografii, cei trei copii au putut fi văzuți amestecând ingredientele înainte de a glazura brioșe cu Ducesa.
Budinca lipicioasă cu caramel
În 2020, un fost bucătar regal și-a dezvăluit rețeta pentru desertul preferat al lui Kate, o budincă lipicioasă cu caramel.
Darren McGrady, în vârstă de 60 de ani, care a lucrat ca bucătar personal al Reginei, precum și al Prințesei Diana și Prințului William și Harry, a dezvăluit că Kate Middleton își gătește adesea propriile mese și chiar își face propriile cumpărături.
Vorbind cu Delish, bucătarul, care locuiește acum în Dallas, Texas, a spus că începe rețeta prin a acoperi curmale tocate cu bicarbonat de sodiu. Apoi topește zahărul Muscovado pentru a face glazura lipicioasă și dulce. Darren, care a gătit în trecut pentru cinci președinți americani, adaugă apoi aluatul de prăjitură din ouă, unt, făină, zahăr pe care îl amestecă cu combinația lichidă de curmale, înainte de a o coace la aburi timp de o oră.
Desertul, care a fost servit la Palatul Buckingham, este terminat cu sos și frișcă.
El i-a spus: „Așa l-am pregătit la Palatul Buckingham”, a adăugat că „Reginei i-a plăcut asta la Sandringham când era foarte frig afară.”
Cum arată meniul zilnic al Prințului William
Prințul William și-a dezvăluit dieta zilnică în timpul unei călătorii în Cornwall, în noiembrie anul trecut.
În timpul unei vizite la Newquay Orchard, el a scris pe o foaie de nutriție că mănâncă două ouă și pâine prăjită integrală cu unt la micul dejun.
Între timp, i-a spus nutriționistului Monique Hyland că a mâncat un sandviș ”îngrozitor” la prânz, înainte de a se delecta cu pește și ciuperci la cină.
De asemenea, el a dezvăluit că nu bea cafea, dar are nevoie trei căni de ceai în fiecare zi, deoarece „copiii” îl pot ține treaz și „are nevoie de mai multe cești de ceai pentru a le face față”.
Între timp, a adăugat că poate bea un pahar de vin roșu în fiecare zi.
Cu o altă ocazie, Kate a recunoscut că atunci când comandă mâncare, felul ei preferat este curry.
”Evident, curry! Cu siguranță! De obicei, nu se comandă la Palat. În mod normal, cineva merge și îl ia” – a spus ducesa acum ceva timp.
Rețeta sosului bolognese pregătit adesea de Prințul William
Ingrediente:
1 lingura ulei de masline
30 g unt
1 ceapă mare, tocată mărunt
1 morcov, curățat și tocat
2 tije de țelină, tocate
350 g carne de vită de cea mai bună calitate
250 ml vin alb sec
120 ml lapte
Un praf de nucșoară, proaspat macinată
1 conservă de 400 g roșii tocate
1 linguriță piure de roșii
250 g spaghete
50 g parmezan, proaspăt ras
2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat, sare și piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Pentru a face sosul, încălziți uleiul și untul într-o cratiță mare și prăjiți ceapa la foc mediu până se înmoaie, apoi adăugați morcovul și țelina și gătiți câteva minute, amestecând.
Folosiți o furculiță pentru a sfărâma carnea tocată și adăugați-o în tigaie, amestecând totul. Gătiți până când carnea nu mai este roz, dar nu o lăsați să se rumenească. Se toarnă vinul și se continuă gătitul până se evaporă alcoolul. Apoi reduceți focul și adăugați laptele și nucșoara. Și gătiți la foc mediu până când laptele scade complet. Se amestecă roșiile și se pasează, apoi se condimentează după gust cu sare și piper. Se fierbe totul foarte, foarte ușor, în vasul neacoperit, aproximativ trei ore, amestecând din când în când.
Când sosul este gata, puneți o oală mare cu apă la fiert și adăugați o linguriță de sare. Adăugați pastele în apă, amestecați bine cu o lingură de lemn și gătiți conform instrucțiunilor de pe pachet. Scurgeți bine. Împărțiți pastele în patru boluri și adăugați sos la fiecare porție. Se presară pătrunjel și se servește parmezanul, separat, într-un alt vas.
Foto – Hepta
Ultima modificare noiembrie 29, 2023 3:05 pm