Smiley, după ce TAS a decis reducerea suspendării Simonei Halep: „Încrederea în oameni ne face mai buni”

.

Smiley (40 ani) a reacționat pe rețelele de socializare, după ce Simona Halep (32 ani) a primit acordul de a reveni pe terenul de tenis, în contextul în care Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a micșorat suspendarea acesteia de la 4 ani la 9 luni. Artistul a transmis un mesaj prin care a precizat că întotdeauna a avut încredere în nevinovăția sportivei.

Smiley, mesaj după decizia TAS în cazul Simonei Halep

Smiley s-a arătat încântat de decizia TAS de micșorare a pedepsei Simonei Halep, și de faptul că sportiva poate reveni oricând pe terenul de tenis. Solistul, care întotdeauna a susținut-o pe Simona Halep de la izbucnirea scandalului privind dopajul sportivei cu Roxadustat, a revenit acum asupra unui mesaj pe care l-a transmis în septembrie 2023.

„Dacă s-ar inventa un detector de moralitate sunt sigur că Simona Halep ar ieși pozitiv și după 100 de teste”, scria atunci Smiley în mediul online.

Acum, el a repostat acest mesaj, cu o completare: „Încrederea în oameni ne face într-un final mai buni. Încrederea în cei apropiați ne face să fim… mulți!”.

Mesajul artistului vine la scurt timp după motivarea TAS cu privire la cazul Simonei Halep.

Citește și: Cu ce sumă a fost despăgubită Simona Halep de TAS. Prima declarație a sportivei: „Privesc înainte”

Citește și: Cum arată vila din Snagov pe care Simona Halep o vinde pentru 4,4 milioane de euro / Galerie foto

Citește și: De ce nu l-a însoțit Iulia Vântur pe Salman Khan la petrecerea miliardarului Anant Ambani. Artista a plecat din India în timpul evenimentului

Citește și: Elena Gheorghe își crește copiii la granița dintre parentingul tradițional și cel modern. „Mi se pare foarte greșit să ne trăim visurile prin intermediul copiilor” / Exclusiv

TAS a decis reducerea suspendării Simonei Halep

Ieri, TAS a decis reducerea suspendării Simonei Halep, de la 4 ani la 9 luni. Cei trei arbitri TAS au emis un comunicat în care au explicat hotărârea luată în unanimitate. Aceștia au explicat de ce au respins acuzațiile ITIA și i-au dat dreptate Simonei.

Juriul TAS a stabilit în unanimitate că perioada de patru ani de ineligibilitate impusă de ITF Independent Tribunal trebuie redusă la o perioadă de suspendare de nouă (9) luni începând cu 7 octombrie 2022, perioadă care a expirat pe 6 iulie 2023.

De asemenea, Comisia TAS a dispus anularea tuturor rezultatelor obținute de Simona Halep din 29 august 2022 (data prelevării probei sale pozitive) până la 7 octombrie 2022, inclusiv retragerea oricăror medalii, titluri, puncte de clasament și premii în bani.

Totodată, TAS a ajuns la concluzia că substanța Roxadustat a ajuns în organismul sportivei după ce aceasta a consumat un supliment contaminat.

„În acest caz, s-a constatat că o substanță interzisă (Roxadustat) era prezentă într-un eșantion recoltat de la Simona Halep pe 29 august 2022 în timpul US Open. Halep nu a contestat răspunderea, în sensul că a acceptat acest lucru din cauza prezenței Roxadustatului în proba sa, a încălcat regulile antidoping în baza articolelor 2.1 și 2.2 din TADP. Cu toate acestea, ea a obiectat cu privire la caracterul intențional al infracțiunii și a susținut că testul pozitiv a fost rezultatul unei contaminări”, se arată în comunicatul Tribunalului.

„După ce a analizat cu atenție toate dovezile prezentate, Comisia TAS a stabilit că, după toate probabilitățile, Roxadustat a ajuns în corpul Simonei Halep prin consumul unui supliment contaminat, pe care l-a folosit cu puține zile înainte de 29 august 2022, și că Roxadustat, așa cum a fost detectat în proba ei, provenea din acel produs contaminat. În consecință, TAS a stabilit că încălcarea regulilor antidoping de către Halep nu a fost intenționată”, se mai arată în comunicat.

Cei trei arbitri au ajuns la concluzia că Simona Halep „nu a avut nicio responsabilitate sau neglijență semnificativă”.

Sursă foto: Facebook, Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton