Sorin Bontea și PRO TV au câștigat prima luptă în instanță cu Antena 1. Câți bani trebuie să le plătească postul de televiziune

.

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au părăsit trustul Intact în urmă cu un an, cu o lună îninate de încheperea filmărilor sezonului 13 Chefi la cuțite. Atunci, Antena 1 a decis să îi dea în judecată pe cei trei bucătari care, între timp, au ajuns să colaboreze cu Pro TV. Aceștia au anunțat că vor fi jurații celui mai nou sezon al show-ului Masterchef. După marele anunț, Antena 1 a decis să dea în judecată și postul de televiziune din Pache Protopopescu iar acum, judecătorii au dat primul verdict.

Sorin Bontea și Pro TV au obținut prima victorie în instanță

Pro TV a anunțat în urmă cu ceva timp că Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu vor reveni în postura de jurați ai emisiunii MasterChef, după ce au părăsit cu scandal postul Antena 1. În momentul marelui anunț, trustul Intact a decis să dea în judecată și postul de televiziune. Reprezentanții Antenei au depus la tribunal o ordonanță președințială în care pârâţii erau Sorin Bontea şi Pro TV, pe care Tribunalul București a decis să o respingă, considerînd cererea Antena Group ca fiind „neîntemeiată”.

Mai mult, Antena Group este acum obligată să plătească cheltuieli de judecată în valoare de aproximativ 30.000 de lei. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel.

„Respinge cererea ca neîntemeiată. Obligă partea reclamantă la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 17.759,56 lei către partea pârâta B.S. și la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 11.840,74 lei către partea parata PRO TV. Cu apel în 5 zile de la pronunțare, ce se depune la Tribunalul București – Secția a IV-a Civila, sub sancțiunea nulității caii de atac. Pronunţată azi, 27.05.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în soluţia Tribunalului Bucureşti pe scurt.

Spre deosebire de colegii săi, Sonrin Bontea a preferat să păstreze tăcerea și nu s-a pronunțat deloc în spațiul public cu privire la procesele pe care le are pe rol și nici despre motivul plecării de la Antena 1.

Citește și: Cum arătau Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu în 2012, la primul sezon Masterchef România

Citește și: Mona Segall, adevărul despre Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu. Ce spunea despre prezența lor în juriul „Chefi la cuțite”

Cătălin Scărlătescu, primele declarații despre procesul cu Antena 1

După ce au refuzat să mai filmeze sezonul 13 al show-ului culinar Chefi la cuțite, Antena 1 i-a dat în judecată pe Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea pentru nerespectarea contractului. Mai apoi, cei trei bucătari au dat și ei în judecată Antena Group. În luna martie a acestui an, Scărlătescu a făcut primele declarații despre proces, precizând că nu și-au primit banii pentru sezonul 12.

„Este foarte simplu. Stimabila Antena 1 nu ne-a dat banii pe sezonul 12, pe care ei au încasat toți banii din lume. Nu ne-au plătit salariul de interesanți ce sunt. Nu vreau să i se întâmple nimic Antenei, vreau doar să îmi dea banii, munciți cu sudoarea frunții. După ce m-au dat în judecată și mi-au cerut toate milioanele din lume… săracii, băieții ăia care au cerut milioane, știu să numere atât? Nu este o situație delicată, vă spune Scărlătescu, Antena 1 o face delicată. Antena 1 visează cai verzi pe pereți. Și-au permis să nu ne dea banii. Eu îmi dau drumul la restaurant și îmi văd de treaba mea, de viața mea. După Antena 1, nu există moarte”, spunea atunci Cătălin Scărlătescu pentru Cancan.

Chef-ul a vorbit și despre condițiile dificile de muncă, din spatele camerelor de filmat.

„Eu m-am dus la Antena 1, mi-am făcut treaba 12 sezoane de Chefi la Cuțite, două sezoane de Hells Kitchen și un sezon de Chefi fără Limite. Am muncit pe brânci, de dimineață până seara, cu un program foarte, foarte lung. Ei nu au înțeles că dacă ți se rupe un picior, pot să îți mai dea 100.000 la salariu, dar nu poți să îți înșurubezi alt picior și să muncești. Oboseala te duce direct în cancer, te duce la moarte. Nu vreau să ajung acolo de dragul lor”, a mai spus Cătălin Scărlătescu.

Cei trei chei, jurații noului sezon Masterchef

La începutul lunii aprilie Pro TV a anunțat că Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu vor reveni la cârma emisiunii care i-a făcut cunoscuți: Masterchef. Cei trei au mai fost jurații show-ului culinar, în primele trei sezoane, înainte de a pleca la Antena 1, alături de Mona Segall.

„Suntem foarte încântați să anunțăm revenirea formatului TV care a creat o adevărată revoluție culinară și a inspirat milioane de telespectatori în întreaga lume: MasterChef. Știu că mulți telespectatori PRO TV au așteptat această veste și sunt mai mult decât bucuros să anunț faptul că, în 2024, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu sunt cei trei jurați MasterChef România”, a spus Aleksandras Cesnavicius, CEO PRO TV.

Citește și: Scandal de proporţii între Mara Bănică şi familia lui Culiţă Sterp, înainte de finala Survivor. Acuzaţii grave şi ameninţări cu judecata: „Scuipați și umiliți”

Citește și: Imagini de colecţie cu Laura Cosoi şi soţul ei, Cosmin Curticăpean, de pe vremea când erau doar prieteni! Cum arătau în 2003?

Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea, primele declarații despre revenirea la Pro TV

În comunicatul prin care Pro TV a anunțat revenirea celor trei jurați la masa Masterchef, Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu au făcut și primele declarații.

„Pentru mine, MasterChef este ca prima dragoste, care nu se uită niciodată. Aici a început totul. Aici mi-am cunoscut colegii, aici am avut primele întâlniri cu cei pasionați de arta culinară, aici am dat primele șorțuri, aici am reușit să găsim primii bucătari printre amatori, care azi activează cu succes în domeniu. Au trecut 12 ani de când am intrat prima oară în platoul MasterChef, e ca un nou început. Noi ne-am schimbat în acești ani, nu mai suntem la fel, am îmbătrânit, unii dintre noi, mai ales Scărlătescu (râde), unii sunt mai serioși, mai ales Dumitrescu (râde)”, a spus Sorin Bontea.

Florin Dumitrescu a spus că Masterchef este, pentru ei, „prima iubire și provocare”.

„MasterChef este formatul care ne-a lansat și care a dat tonul show-urilor culinare în România. Este prima noastră iubire și provocare, iar pasiunea pentru mâncare, care s-a plantat în casele oamenilor de-a lungul timpului, ne-a ajutat pe toți să dezvoltăm o întreagă industrie. Pentru noi, MasterChef înseamnă începutul, iar dacă cineva mai spera, acum înseamnă și întoarcerea. În această perioadă în care am trecut prin diverse lecții, entuziasmul de a mă întoarce acasă, acolo de unde a pornit totul, e foarte mare. Mă încearcă un sentiment de siguranță și liniște și abia aștept să îmi demonstrez mie că visul de a ajuta oamenii să descopere bucătăria nu are cum să moară”, a spus Chef Florin Dumitrescu.

Pentru Cătălin Scărlătescu, revenirea la Masterchef este ca revederea locurilor natale, în care a crescut.

„Această revenire e ca atunci când, după foarte, foarte mult timp, te întorci acasă și revezi locurile natale, acelea în care te-ai format, ai crescut… MasterChef este show-ul care a revoluționat gastronomia în România și îmi doresc ca noii concurenți să vină cu mult curaj, avem nevoie de toți rebelii din bucătărie, avem nevoie de toată mâncarea bună și de cei care vor să ne impresioneze cu adevărat”, a declarat chef Cătălin Scărlătescu, despre revenirea la MasterChef România.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu cei trei chefi

Sursă foto: Facebook, Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton