Actrița Adjoa Andoh din „Bridgerton”, confesiuni de la filmările sezonului 3 din serialul Netflix: „Când filmăm în clădirile reale, simțim vibrațiile” / Exclusiv

.

Așteptarea a luat sfârșit, partea a doua din sezonul 3 „Bridgerton” s-a lansat pe Netflix! Cu ocazia unui nou sezon și mai spectaculos atât vizual, cât și ca fir narativ, fotograful Alexi Lubomirski, cel care a surprins în imagini logodna și nunta ducilor de Sussex, Prințul Harry și Meghan Markle, a realizat o ședință foto de excepție ale cărei protagoniste au fost actrițele Adjoa Andoh și Claudia Jessie. Fotografiile se diferențiază prin concept și compoziție de o ședință foto clasică și vin perfect în completarea noului sezon. Sărbătorim lansarea celei de-a doua părți din sezonul 3 și cu un interviu amplu cu actrița Adjoa Andoh, prin intermediul căruia am pătruns în profunzimea personajului pe care aceasta îl joacă, și anume Lady Danbury.

Actrița Adjoa Andoh ne-a invitat în caruselul de emoții prin care Lady Danbury trece în noul sezon „Bridgerton”. Ne-a vorbit despre atmosfera de pe platourile de filmare, despre prietenia ei cu acrița Golda Rosheuvel, despre serialul Netflix „Regina Charlotte: O poveste Bridgerton”, dar și foarte pe scurt despre un moment din copilăria și adolescența ei.

Claudia Jessie și Adjoa Andoh, protagonistele unei ședințe foto utopice, realizată de fotograful Alexi Lubomirski

Interviu cu actrița Adjoa Andoh din serialul „Bridgerton”

Ce ne poți spune despre experiența revenirii pe platouri pentru al treilea sezon?

Fiecare sezon vine cu o schimbare, iar de data aceasta o avem pe minunata Jess Brownell ca realizatoare. Pe undeva, este ca și când povestea ne-ar fi relatată dintr-o altă perspectivă. Sigur, este minunat să te întorci și să îți revezi prietenii, dar mai este și curiozitatea de a afla ce se va întâmpla în continuare.  

Cum s-a încheiat sezonul al doilea și cum începe cel de-al treilea pentru Lady Danbury?

La sfârșitul sezonului al doilea, Lady Danbury se simte oarecum triumfătoare, datorită căsătoriei dintre Kate și Anthony. Pe întreg parcursul sezonului al doilea, am încercat să scot adevărul de la Kate, să aflu ce simte de fapt și în sfârșit a venit și deznodământul care ne lămurește în privința sentimentelor ei. Într-o societate în care, în momentul în care o femeie se căsătorește, se dăruiește întru totul soțului, cu toate bunurile ei materiale și permițându-i să preia controlul asupra vieții ei în totalitate, Lady Danbury vrea să se asigure că femeile pe care le ajută își găsesc soțul potrivit, care să le vadă ca pe un partener egal, să nu încerce să profite de ele, să nu le trateze abuziv sau să nu le iubească. Ea își dorește ca aceste femei să găsească bărbați blânzi și inteligenți. 

Citește și: Claudia Jessie face dezvăluiri inedite din culisele serialului „Bridgerton”. „Trebuie să recunosc că a fost ciudat”. Partea a doua din sezonul 3, de astăzi pe Netflix / Exclusiv

„Trebuie să preiei controlul asupra destinului tău, dacă nu vrei să fii luat de valul societății”

Care este legătura dintre firul narativ al personajului tău din REGINA CHARLOTTE: O POVESTE BRIDGERTON și cel din BRIDGERTON în acest sezon?

Interesant la prologurile acestea este satisfacția pe care o ai când afli despre începuturile acestor personaje. Cei care au urmărit REGINA CHARLOTTE: O POVESTE BRIDGERTON au aflat că a avut o primă relație complicată, că a venit în Anglia direct din Sierra Leone, în copilărie, ca viitoare soție a Lordului Danbury, un bărbat mult mai în vârstă. A fost crescută în această țară astfel încât să fie o soție potrivită pentru el. Nu este o căsnicie fericită, dar ea găsește bucuria de a trăi, ceea ce explică interesul ei deosebit pentru familia Bridgerton.

Începi să înțelegi logica personajului ei, ca o femeie care nu face parte din această societate, dar care trebuie să învețe să se integreze și să încerce să obțină viața pe care și-o dorește prin strategii și folosindu-se de toate mijloacele pe care le are la dispoziție. O relație înfloritoare cu noua regină, cu impact asupra reginei-mamă și asupra întregii curți, ar putea să o plaseze într-o poziție de avantaj. Știind toate acestea, vedem această latură strategică a lui Danbury dezvoltându-se, dar vedem și latura emoțională a lui Danbury, care se îndrăgostește, ca oricine altcineva. Înțelegem de ce nu s-a recăsătorit după moartea soțului ei, dar și capacitatea, atitudinea și apetitul ei pentru viață.

Este clar că înțelege că trebuie să preiei controlul asupra propriei tale vieți, asupra destinului tău, dacă nu vrei să fii luat de valul societății din jur. Ea face acest lucru și dorește să-i insufle aceeași atitudine și reginei Charlotte, iar apoi continuă cu familia Bridgerton și nu se oprește aici.

Vizită neașteptată pentru Lady Danbury în sezonul 3 „Bridgerton”

Personajul tău are parte de o vizită neașteptată sezonul acesta. Ne poți spune despre cine este vorba? 

În acest sezon, am avut parte de vizita neașteptată a fratelui meu. Este văduv, nu avem o relație prea apropiată și în acest sezon veți înțelege și motivul pentru care l-am ținut la distanță cu atâta înverșunare. Dar, după cum spuneam, este văduv, așa că vine în oraș și devine interesat de prietena mea. Nu mă încântă perspectiva, pentru că nu am încredere în el. Cumva simt că există ceva în trecutul lui care sădește în mine această neîncredere. Și știm deja că o iubesc pe Violet, pentru că l-am iubit pe Lordul Ledger, tatăl ei. Nu vreau să fie rănită fizic sau emoțional de cineva în care nu am încredere 100%, mai ales atunci când acel cineva îmi este și rudă. Așa că prefer să-i spun: „Frățioare, dacă îți dorești o femeie în viața ta, găsește-ți una, dar stai departe de prietena mea”.

Citește și: Explozii mari de pământ și o mulțime șerpi. Detalii exclusive din culisele filmului Netflix „Rebel Moon – Partea 2: Cea care lasă cicatrici”. „Trebuia să fie real”

„Relația cu frații și surorile este aceeași și la 60, și la 15 ani. Găsesc foarte interesantă această dinamică”

Am văzut-o pe Lady Danbury adoptând o atitudine maternă în relațiile cu ceilalți în sezoanele trecute, iar acum avem șansa de a-i întâlni un membru al familiei. Ce părere ai despre această extindere a familiei Danbury?

Această extindere a universului familiei Danbury este interesantă. Publicul va descoperi cât de stăpână pe situație trebuie să fie Lady Danbury pentru a gestiona un element asupra căruia nu deține niciun fel de control, așa cum se întâmplă în general în familie. Poți deveni directorul firmei de mare calibru la care lucrezi, dar întotdeauna vei fi copilul cuiva, fratele sau sora mai mică a cuiva și așa mai departe. Aceeași dinamică apare și aici. Relația cu frații și surorile este aceeași și la 60, și la 15 ani. Găsesc foarte interesantă această dinamică. În plus, avem ocazia de a o vedea pe Lady Danbury ceva mai vulnerabilă, mai puțin stăpână pe situație, și asta e bine.

Citește și: Iubita lui Jason Momoa face furori în cel mai apreciat film Netflix. Pelicula pe care nu ai cum să o ratezi

Adjoa Andoh, despre experiența de la filmările pentru „Regina Charlotte”: „De vis, un festin fabulos!”

Ce ne poți spune despre colaborarea cu Ruth Gemmell pentru extinderea dinamicii dintre doamnele Danbury și Bridgerton, după încrengătura complicată, țesută în sezonul al doilea?

Mi-a făcut mare plăcere să joc în REGINA CHARLOTTE: O POVESTE BRIDGERTON, pentru că am avut ocazia să lucrez mult cu Ruth Gemmell, care interpretează rolul lui Violet. Este o actriță absolut divină. Mi-au plăcut foarte mult cele două scene de dialog în care am avut ocazia să comunicăm una cu alta și să ne lăsăm total absorbite de moment. Apoi, au fost și situațiile în care am fost vulnerabile una în fața celeilalte. În care nu știam dacă ceea ce se întâmpla va ieși sau nu la iveală. De vis, un festin fabulos!

„Penelope și Eloise îi seamănă. Apreciază incisivitatea lor feminină.”

Penelope adoptă un cu totul alt stil în acest sezon. Cum reacționează Lady Danbury la noua Penelope și la transformarea ei?

Lady Danbury o place foarte mult pe Penelope. Lumea știe din cărți că cele două au o relație foarte apropiată, dar nu am văzut asta încă în serial. Penelope seamănă foarte mult cu Danbury. În sensul că se regăsește în fiecare zi în situații asupra cărora nu deține niciun fel de control în mediul ei familial nebun. Așa că încearcă să redobândească cumva control prin intermediul lui Lady Whistledown.

Deși în serial Danbury nu știe că Penelope este Lady Whistledown, îi admiră înverșunarea și hotărârea de a face parte din familie, dar totuși diferită de ea. Ceea ce vedem în sezonul al treilea este transformarea acelei hotărâri în ceva benefic pentru ea: dragostea celui pe care l-a iubit dintotdeauna. Este o tânără interesantă și inteligentă. Danbury este și o mare susținătoare a prieteniei ei cu Eloise, o altă tânără hotărâtă și inteligentă. Prin urmare, deși își iubește toți copiii, pentru unii simte ceva mai multă afecțiune. Iar Penelope și Eloise îi seamănă. Apreciază incisivitatea lor feminină.

Citește și: Transformarea spectaculoasă a actriței Nicola Coughlan din sezonul 1 până în sezonul 3 „Bridgerton”. „Se descoperă pe ea.” Detalii exclusive din culisele serialului Netflix

„Mă temeam să nu fiu singura fată pe care nu o invită nimeni la dans”

Ce asemănări vezi între Penelope și Danbury?

Felul în care Penelope preia frâiele propriului ei destin îmi amintește de Agatha Danbury în tinerețe. Și ea a făcut exact același lucru. Forțată să intre într-o căsătorie pe care nu și-o dorea, s-a bizuit pe cunoștințele pe care le avea pentru a-și croi propriul drum. În acest sezon, Penelope știe care îi este alesul inimii, dar știe și că își dorește să se afle în circumstanțe diferite. Așa că încearcă să le schimbe pe cele existente. De aceea, ia niște lecții în materie de măritiș și decide să iasă în lume. Să adopte un nou stil și să renunțe la galbenul țipător.

Nicola arată excepțional în acest sezon, dar mulți dintre noi vom empatiza cu fata aceea care rămâne mereu singură pe margine la petrecerile din școală. Toate petrecerile se încheiau cu piesa „Nights in White Satin” a trupei The Moody Blues. Când venea momentul cu pricina, mereu trebuia să merg la toaletă, pentru că mă temeam să nu fiu singura fată pe care nu o invită nimeni la dans.

Ai spune că, în ciuda momentului din timp în care este plasată acțiunea din BRIDGERTON, există un suflu de modernitate în acest serial, ideea aceea de atemporalitate?

Cu cât filmez mai multe seriale din perioada Restaurării sau a lui Shakespeare, și până la interpretările noastre contemporane ale Regenței, cu atât îmi dau seama că e practic aceeași Mărie, cu altă pălărie. Oamenii sunt la fel, doar că avem instalații sanitare mai bune acum. Fete neinvitate la dans au existat și în perioada Regenței, și în cea a Restaurării. Și ele există în continuare și în secolul al 21-lea. E același lucru.

„În acest sezon avem și o serie de nou-veniți”

Regina Charlotte este din ce în ce mai interesată de Francesca Bridgerton în sezonul acesta. Cum ai spune că se reflectă acest lucru în dinamica dintre Lady Danbury și regina Charlotte?

În acest sezon, în care Penelope și Colin sunt în prim-plan, avem și o serie de nou-veniți. Printre ei se numără și Francesca Bridgerton, care se apropie de vârsta majoratului. Urmează să își facă intrarea în lumea mondenă și vreau să o ajut pentru prietena mea Violet și pentru marea mea iubire pierdută, Lordul Ledger. Vreau să o aduc în fața reginei.. În felul acesta, șansele de propulsare la curte sunt mult mai mari și sigur că asta se și întâmplă.

Lucrurile se complică atunci când Francesca decide că vrea să își facă propriile alegeri în viață, dar cred că lui Danbury îi place de fapt acest lucru. Înconjoară-te de oameni care îți bucură sufletul și care te fac fericit. Dacă tot ești nevoit să îți petreci restul vieții cu ei, măcar să îți fie pe plac.

Adjoa Andoh, despre prietenia cu Golda Rosheuvel: „Ne cunoaștem de o viață”

Dinamica relației tale cu Golda este aceeași ca în sezoanele anterioare. Cum a fost să reluați acest tip de relație?

Eu și Golda ne cunoaștem de o viață, așa că era clar că regina Charlotte și Lady Danbury se vor simți bine împreună. Doar că, pe parcursul sezonului, am reușit să ne „acordăm”, să spun așa, una la cealaltă. Am găsit soluția pentru a „cânta” împreună, ceea ce este minunat. Apoi, dacă ați urmărit REGINA CHARLOTTE: O POVESTE BRIDGERTON, știți că la venirea ei la curte, Charlotte nu a fost întâmpinată cu brațele deschise și că Danbury era deja acolo.

Când o persoană de culoare ajunge într-un spațiu în care cei mai mulți sunt caucazieni și vede o altă persoană de culoare, în mod cert se va apropia de ea. Toți facem asta. Într-un sens specific perioadei Regenței. Exact asta vedem în REGINA CHARLOTTE: O POVESTE BRIDGERTON. Lady Danbury este cea care o sprijină și o sfătuiește pe Charlotte. Ea este cea care îi arată cărările pe care ar trebui să o apuce pentru a fi în siguranță în această lume nouă. Acea relație de durată este cea pe care o vedem în primul și al doilea sezon, iar acum ea continuă și în al treilea sezon. Mai ales că publicul a avut ocazia de a urmări REGINA CHARLOTTE: O POVESTE BRIDGERTON și știe de unde a pornit totul.

„Chiar cred că simți că în spațiul acela au trăit oameni timp de secole întregi”

BRIDGERTON se bazează foarte mult pe cadre filmate în locații existente. Faptul că ai ocazia de a juca diferitele scene în locații absolut superbe, specifice perioadei, are vreo influență asupra ta ca actriță?

Pentru că serialul se bazează atât de mult pe cadre filmate în locații existente, avem ocazia de a vizita spații prin care s-au perindat oameni timp de secole întregi. Asta ne dă o anume energie în timpul filmărilor. Dar trebuie să spun că avem și în platou reproduceri absolut uluitoare ale interioarelor din perioada Regenței.

Reconstituirile interioarelor din perioada Regenței sunt studiate în cele mai mici detalii. Decorurile se apropie foarte mult de realitate. Așa că schimbarea între cele două nu este deloc abruptă sau dificilă. Poate o să pară prostesc ceea ce voi spune, însă eu cred că atunci când filmăm în clădirile reale, simțim vibrațiile din interiorul lor. Chiar cred că simți că în spațiul acela au trăit oameni timp de secole întregi. Este plăcut să simți acea energie și să o iei cu tine în platou.

Lady Danbury are parte de o nouă paletă de culori sezonul acesta. Ce ne poți spune despre stilul lui Lady Danbury din sezonul al treilea?

John Glaser, designerul nostru de costume, a lucrat cu noi în primul sezon și acum a revenit în forță. Extindem cadrul pentru toate personajele, iar Danbury nu face excepție. Stilul ei este ceva mai variat din punctul de vedere al formelor și culorilor. Melanie Carter, cea care face aceste costume, este genială. Detaliile sunt absolut impresionante! Din fericire pentru mine, întreaga echipă care se ocupă de costume este minunată. În plus, pot veni și cu sugestii despre cum aș vrea să arate un anumit detaliu al piesei vestimentare sau al unui accesoriu. Este o plăcere să lucrezi cu ei!

Foto: Alexi Lubomirski

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton