Alain Delon a murit. Legendarul actor avea 88 de ani

.

Actorul Alain Delon, s-a stins din viață duminică, 18 august 2024, la vârsta de 88 de ani. Legendarul actor s-a confruntat cu mai multe probleme e sănătate în ultimii ani.

Alain Delon a murit la 88 de ani

Duminică dimineața, cei trei copii ai săi au anunțat public decesul actorului:

„Alain Fabien, Anouchka, Anthony, precum și (câinele său) Loubo, sunt profund întristați să anunțe moartea tatălui lor. A murit liniștit în casa sa din Douchy, înconjurat de cei trei copii ai săi și de familia lui”.

Ziarul parizian l-a numit pe Delon „o legendă a cinematografiei”, în timp ce Liberation l-a descris drept „o figură principală a cinematografiei, simbol al masculinității, actorul cu o carisma nebună”.

Alain Delon dorea să fie eutanasiat

La începutul acestui an, fiul său, Anthony, a spus că Delon a fost diagnosticat cu limfom cu celule B, un tip de cancer. Celebrul actor a declarat de mai multe ori că își dorea să își încheie socotelile cu viața prin eutanasiere.

„În primul rând pentru că trăiesc în Elveția, unde sinuciderea asistată este legalizată, și apoi pentru că mi se pare ceva logic și natural. De la o anumită vârstă, de la un anumit punct al vieții, trebuie să ne retragem spre iad în liniște, fără spitale, injecții sau altceva” – spunea Alain Delon într-un interviu pentru TV5 Monde.

În ultima vreme, starea fragilă de sănătate a actorului a fost în centrul unei dispute de familie cu privire la îngrijirea sa. Cei trei copii ai săi, Anthony, Alain-Fabien şi Anouchka Delon, au depus o plângere împotriva îngrijitoarei actorului, Hiromi Rollin, acuzând-o pe aceasta de ”hărţuire morală, deturnarea corespondenţei şi maltratarea animalelor”. Copiii lui Alain Delon au denunțat „atitudinea denigratoare și agresivă” a lui Hiromi față de Alain Delon și spun, de asemenea, că aceasta se face vinovată de ”violenţe voite şi sechestrarea unei persoane vulnerabile, abuz şi hărţuire morală”.

Citeşte şi: Cine este Hiromi Rollin, femeia care i-a făcut lui Alain Delon viața un coșmar. „Îl agresează, i-a maltratat câinele!”

Citeşte şi: Alain Delon și-a luat adio de la public: ”Sunt la sfârşitul vieţii!”

Citeşte şi: Alain Delon preferă să își eutanasieze câinele ca să moară împreună și refuză onoruri la înmormântare

Citeşte şi: Actrița Nathalie Delon a murit. Fosta soție a lui Alain Delon suferea de cancer

Hiromi Rollin, care locuiește cu Alain Delon și îl îngrijește pe actor din 2019, de când el a avut un accident vascular cerebral, a fost acuzată de copiii vedetei de denunțuri calomnioase, furt și violență.

Alain Delon a lucrat cu mari nume ale cinematografiei franceze şi italiene, precum Yves şi Marc Allegret, Rene Clement, Luchino Visconti, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni, Henri Verneuil, Jacques Deray, Georges Lautner, Joseph Losey, Jean-Luc Godard şi Louis Malle, avându-i parteneri pe Romy Schneider şi Jean Gabin, Burt Lancaster şi Catherine Deneuve, Simone Signoret şi Yves Montan, Lino Ventura şi Marlon Brando

De la primul său lungmetraj în 1957, la vârsta de 23 de ani, Alain Delon a jucat în 88 de filme şi şapte filme de televiziune. A regizat două lungmetraje, a produs 32 şi a jucat în 7 piese de teatru. Delon a obținut critici elogioase pentru roluri din filmele „În plin soare” (1960), „Rocco și frații săi” (1960), „Eclipsa” (1962), „Ghepardul” (1963), „Samuraiul” (1967), „Piscina” (1969), „Cercul roșu” (1970), „Polițistul” (1972) și „Monsieur Klein” (1976).

Foto – Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton